google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ενίσχυση του Σιδηροδρομικού Τουρισμού θέλει ο Δήμαρχος

Ενίσχυση του Σιδηροδρομικού Τουρισμού θέλει ο Δήμαρχος

« Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου σχετικά με την πρωτοβουλία ανάπτυξης του σιδηροδρομικού τουρισμού και στο χώρο της Μεσσηνίας, που έχει αναλάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την σύμπραξη των συλλόγων «Φίλων Σιδηροδρόμου» Αθηνών και Μεσσηνίας όπως εκδηλώθηκε με την επίσκεψη της εκδρομικής αμαξοστοιχίας στην Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα. Δεν είναι μόνο ζήτημα νοσταλγίας αλλά κυρίως και πρωτίστως είναι ζήτημα ανάδειξης και ανάπτυξης του φυσικού κάλους και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας αλλά και αξιοποίησης των υποδομών του ΟΣΕ σε κτήρια και σε δίκτυα. \
Ο Δήμος Τριφυλίας καταθέτει την στήριξη του σε τέτοιες δραστηριότητες και θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για συνεννόηση και συνεργασία, ώστε το τραίνο να μην περνάει σιωπηλά, απαρατήρητο και χωρίς ενημέρωση από το σταθμό του Καλού Νερού αλλά και να φτάνει ως τον κεντρικό σταθμό της Τριφυλιακής Πρωτεύουσας, της Κυπαρισσίας, όπως κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες «προβλέπανε» για σήμερα το πρωί και όπου εις μάτην το περιμέναμε.
 Επίσης ο Δήμος Τριφυλίας θα κινηθεί στην κατεύθυνση σύναψης προγραμματικής συμφωνίας τόσο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την από κοινού στήριξη δράσεων σιδηροδρομικού τουρισμού, όσο και με την ΓΑΙΟΣΕ για την ανάδειξη και αξιοποίηση των κτηριακών υποδομών του ΟΣΕ που βρίσκονται στο Δήμο Τριφυλίας, με πρώτο το κτηριακό αριστούργημα του σιδηροδρομικού σταθμού Κυπαρισσίας και του περιβάλλοντος χώρου του. Για το λόγο αυτό θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με αρμόδιους παράγοντες του ΟΣΕ και της Κυβέρνησης. Επίσης θα επιδιώξει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των συλλόγων «Φίλων του Σιδηροδρόμου» τόσο της Αθήνας όσο και της Μεσσηνίας».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη