google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΛΛΙΑ-ΜΠΟΖΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΛΛΙΑ-ΜΠΟΖΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


ΚΑΤΑ την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Πάνος Μπόζος μίλησε για την διεκδίκηση με νομικό τρόπο των 80 στρεμμάτων στο Μεμί που ανήκουν στην περιουσία του ιδρύματος και είχαν παραχωρηθεί σε υπηρεσία του κράτους με παράτυπο τρόπο καθώς σήμερα η υπηρεσία αυτή δεν υπάρχει και έχει καταργηθεί ενώ εξετάζεται το νομικό καθεστώς που ισχύει. Το Δικαστήριο θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ η σύμβαση που υπέγραψε το νοσοκομείο με το Πολυτεχνείο αποκάλυψε ότι θα διατεθούν μελετητές για να εκπονήσουν μελέτη ανάπλασης του κτιριακού συγκροτήματος στο κέντρο της αγοράς ώστε να λειτουργεί αυτοδύναμα έχοντας ιδίους πόρους. 
Σε ότι αφορά την νομική ενοποίηση με το νοσοκομείο Καλαμάτας τόνισε ότι "δεν ισχύει τίποτα σε ότι αφορά την υποβάθμιση του ιδρύματος και  το μόνο που ισχύει είναι η ενοποίηση του Δ.Σ. με την Καλαμάτα ενώ είναι γνωστό ότι η περιουσία του νοσοκομείου δεν μπορεί να εκχωρηθεί από το ένα νομικό πρόσωπο στο άλλο οπότε δεν ισχύει ο προγραμματισμός για μελλοντική αποψίλωσή του" ενώ σε ερώτηση για τον κοινό προυπολογισμό με τη Καλαμάτα εξήγησε ότι δεν ισχύει, παρότι τα νοσοκομεία θα αξιολογηθούν στο μέλλον. Για τις κλινικές ο Δήμαρχος Τριφυλίας υποστήριξε ότι "το κυρίαρχο ζήτημα για εμάς δεν είναι αν μια κλινική δεν μπορεί να στελεχωθεί η υπολειτουργεί αλλά εμείς επιμένουμε στη διατήρηση του ως Νοσοκομείο και όχι ως κέντρο υγείας οπότε θα λέγαμε ότι μικρή υποβάθμιση υπάρχει μόνο στο σημείο ότι δεν έχουν καλυφθεί όλες οι οργανικές θέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό" ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι ο υπουργός δεν θα έθετε υπογραφή του αν σχεδίαζε να το υποβαθμίσει δίνοντας κατεύθυνση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. 
Να σημειωθεί ότι υπάρχει δωρεά 100.000 ευρώ για την στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών του ιδρύματος καθώς ο κ. Μπόζος χαρακτήρισε γενναία την τεράστια υποστήριξη της τοπικής κοινωνία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη