google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Απαντήσεις του Δήμου για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων

Απαντήσεις του Δήμου για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων

Τα θέματα των Παιδικών Σταθμών και των σχολείων του Δήμου Τριφυλίας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συζητήθηκαν σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιάννης Κατσούλας και οι Πρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών κ. Χαράλαμπος Παγάνης και Γιάννης Ρούσσης. Οι διαπιστώσεις συνοψίζονται στα εξής σημεία:
1) Με την χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών από το ΕΣΠΑ, και την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των Παιδικών Σταθμών έστω και οριακά, θα φιλοξενηθούν όλα σχεδόν τα παιδιά σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς, ο αριθμός των οποίων εφέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο. Ο Δήμος δια του Νομικού του Προσώπου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών παρά την μείωση των πόρων που εξακολουθεί να υφίσταται από την Κεντρική Διοίκηση. Εκτιμώντας την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας αποφασίστηκε να μην γίνει καμία αύξηση στα τροφεία. Στην προσπάθειά του αυτή ο Δήμος προσβλέπει και στην έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης από συμπολίτες ή ομάδες συμπολιτών εφόσον χρειαστεί.
2) Οι χώροι των σχολείων παραδίδονται στους μαθητές μας καθαροί και ευπρεπισμένοι και για την λειτουργία των σχολείων μας ο Δήμος δια των σχολικών επιτροπών του, θα προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες τους. Άμεσα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Διευθυντές των Σχολείων και με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
3) Για την έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου και του Ειδικού Εργαστηρίου αναμένεται η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνουμε εγκάρδιο καλωσόρισμα στους μαθητές των σχολείων μας, τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Χώρα και ο Δήμος μας θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους ώστε να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον τους. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως μετά την εκλογή των νέων μαθητικών συμβουλίων θα έχουμε συνάντηση και μαζί τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη