google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Λυπητερή» στην Ένωση για τα εφάπαξ Δράκου-Σκαλαίου

«Λυπητερή» στην Ένωση για τα εφάπαξ Δράκου-Σκαλαίου

Τσουχτερός είναι ο λογαριασμός που φτάνει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας - η οποία έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε δραματική οικονομική κατάσταση με τους υπαλλήλους της απλήρωτους πολλούς μήνες - για την καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους πρώην εργαζομένους της, τον πρώην νομάρχη Δημήτρη Δράκο και τον πρώην δήμαρχο Θουρίας, Γιώργο Σκαλαίο. Η Ένωση δεν αναγνώριζε ότι όφειλε να καταβάλει στον κ. Δράκο και τον κ. Σκαλαίο εφάπαξ για την περίοδο που υπηρετούσαν ως αιρετοί, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ο πρώτος και στο Δήμο Θουρίας ο δεύτερος.
Εκείνοι κατέφυγαν στη δικαιοσύνη, η οποία τους δικαίωσε. Συγκεκριμένα, το ύψος του εφάπαξ που δικαιούται ο κ. Δράκος ορίστηκε από τη δικαιοσύνη στα 70.000 ευρώ περίπου, ενώ αναμένεται η απόφαση και για τον κ. Σκαλαίο. Σημειώνεται ότι στη δικαιοσύνη έχουν προσφύγει και άλλοι συνταξιούχοι της Ένωσης, που επίσης διεκδικούν μεγαλύτερο εφάπαξ από αυτό που αναγνωρίζει η ΕΑΣ. Στο παρελθόν ο πρώην νομάρχης και ο πρώην δήμαρχος είχαν προσφύγει και πάλι στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας από την Ένωση να τους καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές για το διάστημα που υπηρετούσαν στη αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι λόγω κενού στη νομοθεσία ήταν ανασφάλιστοι.
Την προσφυγή τους την ανακάλεσαν όταν βγήκε νέος νόμος, σύμφωνα με τον οποίο μπορούσαν να καλυφθούν ασφαλιστικά εάν κατέβαλαν οι ίδιοι τις εισφορές τους, όπως και έκαναν. Αντίθετα, οι αιρετοί που προέρχονται από το δημόσιο δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, καθώς το δημόσιο συνεχίζει να καταβάλει τις εισφορές τους στον ασφαλιστικό τους τομέα για το διάστημα που υπηρετούν στην αυτοδιοίκηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη