google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δήμο Νέστορος, Γαργαλιάνων και Παπαφλέσσα θέλει Πρόεδρος!

Δήμο Νέστορος, Γαργαλιάνων και Παπαφλέσσα θέλει Πρόεδρος!

Τη δημιουργία νέου Δήμου στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας, μετά από συνένωση των Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος, Γαργαλιάνων και Παπαφλέσσα, προτείνει δημόσια και ζητά ευθέως, με δηλώσεις του στο «Θ», ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, Νίκος Γιαννακόπουλος!
Στις δηλώσεις του, εκφράζει την απογοήτευσή του για τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στο μεγάλο Δήμο Πύλου - Νέστορος και σημειώνει τους φόβους και τις ανησυχίες του για το μέλλον της Χώρας, αν δεν αλλάξει ο Δήμος και δε δημιουργηθεί νέος στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας.
Παράλληλα, τονίζει πως ένας νέος Δήμος που θα προκύψει από τη συνένωση των σημερινών Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος, Γαργαλιάνων και Παπαφλέσσα, θα είναι μικρότερος μεν σε έκταση, αλλά με πολύ πληθυσμό, ευέλικτος, λειτουργικός, παραγωγικός και οικονομικά βιώσιμος!
Οι δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου αναμένεται να «βάλουν» φωτιά στις συζητήσεις που «άνοιξαν» στη Δυτική Μεσσηνία και την Τριφυλία, με την επιστολή του υπουργού Εσωτερικών στους δημάρχους για τον «Καλλικράτη», ενώ θεωρείται πως θα ακολουθήσουν κι άλλες, με ανάλογο περιεχόμενο, από την πλευρά των Γαργαλιάνων, που επιθυμούν διακαώς τη δημιουργία νέου Δήμου στη Δυτική Μεσσηνία.
Μιλώντας χθες το απόγευμα στο «Θ» ο πρόεδρος της Χώρας σημείωσε: «Το 2010 που συζητιόταν ο “Καλλικράτης”, ο κόσμος στη Χώρα ήθελε στη μεγάλη του πλειοψηφία να γίνει ένας Δήμος στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας, από τους Δήμους Νέστορος και Γαργαλιάνων, ακόμα και τον Παπαφλέσσα! Το ίδιο θέλει και τώρα! Ένα Δήμο που να είναι ευέλικτος, λειτουργικός, να εξυπηρετείται εύκολα ο πολίτης και να είναι βιώσιμος. Ένας νέος Δήμος από τη συνένωση των σημερινών Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος, Γαργαλιάνων και Παπαφλέσσα μπορεί να δουλέψει και να αναπτυχθεί η περιοχή μας».
Σε άλλο σημείο της συζήτησής μας, επισήμανε: «Με το μεγάλο Δήμο Πύλου - Νέστορος που έγινε, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τις περικοπές πόρων, δε φαίνεται να υπάρχει μέλλον και προοπτική για την περιοχή μας εδώ. Έχουμε ιστορία, έχουμε παραγωγή, έχουμε αρχαιολογικά μνημεία και μουσείο, αλλά έτσι όπως πάει η κατάσταση, όλο και χειροτερεύει. Τα τελευταία χρόνια κλείνουν υπηρεσίες, κλείνουν σχολεία, φοβάμαι τι θα γίνει με το Μουσείο και το Νέστορα.
[…] Για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος της περιοχής αναγκάζεται να κάνει πολλά χιλιόμετρα και πολλά έξοδα. Αύριο, αν κλείσουν κι άλλα σχολεία, θα αναγκαζόμαστε να στέλνουμε τα παιδιά μας στην Πύλο; Μαραζώνει και ερημώνει η περιοχή...».
Ακολούθως θύμισε την κοινή διακήρυξη που είχαν υπογράψει, το 2010, για τη δημιουργία Δήμου στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας, ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέστορος Παναγιώτης Πετρόπουλος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη