google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γιορτή Μπάμιας με χορούς, φαγητό κόντρα...στην τρόικα και την κρίση!

Γιορτή Μπάμιας με χορούς, φαγητό κόντρα...στην τρόικα και την κρίση!

ΦΟΥΛΑΡΕ από επισκέπτες και κόσμο η φετινή Γιορτή Μπάμιας που πραγματοποιήθηκε για 8η χρονιά με εξαιρετική επιτυχία από το δραστήριο Πολιτιστικό σύλλογο Αρμεναίων Αθήνας ο οποίος πρόσφατα εξέλεξε νέο Δ..Σ  που απαρτίζεται από νέους ανθρώπους προκειμένου να συνεχίσουν την παράδοση καθώς η μπάμια τα παλιότερα χρόνια καλλιεργείτο σε μεγάλη έκταση αποτελώντας το κύριο οικονομικό εισόδημα της περιοχής.
Οι επισκέπτες πλημμύρισαν τον κεντρικό δρόμο και την πλατεία του χωριού με φόντο το Αυγουστιάτικο φεγγάρι και τον τοπικό ναό με αρκετή μπάμια μαγειρεμένη με παραδοσιακό τρόπο από τις γυναίκες του χωριού καθώς όπως μας δήλωσαν φέτος μαγειρεύτηκαν περίπου 250 κιλά τα οποία έφτασαν για να γευθούν οι επισκέπτες οι οποίοι έμειναν ικανοποιημένοι αλλά...χωρίς ψωμί στα τραπέζια. Ωστόσο αποζημιώθηκαν από το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και το χορευτικό τμήμα του ΜΕΣΚ που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς ξεσηκώνοντας τον κόσμο με απίστευτες φιγούρες και επιδόσεις.
Όταν πήρε το λόγο ο νέος Πρόεδρος κ. Π. Σελούλης εξήρε τη συμβολή των διοργανωτών ενώ τόνισε ότι το νέο Δ.Σ. προσεγγίζει με ένταση τη παράδοση επιμένοντας κόντρα στη κρίση να υλοποιεί την γιορτή θεσμοθετώντας φέτος μάλιστα το τουρνουά μπάσκετ. Μίλησε για συλλογική δράση αλλά και εμμονή στις παραδοσιακές αξίες. Ο Πρόεδρος του χωριού Τάκης Καλογερόπουλος έδωσε το σύνθημα προσθέτοντας ότι "καμία τρόικα δεν θα μας απαγορέψει να τηρούμε τα έθιμα και θα επιμείνουμε να γιορτάζουμε παραδοσιακά και ελληνικά". Στα πλαίσια της "Γιορτής της Μπάμιας", που θα γίνει το Σάββατο 11 Αυγούστου, κατόπιν απόφασης του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Αρμεναίων, την Παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 17.00, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο των Αρμενιών, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο "3 x 3" τουρνουά basket για παιδιά ηλικίας 12-14 και 14-18 με ελεύθερη συμμετοχή για τους μικρούς φίλους του χωριού μας αλλά και των γειτονικών χωριών στα οποία απονεμήθηκαν βραβεία από το πρόεδρο του Συλλόγου.
Στις εκδηλώσεις έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών από νωρίς οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και Γιάννης Κατσαργύρης ενώ αργότερα έφτασε ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων Παν. Λούτος, εκπρόσωποι φορέων και μέλος από την επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου. kyparissiotis

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη