google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Περιβαλλοντικό πάρκο χαρακτήρισαν στο Δήμο το έργο του Βιολογικού που εγκαινιάστηκε

Περιβαλλοντικό πάρκο χαρακτήρισαν στο Δήμο το έργο του Βιολογικού που εγκαινιάστηκε

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης παρουσιάζοντας το έργο είπε ότι «με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας και να εγκαινιάσουμε το σύγχρονο έργο με τις υποδομές της πόλης, καθώς πρόσφατα 2 έλεγχοι του ΕΣΠΕΛ μας εξέφρασαν την άποψη ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα έργα στην Ελλάδα το οποίο αποτελεί τεχνολογικό θαύμα» μιλώντας για την λειτουργία πλέον ενός περιβαλλοντικού πάρκου που θα αξιοπιοιεί το νερό, το πράσινο, την λυματολάσπη αλλά και τις δυνατότητες που αναπτύσσονται στη περιοχή μας δίνοντας τις κατευθύνσεις που θα κινηθεί ο Δήμος. Παράλληλα έδωσε τεχνολογικά χαρακτηριστικά του έργου ως περιβαλλοντικό κέντρο οικολογικής ανάπτυξης της περιοχής που αποτελεί μεγάλο στόχο. Ο μηχανικός του Δήμου κ. Γρηγόρης Κανελλόπουλος μίλησε για το έργο αναφέροντας ότι καλύπτει τη πόλη για 40 χρόνια με προγραμματισμό για 15.000 κατοίκους με σημαντική περιβαλλοντική ευαισθησία, ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρίας ΕΓΝΩΝ-ΙΩΝΑΣ Α.Ε. ανέλυσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου τόσο για την υλικοτεχνική υποδομή όσο και για τους αγωγούς εισροής και απορροής μαζί με χρηστικές πληροφορίες της μονάδας επεξεργασίας η οποία περιλαμβάνει τις κτιριακές υποδομές του περιβαλλοντικού πάρκου. Μάλιστα αναλύθηκαν τα στάδια επεξεργασίας των λυμάτων όπως και η διαδικασία που ακολουθείται βάση των διεθνών προδιαγραφών αλλά και το τελικό αποτέλεσμα το οποίο ο Δήμος θέλει να αξιοποιήσει για την άρδευση των καλλιεργειών καθώς είναι απαλλαγμένο από φυτοπαθογόνους παράγοντες.
ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΟΣΩΝ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ
Τα εγκαίνια όπως αναφέρει ο kyparissiotis.blogspot.gr του βιολογικού πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του κτιριακού συγκροτήματος με τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος παρουσία των επισήμων όπως ο Περιφερειάρχης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου, ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Μπάμης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Μπακούρος και Λ. Παπακώστας, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου, οι πρώην Δήμαρχοι κ. Π.Τσάκος, Ηλίας Τσίγγανος, εκπρόσωποι της αστυνομίας και αρχών αλλά και φορέων της πόλεως σε μια ιστορική στιγμή για τον τόπο μας. Μάλιστα η κορδέλα των εγκαινίων κόπηκε από τον Περιφερειάρχη και τους επισήμους οι οποίοι ευχήθηκαν το έργο να συνοδεύει την πόλη για πολλές δεκαετίες, δεδομένου ότι αποτελεί τεχνολογικό επίτευγμα.
Αμέσως μετά ακολούθησε η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις από τους τεχνικούς υπεύθυνους του έργου τόσο στο στάδιο συλλογής λυμάτων και τις μονάδες επεξεργασίας, διαχωρισμού, τελικής φάσης αλλά και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν αποκτήσει ενεργειακή αυτάρκεια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη