google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αυτή είναι η Τριφυλία των ανέργων...

Αυτή είναι η Τριφυλία των ανέργων...

Έξωση από το αυτοκίνητο που έχει μετατρέψει σε σπιτικό, στο πίσω κάθισμα του οποίου μένει εδώ και ένα χρόνο περίπου, κάνουν στον 54χρονο Γιώργο Παντελή στους Γαργαλιάνους. Άνεργος ο ίδιος τα τελευταία 3 χρόνια, χωρίς κανένα εισόδημα, βρήκε καταφύγιο σε ένα αυτοκίνητο που του παραχώρησε ένας γνωστός του και είναι παρκαρισμένο σε δρόμο της πόλης.
Μέσα εκεί ζει τον τελευταίο χρόνο -χειμώνα και καλοκαίρι- έχοντας μετατρέψει το πίσω κάθισμα σε κρεβάτι για να ξαπλώνει και τα μπροστινά, σε ντουλάπα, κουζίνα και τραπεζαρία, ενώ ένα μικρό παλιό ραδιοφωνάκι τού κρατά συντροφιά στην δυστυχία του.
Χθες το πρωί όμως του ζητήθηκε από την Αστυνομία να πάρει το αυτοκίνητο και να φύγει από το συγκεκριμένο σημείο, να το πάει κάπου έξω από την πόλη.
Όπως είπε ο ίδιος σίγουρα κάποια καταγγελία θα πρέπει να έγινε στην Αστυνομία για να τον διώξουν, αφού όσο καιρό μένει στο αυτοκίνητο δεν είχε καμία ενόχληση από κανένα, ούτε αυτός είχε πειράξει κανένα. Αυτό που ζητάει είναι να παραμείνει στο σημείο αυτό, αφού δεν έχει πού αλλού να πάει για να μείνει και φυσικά δεν μπορεί να μείνει έξω στους αγρούς.
Τόνισε ότι είναι φιλήσυχος, πότε δεν έχει πειράξει κανένα, οι γείτονες πάντα τον βοηθάνε και του δίνουν ένα πιάτο φαγητό για να μπορεί να συντηρείται, ενώ κάποιες μέρες όταν βρει κάνει και κάποιο μεροκάματο για να μπορεί να τα βγάλει πέρα.
Η περίπτωσή του σίγουρα αποτελεί μια ακόμη αποτύπωση της τραγικής κατάστασης που έχουν περιέλθει αρκετοί συμπολίτες που η ζωή τους έχει φέρει πολλές δυσκολίες και τους έχει κάνει να ζουν δύσκολες καταστάσεις.
Ο ίδιος τόνισε ότι έστω και σε αυτή την κατάσταση μέσα στο παλιό ακινητοποιημένο αυτοκίνητο που έχει κλείσει με εφημερίδες γύρω - γύρω καταφέρνει και τα βγάζει πέρα. Το να φύγει από εκεί είναι αδύνατο, αφού δεν έχει πού να πάει, ούτε φυσικά μπορεί να πάει να μείνει στα χωράφια με το αυτοκίνητο αφού στην ερημιά φοβάται για την ζωή του. 'Έλευθερία'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη