google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Φιλιατρά: Καταγγελίες για ελληνοποιήσεις αγγουριών

Φιλιατρά: Καταγγελίες για ελληνοποιήσεις αγγουριών

Καταγγελίες ότι γίνονται ελληνοποιήσεις αγγουριών στην περιοχή της Τριφυλίας έχει δεχθεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, σε μια περίοδο που η τιμή στο συγκεκριμένο προϊόν έχει ανέβει, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί της περιοχής να πλήττονται σοβαρότατα.
Μάλιστα από την πλευρά του Αγροτικού Συλλόγου ο γραμματέας Ηλίας Μπουντουβάς εκφράζει τους φόβους του για πιθανές άγριες καταστάσεις στην περίπτωση που οι ίδιοι οι παραγωγοί εντοπίσουν τα φορτηγά που διακινούν αυτά τα αγγούρια, ενώ από την πλευρά τους ήδη έχουν ενημερώσει τον αντιπεριφερειάρχη και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, προκειμένου να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των παραγωγών και των προϊόντων της περιοχής.
Χαρακτηριστικά ο κ. Μπουντουβάς σημείωσε σχετικά με το θέμα:
«Εχουν γίνει καταγγελίες στον Αγροτικό Σύλλογο ότι υπάρχουν ενδείξεις, επειδή το αγγούρι έχει κάποια τιμή σχετικά καλή, πως έχουν αρχίσει και κάνουν εισαγωγές από τα Σκόπια για ελληνοποιήσεις. Επειδή ο κόσμος είναι σε δύσκολη κατάσταση και έχει αγανακτήσει με όλα αυτά, μας είπαν ότι έχουν φτάσει στο αμήν, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και θα ψάξουν οι ίδιοι να βρουν το φορτηγό. Αν το βρουν φοβάμαι για τα παραπέρα που μπορεί να γίνουν, μήπως φτάσουν σε αυτοδικία και έχουμε παρατράγουδα.
Ακούγεται ότι οι ελληνοποιήσεις γίνονται στην περιοχή των Φιλιατρών χωρίς όμως να ξέρουμε συγκεκριμένα κάτι. Με την κατάσταση αυτή το προϊόν δέχεται μεγάλο πλήγμα καθώς οι τιμές λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού θα πέσουν. Αυτά τα φαινόμενα είναι επαναλαμβανόμενα και πλέον αποτελούν καθεστώς, κάποιοι επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγών. Από το trifylios blog

Σαν Αγροτικός Σύλλογος ενημερώσαμε τον αντιπεριφερειάρχη, την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τα πράγματα καθώς το θέμα είναι σοβαρό ώστε να μη γίνουν σοβαρότερα πράγματα».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη