google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε ύψη Ρεκόρ η εγκληματικότητα στην Τριφυλία

Σε ύψη Ρεκόρ η εγκληματικότητα στην Τριφυλία

Νάντια προς Χρυσοχοΐδη «Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η εγκληματικότητα στην Τριφυλία και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία»
Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε ως αναφορά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την Απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας, σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης της εγκληματικότητας – παραβατικότητας και του μεγάλου αριθμού κλοπών, διαρρήξεων κ.λ.π. στην περιοχή των Γαργαλιάνων, στα πλαίσια της σχετικής πρότασης που έχει υποβληθεί.
Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει εκ νέου την αναστάτωση και την ανασφάλεια των κατοίκων στην Τριφυλία αλλά και στην περιφέρεια του νομού Μεσσηνίας, συνολικά, για την αύξηση της εγκληματικότητας μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα των τελευταίων ημερών. Παράλληλα, η κα. Γιαννακοπούλου στην αναφορά της θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για τις καταργήσεις των αστυνομικών σταθμών. Μάλιστα, στη συνεδρίαση του παραπάνω αυτοδιοικητικού θεσμού διαπιστώνεται αύξηση της εγκληματικότητας κατά τις περιόδους όπου παρουσιάζεται συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών λόγω εποχιακής απασχόλησης σε γεωργικές εργασίες, ενώ εκτιμάται ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, λόγω της υπάρχουσας κατάστασης και της μη εύκολης εύρεσης εργασίας από τους αλλοδαπούς και όχι μόνο.
Οι πολίτες κάνουν λόγο για υπεράνθρωπες προσπάθειες εκ μέρους της Αστυνομίας και των κατά τόπους Αστυνομικών Τμημάτων, αποδίδοντας ευθύνες για την κατάσταση στην ελλιπή επάνδρωση των αστυνομικών τμημάτων και συγκεκριμένα του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, συγκριτικά με τις οργανικές θέσεις που κατανέμονται από τον οργανισμό λειτουργίας, και τη μεγάλη περιοχή αστυνόμευσης που εξυπηρετεί. Επιπλέον, ζητείται η ενίσχυση της εποχιακής ενδυνάμωσης του Α.Τ. Γαργαλιάνων κατά τους μήνες Οκτώβριο – Ιανουάριο, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα περιστατικά, με σκοπό την συλλογή των στοιχείων διαμονής των αλλοδαπών στην περιοχή και την αποφυγή περιστατικών όπου αυτοί διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς ή εγκαταλελειμμένα κτίρια που δεν παρέχουν τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη