google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τέλος οι χωματερές στις 30 Ιουνίου...

Τέλος οι χωματερές στις 30 Ιουνίου...

Το πρόβλημα των απορριμμάτων ήταν το θέμα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας.
Με το ερώτημα προς όλους τους αρμόδιους φορείς, τι θα γίνει τα 3-4 χρόνια που απαιτούνται να ολοκληρωθεί η μονάδα της επεξεργασίας των απορριμμάτων ,ο κ.Νίκας για μια ακόμη φορά έκανε γνωστό το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η τοπική Αυτοδιοίκηση με το πρόβλημα των απορριμμάτων.
Με αιρετή Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι 30 Ιουνίου θα κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ.
Δεν υπάρχει όμως πρόταση για το που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια. Στα τέσσερα περίπου χρόνια που θα μεσολαβήσουν έως ότου ολοκληρωθεί το εργοστάσιο η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πληρώσει 50 εκατομμύρια ευρώ για την μεταφορά τους σε άλλες περιφέρειες. Κάλεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και κάθε αρμόδιο φορέα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ή να βρουν βιώσιμη λύση. Απέρριψε τη λύση των δεματοποιητών οριστικά και τόνισε ότι κανένας δήμος δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο.Εντός των ημερών θα γίνει ειδική συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο παρουσία και των είκοσι έξι δημάρχων ενώ προσανατολίζεται στο να οργανωθεί συνέντευξη τύπου με τους Ευρωπαίους δημοσιογράφους για να γίνει γνωστό το αδιέξοδο της Πελοποννήσου σε όλη την Ευρώπη. Προέβλεψε ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση ,η περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετατραπεί σ’ένα απέραντο σκουπιδότοπο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη