google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ξεσηκώθηκε η Τριφυλία για την κατάργηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Ξεσηκώθηκε η Τριφυλία για την κατάργηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Σύσκεψη διαμαρτυρίας για το Νοσοκομειο Κυπαρισσίας- Θελουν την καταργησή του..
ΕΥΡΕΙΑ σύσκεψη για τις εξελίξεις που αφορούν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με αφορμή το σχέδιο Νόμου που προβλέπει την ενοποίηση σε ενιαίο νομικό πρόσωπο των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Κυπαρισσίας και Καλαμάτας γεγονός που έχει κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία.

Η σταδιακή αφαιμαξη του Νοσοκομείου θα επέλθει με μελιωση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού με ουσιαστικλη μείωση των υπηρεσιών σε ευθύτερο χρόνο υποβαθμίζοντας το νοσοκομείο σε Κέντρο υγείας ή σε μονάδα υγείας, λέγοντας ότι επικοινώνησε με τους βουλευτές του Νομού και τον τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. για το ζήτημα καθώς γνωρίζουμε ότι οι εισηγητικές εκθέσεις και το σχέδιο Νόμου ανοίγει κερκόπορτα για την συρίκνωση του ιδρύματος. Φυσικά εξήγησε ότι το σχέδιο γράφει ότι το ίδρυμα θα έχει κοινό Οργανισμό λειτουργίας με κέντρο το Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς να αποσαφηνίζει αν η κατάργηση της αυτοτέλειας του τοπικού νοσοκομείου θα σημάνει την αρχή του τέλος καθώς η έδρα του Νομικού προσώπου θα είναι η Καλαμάτα με όλες τις οργανικές θέσεις που ενοποιούνται.
Ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Παναγιώτης Μπόζος μίλησε για την θεσμική του ιδιότητα και ως πολίτης εξέφρασε την ανησυχία του για την ανάρτηση του σχεδίου νόμου ότι ενοποιούνται οι 2 οργανισμοί των νοσοκομείων με αποτέλεσμα να χάσει την νομική του αυτοτέλεια σε όλα τα επίπεδα. Εξήγησε ότι η εισηγητική έκθεση δεν μας αφήνει περιθώρια για τη μορφή του νέου Δ.Σ. αφού το Νοσοκομείο μας θα εκπροσωπείται με μια ψήφο! Μίλησε για την ιστορία του και την ονοματοδοσία του καθώς χωρίς ύπαρξη νομικής μορφής ουσιαστικά καταργείται σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή που κοιτάει το μέλλον της, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις οργανικές θέσεις. Εξιστόρησε το ισχύον Προεδρικό διάταγμα ενώ αποκάλυψε ότι συναντά παγερή αδιαφορία στο συμβούλιο των ενοποιημένων Νοσοκομείων νιώθοντας ως..παρείσακτος για θέματα που αφορούν το νοσοκομείο Κυπαρισσίας γεγονός που εξέπληξε τους παρευρισκόμενους...Φυσικά τα περιθώρια αντιδράσεων θα κορυφωθούν ως το Δ.Σ. της Τετάρτης.
Οι ομιλητές όπως ο κ. Μπακούρος και Πετρόπουλος και ο κ. Κανελλόοπουλος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο απόψε είναι Νόμος και στην κοσμογονία της τελευταίας διετιάς διερωτήθηκε αν υπάρχει υπουργός που κυβερνά καθώς άλλοι κυβερνούν πλέον στην χώρα μας. Παρών ήταν εκπρόσωποι των εργαζομένων και φορείς οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους μίλησε για ενιαίες κινητοποιήσεις. Ο κ. Κουκούμης μίλησε για εμπορευματοποίηση της υγείας και προυπολογισμούς πείνας για την υγεία

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη