google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλοι μας τη βιώνουμε με τα αρνητικότερα συναισθήματα, οι απόκριες είναι μια περίοδος που μπορούν να μας χαρίσουν κάποιες στιγμές ξεγνοιασιάς. Εκδηλώσεις με την πρωτοβουλία ιδιωτών και φορέων χαρίζουν νότες κεφιού και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους. Μια από αυτές τις εκδηλώσεις είναι τα τελευταία εννιά χρόνια και το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ που γίνεται στα Φιλιατρά την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, με συμμετοχές καρναβαλιστών και από τις γύρω περιοχές.
Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ θα πραγματοποιηθεί και φέτος δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, ιδιαίτερα σε άτομα που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις που απαιτούν οικονομική συμμετοχή, να έχουν μια διέξοδο για διασκέδαση. Οικονομικά θα στηριχτεί αποκλειστικά από χορηγίες και συμμετοχές ιδιωτών που αρνούνται να αποδεχθούν ότι η οικονομική κρίση θα σταματήσει κάθε κοινωνική δραστηριότητα και θα ρίξει όλους σε μια κατάσταση κατάθλιψης και παραίτησης από τα πάντα.
Προσκαλούμε λοιπόν όλους όσους θέλουν να βάλουν το κέφι τους πάνω από την οικονομική μιζέρια της εποχής, να συμμετέχουν στο καρναβάλι με γκρουπ ή ακόμα και μεμονωμένα ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να δώσουμε μια αισιόδοξη απάντηση στη γκρίζα ατμόσφαιρα και να περάσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 3.30 μ. μ., στην Κεντρική Πλατεία των Φιλιατρών.
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Στην Δ.Ε. Αετού το Σάββατο στις 6 η ώρα στην πλατεία Κοπανακίου θα υπάρξει κλόουν και χορευτικά από το Σύλλογο Γυναικών Καλλιπάτειρα με βράβευση των καλύτερων μεταμφιέσεων με 2 χρηματικά βραβεία των 100 και 50 ευρώ και στο τέλος κάψιμο του Καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Στη Κυπαρισσία την ίδια μέρα πραγματοποιείται αποκριάτικο πάρτυ στις 3 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Κυπαρισσίας, ενώ στις 8 ξεκινά το αποκριάτικο πα΄ρτυ στην ιστορική άνω πόλη από το Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης. Την Κυριακή στις 7 η ώρα έχουμε παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι στον Αετό στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου του χωριού στις 7 η ώρα και αμέσως μετά κάψιμο του καρνάβαλου από τους κατοίκους της περιοχής. Στην Κυπαρισσία την ίδια μέρα θα διεξαχθεί ο τερματισμός του Ράλι Αντίκα και κλασσικής μοτοσυκλέττας με απονομή πλακετών στις 5 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας που οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.
Τέλος την Καθαρή Δευτέρα στην Πολυθέα Αετού στις 10 το πρωί πέταγμα χαρταετού στη περιοχή Αη Γιάννη με κούλουμα αλλά και νηστίσιμα, φασολάδα και πολύ κέφι στην πλατεία του χωρίου. Στους Γαργαλιάνους στις 10.30 το πρωί θα έχουμε κούλουμα στο Τουριστικό περίπτερο στον Αγιο Ηλία από τον Μορφωτικό σύλλογο ενώ στο Μάραθο παραδοσιακή φασολάδα και νηστίσιμα θα προσφέρει στον πεζόδρομο ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος. Τέλος στην παραλία Αη Λαγούδη την ίδια ημέρα θα έχουμε κούλουμα, νησίτσιμα με λαγάνες και πέταγμα χαρταετού από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη