Καταλήψεις και αντιδράσεις για συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων

Την οργισμένη αντίδραση των γονέων και της τοπικής κοινωνίας της Χώρας προκάλεσε η πρόταση του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκου Κλάδη, για συγχώνευση του 1ου και 2ου 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου σε ένα 8θέσιο και από την Πέμπτη προχώρησαν σε κατάληψη των σχολείων. Γονείς, μαθητές, πολίτες και η Δημοτική Αρχή Πύλου - Νέστορος είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν και εντείνουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους για να αποτρέψουν την υλοποίηση της πρότασης.
Με σοβαρά και βάσιμα επιχειρήματα γονείς, ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Μπαχούμας όπως και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νίκος Γιαννακόπουλος, μιλώντας στο «Θάρρος», αντιτίθενται στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των σχολείων, ενώ και μικροί μαθητές μάς είπαν πως δε θέλουν να κλείσουν τα σχολεία τους!
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος Γεώργιος Μπαχούμας δήλωσε: «Στο δεύτερο κύκλο συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2012-2013, στη Δημοτική Ενότητα Νέστορος και συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας, η πρόταση- εισήγηση του διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, Ν. Κλάδη, είναι να συγχωνευθούν τα δύο Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, 1ο και 2ο, στο 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χώρας. Η πρόταση αυτή με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο και εκφράζω την αποφασιστική και αμετακίνητη θέση μου κατά της συγχώνευσης των σχολείων μας. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου- Νέστορος στεκόμαστε στο πλευρό των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή δήλωσαν την αντίθεσή τους στη διαφαινόμενη συγχώνευση. Απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας και των δύο 6θέσιων Δημοτικών Σχολείων της Χώρας. Πέρυσι ο πρώτος κύκλος συγχωνεύσεων βασίστηκε επικοινωνιακά, με τάχα παιδαγωγικά κριτήρια για το καλό των μαθητών, ο δεύτερος κύκλος φέτος είναι εκτός οποιασδήποτε παιδαγωγικής λογικής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια