google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Με μεγαλοπρέπεια παρουσία 5 Ιεραρχών ο εορτασμός του θαυματουργού Αγίου Χαραλάμπους

Με μεγαλοπρέπεια παρουσία 5 Ιεραρχών ο εορτασμός του θαυματουργού Αγίου Χαραλάμπους

ΠΛΟΥΣΙΟΣ  παρά το κρύο και την βροχή ήταν ο φετινός εορτασμός του θαυματουργού Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά με κορύφωση την λιτανεία της Ιερής εικόνας λίγο μετά τις 11 το πρωί στους δρόμους της πόλης που διεξάγεται η ετήσια εμποροπανήγυρη. Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στο Ι.Ν. Παναγίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ πριν την ακολουθία της λιτανείας ο Μητροπολίτης Νέας Σμήρνης κ .Συμενών αναφέρθηκε στο θαύμα ζωής του Αγίου και τις σύγχρονες διδαχές στην Πολυαρχιερατική λειτουργία παρουσία των υπόλοιπων ιεραρχών που ήρθαν να τιμήσουν την ημέρα. Ακολούθησε λιτανεία και δέηση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών όπου ο Τριφυλίας- Ολυμπίας ευχαρίστησε τους συλλειτουργούς ιεράρχες κάνοντας λόγο για φώτιση που σε δύσκολες στιγμές πρέπει να έρθει στον δοκιμαζόμενο λαό μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
Σε δηλώσεις τους στην μικρή δεξίωση που διεξήχθη στο πρώην Δημαρχείο Φιλιατρών ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "εύχομαι χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν και ο Άγιος Χαράλαμπος να σκέπει τη πόλη και όλο το Νομό για να λυθούν τα προβλήματα και να εισέλθουμε σε άλλη τροχιά ανάκαμψης που χρειάζεται ο τόπος μας", ενώ η ευχή άλλων φορέων ήταν 'η σημερινή ημέρα να φωτίσει την Μέρκελ να βγούμε από την αυτή την στενωπό' , ωστόσο ο Αντιπριφερειάρχης ο κ. Πανα. Αλευράς τόνισε ότι οι "πιστοί αψήφισαν το κρύο και έδωσαν το παρών, εμείς ευχόμαστε να δίνει ο Άγιος δύναμη στους πολιτικούς να βοηθήσουν τον τόπο με ξεκάθαρες λύσεις και τους πιστούς να αγωνίζονται για την αισιοδοξία που χρειαζόμαστεν".
Ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Μπάμης επέμεινε ότι  ο Άγιος Χαράλαμπος "να δίνει δύναμη σε όλο το κόσμο και να αλλάξει η κατάσταση στην χώρα μας, καθώς ζούμε δύσκολες οικονομικές μέρες", ενώ ο Οικοδεσπότης Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας θεώρησε ότι το ψιλόβροχο ήταν αγίασμα με την Παντριφυλιακή εορτή που εισρέουν προσκυνητές από όλη την Πελοπόννησο και συμπλήρωσε ότι "μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε παρά την οικονομική συγκυρία στην οποία θύματα είναι οι πολίτες για όσους τα σχεδιάζουν καθώς εμείς θέλουμε τους πολιτικούς μας να είναι πιο κοντά στους πολίτες και όταν συνήθως ακούμε πολίτες να λένε τα παράπονα τους στο Δήμαρχο, αναρωτιόμαστε πως να ικανοποιηθούν αιτήματα της κοινωνίας όταν πόροι περικόπτονται και το κράτος με την τρόκια να τσακίζει το κόσμο με φόρους και χαράτσια"

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη