google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εξοντωνικό το πρόστιμο για το ΧΑΔΑ Φιλιατρών

Εξοντωνικό το πρόστιμο για το ΧΑΔΑ Φιλιατρών

ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ και απάνθρωπο χαρακτήρισε το πρόστιμο για τη χωματερή Φιλιατρών ο Κόλλιας. ΕΚΤΟΣ ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος σναφέρθηκε στο βαρύ πρόστιμο της Περιφέρειας για την ΧΑΔΑ Φιλιατρών αναλύοντας το ιστορικό της αυτοψίας στις 15/7/2011 από επιτροπή. Θεώρησε ότι η παράβαση είναι ασήμαντη και το πρόστιμο που το χαρακτήρισε εξοντωτικό καθώς ο Δήμος θα προβεί σε ένσταση κατά της νομιμότητας της απόφασης αλλά και του διοικητικού προστίμου στα δικαστήρια. Ξεκαθάρισε ότι ως 30/6 όλες οι ΧΑΔΑ θα κλείσουν ενώ δεν ικανοποιήθηκε από τις προσφορικές εξηγήσεις Τατούλη εκτιμώντας ότι οι ΧΑΔΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων είναι οι καλύτερα οργανωμένες στο Δήμο χωρίς προβλήματα. Εξήγησε ότι η υπόθεση στηρίζεται σε πακτωλό εγγράφων που εξετάζεται η νομιμότητά τους ενώ είπε ότι το πρόστιμο είναι μη αποδεκτό, περιμένοντας το πόρισμα της επιτροπής ως το τέλος Φεβρουαρίου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν επανέλαβαν ότι στο θέμα διαχείρισης σκουπιδιών ο Δήμος είναι μόνος του ενώ ο κ. Τσίγγανος μίλησε για επιλεκτική προσπάθεια προστίμων σε σχέση με τους 27 ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, ενώ ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι υπάρχει ανευθυνότητα για απόδοση ευθυνών στην Δημοτική αρχή που δεν κινήθηκε τάχιστα στην επίλυση του προβλήματος. Οι τόνοι ανέβηκαν καθώς ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι είμαστε ο μόνος Δήμος που άνοιξε το θέμα για την οριστική διαχείρισή του.
ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΑΡΑΘΟΥ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στις επαφές με την περιφερειακή ενότητα και τους αλιείς στο λιμάνι του Μαράθου θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την παρέμβαση στη παραλιακή ζώνη σε συνεργασία με τον κ. Αλευρά καταλήγοντας ότι θα καλυφθεί η δαπάνη αναλογικά για τις τεχνικές παρεμβάσεις με κόστος 140.000 ευρώ όπου αναδείχθηκαν τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι. Για το λιμάνι της Κυπαρισσίας υπογράμμισε ότι είναι επισφαλής η λειτουργία του μετά από συνάντηση με το σωματείο αλιέων ενώ αρνητική είναι η απάντηση του Λιμενικού ταμείου για την διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης με μόνοη λύση την ένταξή του στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιείας μαζί με τη μελέτη του Μάστερ πλάν. Ο κ. Μπακούρος είπε ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για το σκάνδαλο του λιμανιού που πληρώθηκε πανάκριβα καθώς το έργο έχει παραδοθεί, ενώ ο κ. Κουκούμης μίλησε για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος ενώ για το δικαστήριο κατά υπευθύνων του έργου αποτελεί απόδειξη ευθυνών της κεντρικής εξουσίας. Εξηγήσεις για τη μελέτη του μάστερ πλάν έδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος αλλά και για την απογύμνωση του προσήνεμου μόλου η οποία είχε απασχολήσει παλιότερα το Σώμα, ενώ η παραλαβή του έργου έγινε από την Διεύθυνση Δημοσίων έργων της Περιφέρειας.
Επίσης τέθηκε το θέμα που αφορά το πρώην Κ.Ε.Π. της Νομαρχίας το οποίο περιήλθε στο Δήμο βάση του νέου νόμου που πορβλέπει μετεστέγαση των υπηρεσιών καθώς ήδη καταβάλλεται ενοίκιο και ζήτησε από το Δ.Σ. απόφαση για να μετακομίσει το ΚΕΠ του Δήμου στο εν λόγω κτίριο. Διαβάστηκαν επίσης έγγραφα της Κ.Ε.Δ.Ε για οικονομικά ζητήματα των Δήμων αλλά και λειτουργίας ανακύκλωσης στους ΟΤΑ. Παράλληλα κόπηκε η πίτα του Δ.Σ. παρουσία του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου ο οποίος αναφέρθηκε στο φωτισμό των αρχόντων για το καλό του τόπου μας...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη