google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Καλλιέργεια καρπουζιού οδεύει σε μείωση

Η Καλλιέργεια καρπουζιού οδεύει σε μείωση

Και την καλλιέργεια καρπουζιού φαίνεται να χτυπά η κρίση. Αν και πρόκειται για προϊόν με δυναμική, εξαγώγιμο και ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομία της Τριφυλίας, φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, αναμένεται να υπάρξει μικρή μείωση της καλλιεργούμενης έκτασης.
Σύμφωνα με το 'Θάρρος' τονίστηκε ότι όπως «Φαίνεται ότι θα υπάρξει μια μικρή μείωση της καλλιεργούμενης έκτασης, όπως εκτιμάται με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα. Θα δούμε. Παρατηρείται μια δυσκολία, με την έννοια ότι δεν υπάρχει ρευστότητα, ενώ και η συγκυρία γενικώς δε βοηθάει» μας λέει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.
«Επιπλέον, η καλλιέργεια του καρπουζιού είναι από τις ακριβές. Δηλαδή, το συνολικό κόστος παραγωγής είναι υψηλό και κυμαίνεται από 800 έως 1.000 ευρώ στο στρέμμα. Υπάρχει ένα μούδιασμα, μια δυσκολία, όμως οι παραγωγοί προετοιμάζονται. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα εξελιχθούν κανονικά. Βέβαια, πάντοτε η καλλιέργεια του καρπουζιού έχει ρίσκο».
«Οι καρπουζοπαραγωγοί κάνουν ήδη τον προγραμματισμό τους. Κάποιοι που εμβολιάζουν και φτιάχνουν τα φυτά μόνοι τους, έχουν ξεκινήσει. Όσοι θα βάλουν έτοιμα σπορόφυτα, έχουν παραγγείλει τα φυτά και προετοιμάζουν τα εδάφη τους εν όψει της καλλιέργειας, που θα αρχίσει από τα μέσα Φεβρουαρίου. Γίνεται επιλογή των υβριδίων και των ποικιλιών που θα καλλιεργηθούν και προγραμματισμός όλων των καλλιεργητικών πρακτικών που θα ακολουθηθούν. Χρειάζεται ανάλυση εδάφους, να γίνει προμήθεια κάποιων λιπασμάτων για τη βασική λίπανση, του εξοπλισμού, των συστημάτων άρδευσης κ.λπ.» προσθέτει ο κ. Παρασκευόπουλος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη