Στις 100 οι θέσεις εργασίας για ανέργους στο Δήμο Τριφυλίας

Περισσότερες από 2.300 θέσεις εργασίας μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη Νότια Πελοπόννησο. Μετά από αναμονή αρκετών μηνών η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων ενέκρινε τελικά 4.130 θέσεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκ των οποίων οι 2.330 αντιστοιχούν σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία.
Πρόκειται για απασχόληση 5 μηνών με ημερομίσθιο 25 ευρώ και όριο 625 ευρώ μηνιαίως με πλήρη ασφάλιση και αφορά άτομα με δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ με ατομικό εισόδημα έως και 10.500 ευρώ το 2011. Πάντως όπως σημειώνεται από υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη οι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν ακόμα λίγο μέχρι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στους φορείς απασχόλησης, αφού υπάρχουν ακόμα διαδικαστικά ζητήματα που παραμένουν άλυτα.
Στο Νομό Μεσσηνίας θα προσληφθούν με τους παραπάνω όρους συνολικά 1.030 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 400 μέσω της ΜΚΟ "Διάσταση Κοινωνική Επιχείρηση Αστική Εταιρεία" στην αναπτυξιακή εταιρεία "Πελοπόννησος Α.Ε.", ενώ μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού "Δρόμοι της Ελιάς" 200 άτομα θα προσληφθούν στο Δήμο Καλαμάτας, 120 στο Δήμο Μεσσήνης, 100 στο Δήμο Τριφυλίας, 70 στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, 50 στο Δήμο Οιχαλίας, 25 στο Δήμο Δυτικής Μάνης, 20 στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, 15 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Μεσσηνίας, 10 στο Σύνδεσμο Υδρευσης Δήμων Καλαμάτας και Κοινοτήτων Περιοχής Καλαμάτας και 9 στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Μεσσηνίας.
kalamatablogs.gr
Share on Google Plus

About kyparissiotis