ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΜΕ κυριότερο θέμα την ψήφιση του Κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. συνεδριάζει την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 19.00 το απόγευμα, το οικειο Δ.Σ. Τριφυλίας το οποίο θα ασχοληθεί με την έγκριση αρκετών θεμάτων τα οποία εκτός απο διαδικαστικού χαρακτήρα ζητήματα υπάρχουν και θέματα ουσίας ενώ θα προηγηθούν ερωτήσεις εκτός ημερήσιας διάταξης απο τους δημοτικούς συμβούλους. Αναλυτικά τα θέματα είναι τα εξής:
1. Κατανομή επιχορήγησης από θεσμοθετημένους πόρους για επενδυτικές δαπάνες (ΣΑΤΑ - Α’ δόση 2011), ποσού 272.242,00 ευρώ.
2. Κατανομή επιχορήγησης ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη Δράσεων Πολιτικής Προστασίας - Πυροπροστασίας, ποσού 98.452,10 ευρώ.
3. Έγκριση της αριθ. 53/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής «Αποδοχή ή μη δωρεάς των Χαρώνη Νικολάου και Χαρώνη – Κολιτσίδα Ελένης.
4. Ψήφιση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου5. Συμμετοχή του Δήμου στη σύσταση δικτύου Δήμου & Περιφέρειας Πελοποννήσου (Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού) με σκοπό τη βιώσιμη διαχείριση και την αειφόρο ανάπτυξη.
6. Διορισμός Νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κυπαρισσίας (Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ.)
7. Αίτηση Α.Ο.Κ. για παραχώρηση Γραφείων στις Εργατικές Κατοικίες Κυπ/σίας.
8. Αίτηση MOROSANU SILVIU – RETRU για την επιστροφή ποσού 100,00 €.
9. Διαγραφή διπλοχρεωθέντος ποσού από το Βεβαιωτικό Κατάλογο Τελών
Καθαριότητας & Φωτισμού της MANFRED LILIE ποσού 22,40 € .
10. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής παραλαβής του έργου
«Ασφαλτόστρωση εσωτ. Οδοποιίας Οικισμού Ριζοχωρίου Δ.Δ. Κοπανακίου».
11. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής παραλαβής του έργου
«Ασφαλτόστρωση – τσιμ/ση δημοτικής οδοποιίας Δ.Δ. Δ.Ε. Αετού.
12. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής παραλαβής του έργου
«Διαμόρφωση κτιρίου περιβάλλοντος χώρου Δ.Δ. Αρτικίου».
13. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής παραλαβής του έργου
«Ασφαλτόστρωση δρόμου Πολυθέα – Κοπανάκι».
14. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής παραλαβής του έργου
«Ασφαλτόστρωση Δημοτικής οδοποιίας Κοπανακίου».
15. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής παραλαβής του έργου
«Βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας Δ.Δ. Πολυθέας».
16. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής παραλαβής του έργου
«"Σκορπέτσι" Κοπανακίου».
17. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής παραλαβής του έργου
«Προμήθεια και τοποθέτηση αντλίας στο Δ.Δ. Αετού».
18. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής παραλαβής του έργου
«Επισκευή – Αναβάθμιση αντλίας στο Δ.Δ. Κεφαλόβρυσης».
19. Απόδοση λογαριασμού υπολόγου Φράγκου Μαρίας του 2ου Χρηματικού
Εντάλματος προπληρωμής ποσού 8.000,00 ευρώ για κάλυψη αναγκών
Αλληλογραφίας του Δήμου Τριφυλίας.
20. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δημ. Σχολείου Αυλώνας
έτους 2010
21. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δημ. Παιδικού Σταθμού
Φιλιατρών έτους 2010.
22. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου « Επισκευή γεφυριού στο
Τ.Δ. Βρυσών»
23. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Ανάπλαση πλατείας
Περδικονερίου»
24. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου
« Κατασκευή κυβωτοειδούς οχετού εντός οικισμού Ξηροκάμπου Δ.Τριφυλίας»
25. Ανάθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο πρότασης εκπόνησης μελέτης γα το
διατηρητέο κτίριο Εθνικής Τράπεζας Κυπαρισσίας.
Να τονίσουμε ότι ο προτεινόμενος Κανονισμός Λειτουργίας Δημ. Συμβουλίου καθώς και οι εισηγήσεις των θεμάτων θα βρίσκονται τη Δευτέρα ( 01-08-2011) το μεσημέρι στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα , προς ενημέρωσή σας.
ΓΝΗΣΙΟΣ οικοδεσπότης κάθε χρόνο παραμένει ο περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας Γιώργος Μπακούρος συνηθίοντας να καλεί φίλους και γνωστούς στο πανηγύρι της Φαρακλάδας όπου και κατάγεται στο πατρικό του σπίτι πάνω απο το ιστορικό ελαιοτριβεί που κάποτε μοίριε καψάλα και άρωμα ελαιολάδου τις εποχές που εμείς ως πιτσρικάδες μεγαλώσαμε τα καλοκαίρια στο χωριό παρέα με πολλά παιδιά. Ο Τώρτζης όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του είναι ανοικτόκαρδος και φιλικός σερβίροντας μεζέδες με έξοδα της οικογένειάς του και όχι με άλλων όπως έυστοχα ένας προσκεκλημένος τόνιζε με νόημα ότι 'κάποιοι τα φάγανε...'.
Στην παρέα διακρίναμε εκτός απο συμπατριώτες του μεταξύ άλλων τον παραιτηθένατα σύμβουλο της ΝΕ. ΠΑΣΟΚ κ. Χρονόπουλο ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή της Τριφυλίας καθώς έχει ασχοληθει με τον αγροτικό τομέα γνωρίζοντας απο κοντά τον παλμό της κοινωνίας, τον υπεύθυνο στο ΚΑΦΚΑ κ. Θεόδωρο Ντέντε που έχει ρίζες απο την περιοχή μαζί με τον υπογράφοντα του σχολίου, ενώ αργότερα περνώντας απο την περιοχή κέρασε ένα ποτήρι κρασί και τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κόλλια που επισκέφθηκε την εμπορπανήγυρη. Στα πηγαδάκαι πάντως τέθηκαν διάλογοι γύρω απο την πολιτική ζωή της χώρας και του Νομού με αφορμή τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες αλλά και την περποίθηση απο τον κ. Μποακούρο ότι Περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να συγχρονίσουν τους ρυθμούς τους για το μέλλον του τόπου. Απο ότι γνωρίζουμε ο κ. Μπακούρος προωθεί πολλά θέματα της Τριφυλίας εδώ και καιρό αθόρυβα και όταν έρχεται ο Περιφερειάρχης τιμά δεόντως την περιοχή απο ότι γνωρίζουμε. Αντε να το κάνετε και επίτιμο Δημότη Τριφυλίας γιατί όχι;
Απο την εφημερίδα 'ΦΩΝΗ'
Τίτλοι τέλους χθες για το γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυπαρισσίας, καθώς ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας του, αφού σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου η λειτουργία του λήγει στις 31 Ιουλίου.
Το κλείσιμο του γραφείου Δευτεροβάθμιας γίνεται στα πλαίσια της γενικότερης αναδιάρθρωσης που γίνεται στον τομέα της παιδείας και αποτελεί μια ακόμη υπηρεσία που καταργείται από την τριφυλιακή πρωτεύουσα, μια υπηρεσία που λειτουργούσε στην περιοχή από το τέλος της δεκαετίας του 1970.
Παράλληλα φυσικά θα κλείσει στην πόλη και το γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού αυτό έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Απο την 'Ελευθερία'
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, παρουσίασε στο κοινό τον 1ο διαγωνισμό Παραδοσιακών και Μοντέρνων Σκιάχτρων που διεξάγεται στη κεντρική πλατεία της πόλης 29 και 30 Ιουλίου. Εντονη ήταν η παρουσία απο τους Αγροτικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιφέρειας Μεσσηνίας, καθώς και όποιον πολίτη επιθυμεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό αυτό, όπου στην εναρκτήρια ομιλία η Πρόεδρος του Συλλόγου μίλησε για τον θεσμό και τα..σκιάχτρα στις καλλιέργειες που έπαιαν τον ρόλο του Αγροφύλακα αλλά και την προστασία της σοδειάς αλλά και το άγρυπνο μάτι της γής.
Αξίει να τονίσουμε ότι η βράβευση των «5» καλύτερων σκιάχτρων θα γίνει το Σάββατο στις 10.00΄μ.μ. με τη λήξη της Έκθεσης και θα περιλαμβάνει πλούσια δώρα. Στην τελετή έναρξης το παρών με αναφορά για τα πολιτιστικά δρώμενα έδωσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας και φορείς.
Ο Σύλλογος ζήτησε το δυναμικό παρόν των φορέων , αφού η Έκθεση γι΄αυτή τη χρονιά θα μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις ενώ την επόμενη θα πάρει χαρακτήρα Πανελλήνιου Φεστιβάλ" . Βράβευση των 5 καλύτερων σκιάχτρων.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
• ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΜΗΛΑΚΗ (Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και Δ/ντρια Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας)
• ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ, ( παραγωγός και σκηνοθέτης παιδικών παραστάσεων του Εθνικού θεάτρου, Λυρικής Σκηνής, κλπ)
• ΤΑΣΟΣ ΑΡΙΔΑΣ - Ζωγράφος
ΑΙΣΘΗΣΗ προκαλούν τα στοιχεία για τις οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου Τριφυλίας βάση των οποίων φαίνεται ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο μηχανισμό είσπραξης εσόδων με σκοπό να ισσοροπήσουν τα οικονομικά στοιχεία.
Αναλυτικά τα στοιχεία της απογραφής που δημοσίευσε η 'Ελευθερία' βάση των στοιχείων που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής απογραφής, δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κατσούλας σημειώνοντας ότι τα χρέη που παρέλαβε ο δήμος την 1/1/2011 είναι 11,004 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό αναλύεται σε δάνεια μακροπρόθεσμα που είναι 4,1 εκ. ευρώ και βραχυπρόθεσμα 475.000, υποχρεώσεις σε προμηθευτές 5,740 εκ., υπερανάληψη δανείου του Δήμου Φιλιατρών 90.000, ποσό 540.000 σε διάφορους άλλους πιστωτές, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς 55.100, σε φόρους και τέλη 12.000 ευρώ.
Τα μακροπρόθεσμα δάνεια ανά δημοτική ενότητα είναι: Για τον Αετό 556.000, την Αυλώνα 362.000, την Κυπαρισσία 72.000, τους Γαργαλιάνους 2,7 εκ. και για τα Φιλιατρά 411.000 ευρώ.
Οι υποχρεώσεις σε προμηθευτές είναι: για την Δημοτική Ενότητα Αετού 1,108 εκ. ευρώ, Αυλώνας 1,221 εκ., Κυπαρισσίας 1,508 εκ., Γαργαλιάνων 899.000, Φιλιατρών 1,084 εκ. και Τριπύλης 14.800. Οπως προαναφέραμε, υπάρχει ένα ποσό 90.000 ευρώ από τα Φιλιατρά που είναι ένα ανοιχτό δάνειο που μπορούσε να πάρει ο δήμος.
Οι υποχρεώσεις σε διάφορους πιστωτές είναι συνολικά 540.000 ευρώ τα οποία ανά δημοτική ενότητα είναι: Για τον Αετό 50.500, για την Αυλώνα 81.071, για την Κυπαρισσία 45.643, για τους Γαργαλιάνους 87.597 και για τα Φιλιατρά 274.721.
Επίσης υπάρχουν οι υποχρεώσεις σε βραχυπρόθεσμα δάνεια που συνολικά ανέρχονται σε 475.000 ευρώ. Ανά δημοτική ενότητα είναι: για τον Αετό 61.000, την Αυλώνα 44.000, την Κυπαρισσία 6.000, τους Γαργαλιάνους 332.000, τα Φιλιατρά 29.000.
Από το ποσό των 11 εκ., όπως επισήμανε ο κ. Κατσούλας, αν αφαιρέσουμε τα 4,1 εκ. που είναι τα μακροπρόθεσμα δάνεια, το υπόλοιπο ποσό των 7 εκ. περίπου πρέπει να πληρωθεί μέσα στο 2011.
Από την άλλη οι απαιτήσεις του δήμου είναι 4,458 εκ. ευρώ τα οποία αναλύονται ως εξής: 2,544 εκ. οι χρηματικοί κατάλογοι από ανταποδοτικά τέλη και δόσεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που δεν έχει εισπράξει ακόμη ο δήμος, ενώ 86.900 ευρώ έχει να λαμβάνει ο Δήμος Γαργαλιάνων (από την τέως "Ακμή" περίπου 30.000, από τον Παιδικό Σταθμό Γαργαλιάνων 3.000 και 51.000 υπόλοιπο από την υπάλληλο που είχε κάνει υπεξαίρεση στο ταμείο).
ΧΩΡΙΣ πρόβλημα τελικά έσβησε η πυρκαγιά που εκδηλώσε σε σταθμευμένο οχημα στην περιοχή της οδού Μελίου κοντά στην κεντρική αγορά όταν το ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες πιθανόν λογω βραχυκυκλώματος στο όχημα το οποίο είναι ευτύχημα που δε βρισκόταν στο εσωτερικό του ο ιδιοκτήτης του. Το περιστατικό συνέβη αργά το μεσημέρι και το αντιλήφθηκαν περιοίκοι της περιοχής όταν διαπίστωσαν ότι το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες.
Κινητοποίήθηκε άμεσα το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κυπαρισσίας για την αποφυγή επεκατασή της κάνοντας το καλύτερο δυνατόν άνδρες της οποίας έριξαν επιβραδυντικό αφρό χωρίς να καταστραφεί ολοσχερώς το αυτοκίνητο ενώ διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος....
Η φωτό προέρχεται απο το www.kyparissianews.com
Έξοχώτατον
Ύπουργόν Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κύριον Άνδρέαν Λοβέρδον,
Εις Αθήνας

Εξοχώτατε Κύριε Υπουργέ
Έπληροφορήθην ότι εις τά πλαίσια της αναδιαρθρώσεως του τομέως της Υγείας μελετάται καί συζητείται από το Ύπουργειον σας ή ύποβάθμισις τοΰ Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Θεωρώ ότι μία τοιαύτη ένέργεια
είναι εντελώς άστοχος και αδικαιολόγητος. Αδικεί την ύπερεξηκονταετή ίστορίαν προσφοράς τού Ιδρύματος αυτού εις την Τριφυλίαν καί
Όλυμπίαν, ίδρυθέντος διά δωρεάς καί εν μέρει χρηματοδοτούμενου ύπό κληροδοτημάτων, άλλά καί αγνοεί τάς συγχρόνους άνάγκας περιθάλψεως των κατοίκων της εκτεταμένης περιοχής ολοκλήρου τής Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, οι όποιοι άλλως θά άναγκάζωνται να άναζητούν θεραπείαν εις τά άπομεμακρυσμένα Νοσοκομεία τών μεγάλων πόλεων.
Τήν άνεκτίμητον όσον καί άναγκαίαν προσφοράν του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας διαπιστώνω συνεχώς κατά τάς συχνάς ποιμαντικάς επισκέψεις μου πρός ένίσχυσιν και παρηγορίαν τών εκεί νοσηλευομένων. Τήν διεπίστωσα όμως καί ώς άσθενής, νοσηλευθείς πέρυσι επί δεκαήμερον εις αύτό. καί ώς ασθενής, νοσηλευθείς πέρυσι επί δεκαήμερον εις αυτό. Παρ' ότι πολλοί μέ συνεβούλευον νά διακομισθώ εις κεντρικόν Νοσοκομείο ν, προετίμησα την παραμονή ν μου ενταύθα γνωρίζων καλώς καί τήν προθυμίαν του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όσον καί τήν ποιότητα των παρεχομένων ύπηρεσιών. Τό αποτέλεσμα ήτο ή πλήρης αποθεραπεία καί άποκατάστασις τής ύγείας μου. Ας σημειώσω δε όταν μετά ταύτα εύρέθην εις Αθήνας καί προέβην εις σχετικάς εξετάσεις, ειδικοί καθηγηταί μέ διεβεβαίωσαν ότι ή παρασχεθείσα μοι περίθαλψις ήτο ή ενδεδειγμένη, αυτή πού θα μού προσεφέρετο εάν κατέφευγον ακόμη καί εις Νοσοκομείον τής Εύρώπης.
Ενώνω λοιπόν τήν φωνή ν μου μετά τών τοπικών άρχών και φορέων καί απάντων τών πνευματικών μου τέκνων, τίθεμαι αλληλέγγυος εις τήν προσπάθειάν αύτών δι' άρτιωτέραν έξυπηρέτησιν αύτών καί υποβάλλω τήν όλόθυμον παράκλησίν μου πρός τήν ύμετέραν Έξοχότητα διά τήν διατήρησιν και άναβάθμισιν τού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Μετ΄ευχών ,ιδιαζούσης τιμής
Και πολλής της εν Χριστώ αγάπης
+Ο Τριφυλίας και ολυμπίας
Χρυσόστομος
ΕΝΑ ακόμα όμορφο δροσερό Σαββατοκύριακο θα έχουν όσοι επισκεφθούν την περιοχή του Μύρου με την καθειρωμένη πλέον Διάβαση του Αρκαδικού ποταμού η οποία προσελκύει επισκέπτες και πρωτοτυπεί προβάλλοντας το περιπατικό τουρισμό αλλά και τις κρυμμένες ομορφιές του τόπου μας....
Ο Σύλλογος Μυραίων & Αλημακαίων «Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ» σας προσκαλεί την Κυριακή 31/07/2011 στην εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο (για 10η φορά φέτος ) «Διάβαση του Αρκαδικού».
Εκκίνηση από πλατεία Μύρου στις 8.00 π.μ. Κατάληξη στην πηγή Περιστεριάς (κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο) (γύρω στις 12:00 π.μ. ) όπου θα επακολουθήσει επίσκεψη στον καταρράχτη και υπαίθριο «τραπέζι». Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 6977658376& 6945561086
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΡΑΜΜΟΣ ΜΙΧΑ-ΡΑΜΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΗΚΕ απο κόσμο το Κοινοτικό Διαμέρισμα Φαρακλάδας για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος που διεξάγεται με κάθε μεγαλοπρέπεεια κάθε χρόνο με τις θρυσκυτικές εκδηλώσις να κορυφώνονται το πρωί της Τετάρτης με την καθιερωμένη Λειτουργία και Λιτανεία της ιερής Εικόνας στο χώρο του Πανηγυριού που φέτος είναι διήμερο παρουσία των αρχών της περιοχής και του Δήμου αφού οι περισσότεροι έδωσαν το παρών.
Ξεχωριστή μνεία οφείλουμε να κάνουμε για τον δραστήριο Προοδευτικό Σύλλογο Φαρακλάδας που εκτός απο το Πανηγύρη που πραγματοποιεί έχει καταγράφει σωρεία θετικών ενεργειών στο καλεντάρι του με την ανακαίνηση του παλιού Δημοτικού Σχολείου και την ανάδειξή του ως Πολυχώρο δραστηριοτήτων και Βιβλιοθήκη ενώ παρεμβαίνει σε έργα που αφορούν την περιοχή και το διαμέρισμα το οποίο έχει μεγάλη ιστορία στο χρόνο.....
Η μουσική βραδιά όμως στέφθηκε με επιτυχία λόγω της παρουσίας του καταξιωμένου καλλιτέχνη Γεράσιμου Ανδρεάτου που φέτος ερμηνευσε ένα τραγούδι απο την δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει παρέα με το μουσικό του συγκρότημα ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες ενώ κοντά του είχε τον αγαπημένο του στιχουργό.....Πάντα τέτοια παιδιά....
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ το κοινό η θεατρική παράσταση με τον θίασο του Χάρρυ Κλύνν στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας παρουσία εκατοντάδων θεατών που χειροκρότησαν τον μεγάλο καλλιτέχνη με την έξοχη παρουσία της επιθεώρησης με το "Ούστ, κοπρίτες" καταγράφει την πολιτική ωή της χώρας με σάτυρα στα πολιτικά πρόσωπα και την απαξίωση του πολιτικού συστήματος μαί με αρκετή δόση χιουμορ αλλά και έξυπνες ατάκες που συναρπάζουν το κοινό.
Μεγάλο ατού της παράστασης τόσο οι καταπληκτικοί ερμηνευτές που ξεδιπλώνουν την σάτυρα κοντά στο θεατή ενώ απο τα πυρά του Χάρρυ δεν ξέφυγε ουτε ο Δήμος...Τριφυλίας με τον δικό του γλαφυρό τρόπο. Με δόσεις χιουμορ για την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο Ελληνας κατορθώνει να αποτυπώσει την αλήθεια όπως την βιώνει ο μέσος Ελληνας ενώ η μουσική επενδυση ήταν άριστα δεμένη με το κλίμα απο το 'Λεφτά υπάρχουν' μέχρι το 'Μαζί τα φάγαμε'....
Σε ότι αφορά το Δήμο έμεινει εντυπωσιασμένος απο το λιμάνι αλλά έκανε και την ατάκα του λέγοντας ότι "...στην είσοδο της πόλης βλέπουμε το καλωσόρισμα στον επισκέτη με το σύνθημα Διατηρείτε την πόλη καθαρή....ρίχτε τα σκουπίδια σας στην Ζαχάρω βρε αδερφέ μου....". Προφανώς έριξε μπηχτή και τα σκουπίδια της Καλαμάτας που πρόσφατα μετακόμισαν στο Φλόκα Ολυμπίας με αποτέλεσμα να γίνει μείζον θέμα.....
Μία έκθεση για τη σημασία του αλατιού πραγματοποιείται το καλοκαίρι στην Κυπαρισσία. Από τις 23 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μηχανήματα και παραδοσιακά εργαλεία, φωτογραφίες και έγγραφα, έργα τέχνης με έμπνευση το αλάτι και παραδοσιακές αλατιέρες.
Η πρωτότυπη αυτή έκθεση, με τίτλο «Αλάτι, ο λευκός θησαυρός», διοργανώνεται στην Κυπαρισσία με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας (www.kyparissiaoldtown.gr).
Αλάτι, ο λευκός θησαυρός είναι η έκθεση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου από το Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ με 8.500 χιλιάδες επισκέπτες.
Ανάμεσα στα θέματα που εξετάζει είναι το αλάτι στον κόσμο και την Ελλάδα, οι τρόποι παραγωγής του, η συμβολή του στη διατήρηση της ζωής του πλανήτη, η επίδρασή του στην παγκόσμια οικονομία, στην τέχνη, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Αλάτια σε όλα τα χρώματα, μηχανήματα και παραδοσιακά εργαλεία, κατασκευές από αλάτι, καλλιτεχνικές αναπαραγωγές, ιστορικές φωτογραφίες και έγγραφα, πίνακες ζωγραφικής και μια μεγάλη συλλογή από αλατιέρες που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας είναι μερικά από τα εκθέματα που μπορεί να δει ο επισκέπτης.
Η έκθεση διοργανώνεται στο Λαογραφικό Μουσείο «Κωστής Παλαμάς», στην πλατεία του κάστρου της Κυπαρισσίας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 23 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ, παρουσία του Δημάρχου κ. Κόλλλια και των αντιδημάρχων Κυπαρισσίας, του δημάρχου Μεσολογγίου, τυο Περιφερειακού συμβούλου Μεσσηνίας κ. Γιώργου Μπακούρου, της προέδρου του Προγράμματος, Τζίμας Ιμιρζιάδη, του προέδρου και ιδρυτή της ΔΙΕΞΟΔΟΥ, Ν.Κορδόση.
Ένα μικρό πωλητήριο με αλάτια από όλο τον κόσμο και αντικείμενα από αλάτι θα λειτουργεί παράλληλα με την έκθεση για την ενίσχυση του έργου του Προγράμματος. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 24 Ιουλίου μέχρι και τις 9 Αυγούστου από τις 11:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι και από τις 19:00 έως τις 23:00, με ελεύθερη είσοδο.
ΘΕΣΗ για το θέμα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας πήρε και ο Αντιπροέδρος της Εκτελεστικης επιτροπής της ΠΑ.ΣΟ.ΝΟ.Π κ. Γιάννης Καναβός που εκπροσωπεί τον χώρο των νοσηλευτών τονίζοντας για το θέμα ότι ' Το χορό τωνμεταρρυθμίσεων που επέβαλαν το¨Μνημόνιο¨ και το ¨Μεσοπρόθεσμο¨ στη χώρα μας σέρνει το Υπουργείο Υγείας, καθώς ο Α. Λοβέρδος παρουσιάζεται ως ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής τους στη λογική της οριζόντιας περιστολής των δαπανών του ΥΥΚΑ αδιακρίτως, είτε πρόκειται για μισθούς,υπερωρίες, εφημερίες και λοιπές αμοιβές του προσωπικού, είτε για κονδύλια που προορίζονται για υλικά και φαρμακευτικά σκευάσματα. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα υλοποιείται ένα αμφιλεγόμενοπρόγραμμα συγχωνεύσεων στα Δημόσια νοσοκομεία που φιλοδοξεί να περιορίσει τις δαπάνες του ΕΣΥ, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να καταφέρει να πείσει τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο και για την επαρκή αιτιολόγηση της εφαρμογής του."
Ο κ. Καναβός λαβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους τονίει ότι "Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από το μακροσκελή κατάλογο των¨υπό αναδιάταξη¨ νοσοκομείων. Η εξέλιξη αυτή ήταν – θεωρώ - απόλυτα αναμενόμενη για τους γνωρίζοντες, αν αναλογιστεί κανείς ψύχραιμα και χωρίς συναισθηματισμούς τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο νοσοκομείο.
Και εξηγούμαι: Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το νοσοκομείο Κυπαρισσίας στηρίχθηκε οικονομικά ως επί το πλείστον στις δωρεές των ευεργετών του ( Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Νέα Πτέρυγα ΠαθολογικήςΚλινικής κτλ) χωρίς να διεκδικήσει αποτελεσματικάαπό την Πολιτεία την περεταίρω ανάπτυξή του, ή έστω την επαρκή στελέχωση. Ταυτόχρονα, προσωπικές έριδες προτάχθηκαν του κοινού συμφέροντος, και αντιδικίες οδήγησαν στη σταδιακή αποδυνάμωση του στελεχιακού του δυναμικού....
Σήμερα,λειτουργώντας επί δεκαετίες με έναν απαρχαιωμένο Οργανισμό, παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Παρουσιάζει ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες ενώ κάποιες άλλες υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αναπτύξει όλο τοεύρος των δυνατοτήτων του. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να καταγράφει χαμηλή πληρότητα και να αποτελέσει εύκολο στόχο για τους τεχνοκράτες ¨συγχωνευτές¨ του Υπουργείου Υγείας.
Χαρακτηριστικό της ολιγωρίας που επέδειξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αποτελεί το γεγονός ότι ενώ η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού διαθέτει πιστοποίηση ISO για τον τρόπο λειτουργίας της και τις υπηρεσίες που παρέχει, ωστόσο δεν περιγράφεται καν στο Οργανόγραμμα του νοσοκομείου ως Οργανική Μονάδα!
Η εικόνα που δίδεται είναι ότι όλοι οι ¨υπεύθυνοι¨ συμβιβάστηκαν με την υφιστάμενη κατάσταση, την οποία θεωρούσαν λίγο – πολύ φυσιολογική καθώς έτσι τους βόλευε, και ενώ ταυτόχρονα αναγνώριζαντον κίνδυνο της υποβάθμισης, δεν έπραξαν τίποτα για να τον αποτρέψουν!
"
Καταλήγει με την διαπίστωση ότι "Ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν, ακόμα και τη στιγμή που με προσωπική εμπλοκή και κόστος διεκδίκησα την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Χειρουργείου - στο οποίο μέχρι πρότινος ως γνωστόν επικρατούσαν τριτοκοσμικές συνθήκες - υπήρξαναντιδράσεις τοπικών ¨παραγόντων¨ και¨ιθυνόντων υπευθύνων¨, που έφτασαν στο σημείο να εκτοξεύουν τόνους λάσπηςστο πρόσωπό μου, ισχυριζόμενοι ότι δήθενεγώ ήμουν εκείνος που με τις ενέργειές μου επεδίωκα το κλείσιμο τουνοσοκομείου!!!
Όλα αυτά,αποτελούν σαφείς ενδείξεις για τομέγεθος της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα απ’ όσους κατά καιρούςδιαχειρίστηκαν την τύχη του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα την –κατάτην άποψή μου, φυσιολογική - σημερινή εξέλιξη.
Σε αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, οφείλουμε όλοι να αλλάξουμε νοοτροπία, να δώσουμε μάχη με το χρόνο και να εργαστούμε ώστε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε αρνητική έκβαση που θα οδηγούσε σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας αλλά και σε όσους επισκέπτονται καθημερινά το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Ο τρόπος για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός είναι μόνο η ανάπτυξη, που θα προκύψει μέσα απότην αλλαγή του Οργανογράμματος και την διεκδίκηση επαρκούς στελέχωσης στις ήδη υπάρχουσες αλλά και σε νέες ιατρικές ειδικότητες. Οτιδήποτε άλλο, θα είναι υποβάθμιση. Το μόνο βέβαιο, ότι το νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιο."
ΞΕΧΕΙΛΩΣΕ το Δ.Σ. Τριφυλίας ακολουθώντας τα χνάρια του πρώην Δ.Σ. Κυπαρισσίας το ζήτημα καθορισμού τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Ανω Πόλης με την αντιδικία 2 καταστημάτων επιλέγοντας σολωμόντεια λύση η οποία όμως δεν προχώρησε.
Περισσότερο απο μίαμιση ώρα ασχολήθηκε το Δ.Σ. με ένα θέμα που λογικά δεν θα άγγιζε πάνω απο 10 λεπτά αλλά το μετατρέπουν σε πολιτικό ζήτημα καθώς η πρώτη οριοθέτηση για τα καταστήματα της Ανω Πόλης εκρεμμούσε απο το 2008 με απόφαση που κρίθηκε νόμιμη απο το τότε Δ.Σ. σχετικά με το χώρο πεζοδρομίου αλλά τώρα η αιτούσα κα Κουκούμη- ο πατέρας της είναι επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας- ζητούσε ο βοηθητικός χώρος που νοίκιασε δίπλα στο κατάστημα να έχει πρόσοψη στην πλατεία ώστε να προσμετρηθεί στο κύριο κτίριο. Διατυπώθηκαν προτάσεις να μείνει κενός ο χώρος και να δημοπρατηθεί καθώς διαβάστηκαν νομικές εισηγήσεις δικηγόρων των καταστημάτων περιπλέκοντας την κατάσταση. Ο Δήμαρχος προέβη σε μια μεσοβέζικη λύση η οποία όμως δεν ψηφίστηκε απο την πλειοψηφία με αποτέλεσμα να παραμείνει το θέμα ανοικτό χωρίς τελική απόφαση!
ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Αλλο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο οικείο Δ.Σ. αποτέλεσε η άδεια μουσικών οργάνων και παράταση ωραρίου μετά τη 1 τα μεσάνυχτα για εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων της παραλίας, όπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πρότεινε παράταση ωραρίου ως τις 3 τα μεσάνυχτα.
Η αρχική πρόταση προέβλεπε παράταση για 2 ώρες μουσικής ως το τέλος Σεπτεμβρίου αλλά τέθηκαν προτάσεις να ισχύσει ως τέλος Αυγούστου. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Δημ .Σωτηρόπουλος τονισε ότι η παράταση ωραρίου δεν φέρνει τουρισμό όταν προσδοκούμε τουρίστες με ποιοτικούς όρους. Ο κ. Κουκούμης είπε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και να μπει τάξη με οριοθέτηση κανόνων ενώ ο κ. Πετρόπουλος ισχυρίστηκε ότι η περιοχή μας είναι μηδέν χωρίς τουριστικό προορισμό για αυτό δεν χρειάζονται συντηρητικά μυαλά.
Ο Ζαχ. Κανελλόπουλος έθεσε θέμα ασφάλειας των νέων παιδιών και των πολιτών για να μην γίνει η περιοχή μας Κοιμητήριο με άδικους θανάτους λέγοντας ότι απώλεσε 65 μαθητές λόγω τη απουσίας ελέγχων με θανάτους απο μέθη και αλκοόλ, αναφέροντας παραδείγματα λειτουργίας καφέ μπάρ σε Ευρωπαικές χώρες που υπάρχει τάξη. Ο κ. Κατσαργύρης απο τη μειοψηφία μίλησε για τουρισμό με μέτρο ώστε να μην ανοίξουν Ασκοί του Αιόλου, ενώ ο κ. Σαμπζιώτης πρόσθεσε ότι τα καταστήματα παίζουν μουσική εντός του χώρου τηρώντας αυστηρή νομοθεσία.
Ο Δήμαρχος εστίασε στην ενόχληση των παροικούντων με άδειες αυστηρών όρων ώστε η παράταση να είναι σύννομη, ενώ οι ιδιοκτήτες μίλησαν για την παροχή υπηρεσιών ώστε όλοι να συνυπάρχουν με όρους, ενώ ιδιοκτήτες καταστημάτων της παραλίας όπως ο κ. Τσάγκος που είναι και πρόεδρος του ΑΟΚ μίλησε για τήρηση όλων των κανόνων ώστε η περιοχή να ελκύσει τουριστικά κόσμο. Τελικά ομόφωνα έγιεν δεκτή η πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Τσίγγανου για παράταση ωραρίου με ισχύ σε όλο το Δήμο ως τις 3 τα μεσάνυχτα.
ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΕ μετά απο καταγγελίες για έλλειμμα Δημοκρατικής ευαισθησίας στο πρόσωπο του Δημάρχου αποχωρώντας μετά απο συζήτηση για τον Προυπολογισμό η Αντιπολίτευση του Δήμου Τριφυλίας η οποία έθεσε κόκκινη γραμμή ειδική συζήτηση για την Απογραφή σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο. Τελικά ο Προυπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφεία καθώς η ώρα ήταν περασμένη και με 1 ψήφο κατά απο τον κ. Κουκούμη.
Αρχικά ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρησης καθώς έπρεπε να ισοσκελιστεί με βάση τις ισχύοσυσες διατάξεις έχοντας καταγεγραμμένα τα πραγματικά στοιχεία της Απογραφής δεν έπεισε την μείζον μειοψηφία αναλύοντας ότι οι οφειλές πάσης φύσεως αγγίζουν τα 11 εκ. ευρώ με την αποτίμηση να παρουσιάζειπραγματικά νούμερα θεωρωντας ότι είναι συνετός βάση πραγματικών αναγκών και αποτελεί ένα Προυπολογισμό ανάγκης για τους επόμενους μήνες. Τα οικονομικά στοιχεία ανέλυσε ο κ. Κατσούλας ιδίως για τις οφειλές απο πο δάνεια να φτάνουν τα 2,3 εκ. Ευρώ καθώς και τις οφειλές απο Νομικά πρόσωπα.
Διαφορετική άποψη που φόρτισε το κλίμα διατύπωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δημ. Σωτηρόπουλος θεωρώντας το Δ.Σ. δεν έχει σοβαρή δημοκρατική λειτουργία οταν έρχεται μεσάνυχτα το καυτό ήτημα θέτοντας θέμα ισχύος για την Απογραφή τονίζοντας ότι δεν θα μετέχει στη συζήτηση προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα με την φράση ότι "πρέπει να αναζητηθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τα χρεή στο Δήμο".
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ο Προυπολογισμός δεν εκφράζει όραμα αλλά αποτελει διαχειριση καθημερινότητας σε ένα Δήμο βυθισμένο στα χρεή εκφράζοντας παράλληλα την αδυναμία ισοσκελισμού του αλλά και το γεγονός ότι δεν θα δικαιολογήσει κανέναν απο τους πρώην Δήμους σε περίπτωση που επιμεριστούν ευθύνες καθώς ουδείς έχει ασυλία όπως διεμήνυσε.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν ο ο κ. Θαν. Πετρόπουλος απο την μειοψηφία ισχυρίστηκε ότι "εμείς δεν κάνουμε Μομφή στο Δήμαρχο αλλά απαιτούμε όραμα" καταγγέλοντας τον Δήμαρχο την έλλειψη δημοκραιτκής ευαισθησιας στο πρόσωπό του ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα συμβάλει σε ένα εικονικό Προυπολογισμό καταγγέλοντας την μεθόδευση για ψήφισή του τα μεσάνυχτα όταν τίθεται θέμα παραίτησης μέλους απο την Επιτροπή απογραφής. Ο κ. Κόλλιας απάντησε ότι 'ελλειμα δημοκραιτκής ευαισθησίας δεν υπάρχει και όταν υπάρξουν αποκαλύψεις τότε θα ήθελα να δω τοποθετήσεις'.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κουκούμης στην τοποθέτησή του μίλησε για το χάλι των δικομματικών Κυβερνήσεων που έφεραν σε αυτή την κατάσταση τους Δήμους λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι της εξουσίας, θέτοντας μορφή για την ανηθικότητα του συστήματος που αφαιμάζει τα κοινωνικά στρώματα σε περιόδους κρίσης αλλά και την διαχείριση οικονομικών πόρων επιρρίπτοντας ευθύνες σε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ προβλέποντας μάλιστα ότι θα έρθουν σύντομα νεά χαράτσια και τελικά τον καταψήφισε.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαμπαιώτης ακολούθως εξήγησε ότι ελήφθησαν υπόψη όλα τα πραγματικά στοιχεία της απογραφής κι έτσι ο Προυπολογισμός δεν είναι πλασματικός με 2,5 εκ. ευρώ για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, τις κατασχέσεις απο οφειλές να ανέρχονται στα 1,270 εκ. ευρώ ενώ τα έσοδα μέχρι σήμερα είναι 1,1 εκ. ευρώ προσθέτοντας ότι υπάρχουν 7,6 εκ. απο χρηματοδοτήσεις, καταλογίζοντας ότι τα έσοδα είναι 10,2 εκ. και τα έξοδα 6,5 εκ. ευρώ το πρώτο 6μηνο του 2011 ενώ όλο το βάρος εφεξής πέφτει στην είσπραξη εσόδων ώστε να κατανέμονται δίκαια τα βάρη στους δημότες.
Ρεαλιστικό και πραγματικό χαρακτήρισαν απο την συμπολίτευση τον Προυπολογισμό οι κ. Αδρακτάς που τον θεωρεί απαραίτητο εργαλείο, όπως και ο κ. Δεληγιάννης καταψηφίοντας μόνο 1 συσκεκριμένο ποσό για τους Γαργαλιάνους ενώ ασκήθηκε κριτική στην αντιπολίτευση θεωρώντας ότι βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος... Τελικά αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση εκφράζοντας πολιτική στάση για το θέμα....
Ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας κάνει γνωστό ότι μετά από τις πρώτες αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την 20/07/2011 στην Κυπαρισσία,προέκυψε το ακόλουθο διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από τους :
Πρόεδρο: Μελά Γεώργιο του Νικολάου
Αντιπρόεδρο: Τσολαρίδη Χρήστο του Ευσταθίου
Γραμματέα: Καραπάτη Μαρία του Μιχαήλ
Ταμία: Κουρέτα Ελένη του Νικολάου
Μέλη: Κωνσταντόπουλο Αθανάσιο του Ιωάννη, Μπράβο Νεκτάριο του Χριστοφόρου και Κωτσόπουλο Νικόλαο του Ιωάννη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί όλους τους δημότες του Δήμου Τριφυλίας να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια του καινούργιου αυτού Αθλητικού Συλλόγου, έτσι ώστε ο αθλητισμός να μπει σε κάθε σπίτι του Δήμου μας. Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και ευχαριστούμε για το Δελτίο τύπου που μας έστειλαν ελπίζοντας ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια...
23/7 ως 9/8/2011 Έκθεση «ΤΟ ΑΛΑΤΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ» ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Λαογραφικό Μουσείο Κωστής Παλαμάς ΕΓΚΑΙΝΙΑ 23/7 - Ώρα 9.00 μ.μ.
Ώρες λειτουργίας 11.00 π.μ. 13.00 και απο τις ώρες 19.00 -23.00
Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλαιάς Πόλης της Κυπαρισσίας
23/7/2011 ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Πλατεία Δημοτικού Μεγάρου Πύργου ώρα 8.30 μ.μ.
Διοργάνωση: Δήμος Τριφυλίας – Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου Τριφυλίας
24/7/2011 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ώρα 9.30 μ.μ. Δήμος Τριφυλίας –Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων
25/7/2011 ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΑ ΒΑΛΤΑ
ώρα 8.30 μ.μ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΛΤΑΣ
25/7/2011 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΤΥΡΑΣ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
Ώρα 9.30 μ.μ.
Είσοδος 15€–10€ φοιτητικό
25/7/2011 ΒΡΑΔΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΒΛΑΣ ΒΑΝΑΔΑ- Ώρα 9.00 μ.μ. Πολιτιστικός Σύλλογος Βανάδας σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
26/7/2011 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΒΑΛΤΑ
ώρα 10.30 μ.μ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΛΤΑΣ
26/7/2011 ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΝΔΡΕΑΤΟ
ΦΑΡΑΚΛΑΔΑ Ώρα 9.30 μ.μ.Διοργάνωση Προοδευτικός Σύλλογος Φαρακλάδας
26, 27, 28/7/2011 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Ώρα 8.30 μ.μ.Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών – ΑΜΚΕ «Φιλιατρινούλα»
26/7 ως και 29/7/2011 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ Ώρα 6.00 μ.μ.
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Πληρ. 2761033151)
29/7/2011 ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ- ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Ώρα 9.30 μ.μ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
27/7/2011 Θεατρική παράσταση «ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΤΖΙΑ» από τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ «ΝΟΤΑ ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ»
Ώρα 9.30 μ.μ.-(Παράσταση με είσοδο)
27/7/2011 ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΒΑΛΤΑ ώρα 9.30 μ.μ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΛΤΑΣ
29 και 30/7/2011 ΑΝΑΒΙΩΣΗ και ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΙΑΧΤΡΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΤΕΙΑ Ώρα 9.00 ως 12.00 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας - Δήμος Τριφυλίας – Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ)
31/7/2011 Θεατρική παράσταση «ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ» από το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ Ώρα 9.30 μ.μ. (Παράσταση με είσοδο)
31/7/2011 ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 8.00 π.μ. από Πλατεία ΜΥΡΟΥ
12.00 μ.μ. Συνάντηση στη πηγή της Περιστεριάς (Κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο)
ΠΛΗΡ. 6977658376
6945561086
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ»
31/7/2011 ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ (με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου) ΤΡΑΓΑΝΑ
Ώρα 9.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγάνας
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
1/8 ως 14/8/2011 ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΓΑΛΙΑΝΗ (Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ)
Ώρα 8.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλιανής σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
1/8/2011 ΣΥΝΑΥΛΙΑ JAZZ LIVE QUARTET ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΚΑΣΤΡΟ
Ώρα 9.30 μ.μ.
(Προπώληση 6€ - είσοδος 8€)
2/8/2011 ΡΟΚ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΑΝΑΔΑ – Αγ. Παρασκευή Βανάδας
Ώρα 9.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Βανάδας σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
2/8/2011 Επιθεώρηση «ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ» με το Στάθη Ψάλτη ΦΙΛΙΑΤΡΑ –ΝΕΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)
3/8/2011 Θεατρική παράσταση «ΓΚΟΛΦΩ FOR EVER»
από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο ΚΟΠΑΝΑΚΙ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΛΕΙΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ
ώρα 9.30 μ.μ
Δήμος Τριφυλίας – ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΓΔΚ ΤΕΧΝΙΚΗ
4/8 ως 9/8/2011 ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ - ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ
Ώρες 10.00 π.μ. ως τις 12.00 μ.μ.Δήμος Τριφυλίας- Σύλλογος για την Προστασία & Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας
Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλαιάς Πόλης της Κυπαρισσίας
5/8/2011 Θεατρική παράσταση για παιδιά «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ …ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» της Κάρμεν Ρουγγέρη ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)
5/8 ως 7/8/2011 ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΩΝ ΟΙΝΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΚΗΠΟΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ (στα πλαίσια του ΠΑΖΑΡΙΟΥ)
Ώρα 8.30 – 12.00 μ.μ.
Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλαιάς Πόλης της Κυπαρισσίας
5/8/2011 Λαϊκό πανηγύρι με ζωντανή μουσική Χριστιάνοι – Δημοτικό Σχολείο
Ώρα 9.30 μ.μ.
Σύλλογος Φιλοπροόδων Χριστιάνων
5/8/2011 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΕΤΟΣ – ΚΤΙΡΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ
Ώρα 9.00 μ.μ.
Προοδευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΕΤΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ»
5/8/2011 5η ΒΡΑΔΙΑ «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΣ» ΤΡΑΓΑΝΑ
Ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας - Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγάνας
6/8/2011 Θεατρική παράσταση για παιδιά «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ …ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» της Κάρμεν Ρουγγέρη ΤΡΑΓΑΝΑ
Ώρα 9.30 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγάνας
6/8/2011 Θεατρική παράσταση «ΓΚΟΛΦΩ FOR EVER»
από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο ΠΛΑΤΑΝΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ «Νότα Αρνόκουρου»
Ώρα 9.30 μ.μ.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
6/8/2011 ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΚΑΛΑΟΥ ΣΠΗΛΙΑ – Βρύση Σκανδάλη
Ώρα 9.00 μ.μ.
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΗΛΙΑΣ «Ο ΕΡΜΗΣ»
7/8/2011 ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ από το θίασο του Αν. Αθανασίου ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)
7/8/2011 ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙ
Ώρα 9.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Περδικονεριτών
7/8/2011 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΚΟΠΑΝΑΚΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Ώρα 9.00 μ.μ.
Σύλλογος Αγιαννέων & Φίλοι
7/8/2011 ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΓΡΙΛΗ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ – ΑΓΡΙΛΗΣ
Ώρα 9.30 μ.μ.
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΓΡΙΛΗ
8/8/2011 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΑΓΑΛΙΑΝΗ
Ώρα 6:00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλιανής σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
9/8/2011 ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ από το θίασο του Αν. Αθανασίου ΦΙΛΙΑΤΡΑ
ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)
10/8/2011 ΠΙΚ-ΝΙΚ - ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΑΓΑΛΙΑΝΗ
Ώρα 6:00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλιανής σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
10/8/2011 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΖΑΖ – FUNK με το συγκρότημα FUNGOVER συμμετέχουν και οι DIZZY DIZIGN ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΚΑΣΤΡΟ
Ώρα 9.30 μ.μ.
(Προπώληση 6€ - είσοδος 8€)
10/8/2011 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΟΠΑΝΑΚΙ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Ώρα 9.30 μ.μ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»
10/8/2011 Θεατρικός μονόλογος «Κοσμάς ο Αιτωλός: ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ » του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου ΦΙΛΙΑΤΡΑ
ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ
Ώρα 9.30 μ.μ.
11/8/2011 ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ με το Γιώργο Παράμερο ΦΙΛΙΑΤΡΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΡΙΛΙ
Ώρα 9.30 μ.μ.
Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών – ΑΜΚΕ «Φιλιατρινούλα»
Είσοδος Ελεύθερη
11/8 & 12/8/2011 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ
Ώρα 6.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας – Σύλλογος Φιλοπροόδων
11/8/2011 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΓΑΛΙΑΝΗ (Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ)
Ώρα 7.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλιανής σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο

11/8/2011 ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ από το θίασο του Αν. Αθανασίου ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)
12/8 ως 21/8/2011 «Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ» Έκθεση Ζωγραφικής σε καμβά και ξύλο του Θανάση Τραβασαρού ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
Ώρες 11.00 ως 13.00 και 19.00 ως 23.00
12/8/2011 Συναυλία Ειρήνης Δούκα & Greggy K ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
Ώρα 9.30 μ.μ.
(Εκδήλωση με είσοδο)
12/8/2011 DJ ΠΑΡΤΥ ΒΑΝΑΔΑ (Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ)
Ώρα 9.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Βανάδας σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
12/8/2011 ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΓΑΛΙΑΝΗ (Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ)
Ώρα 9.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλιανής σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
12/8/2011 ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ
ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας – Κυνηγετικός Σύλλογος Γαργαλιάνων
12/8/2011 Τραγωδία του Ευριπίδη «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» από τον οργανισμό ελληνικού θεάτρου ΑΙΧΜΗ ΦΙΛΙΑΤΡΑ –ΝΕΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)
13/8/2011 «ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» Συναυλία της φιλαρμονικής και παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών ΦΙΛΙΑΤΡΑ
ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ
Ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας – Σύλλογος Φιλοπροόδων
13/8/2011 ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ (Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ)
Ώρα 9.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
13/8/2011 ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΛΑΙΑ
Ώρα 9.00 μ.μ. Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαίας σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
13/8/2011 ΒΡΑΔΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ)
Ώρα 9.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Προδρόμου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
13/8/2011 ΒΡΑΔΙΑ ΑΡΝΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΚΚΑΒΑ - ΤΚ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ (Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ)
Ώρα 9.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Κάκκαβα σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
13/8/2011 Παιδική παράσταση «ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ» από την παιδική σκηνή ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)
13/8/2011 ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΜΙΑΣ Αρμενιοί
Ώρα 9.30 μ.μ.
Σύλλογος Απανταχού Αρμενέων
14/8/2011 «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» των Ρήγα – Αποστόλου από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου ΜΟΥΖΑΚΙ
Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου
ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας – Πολιτιστικός Σύλλογος Μουζακίου
16/8/2011 ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΗΣ Στασιό
Ώρα 9.30 μ.μ.
Τ.Κ. Στασιού
16/8/2011 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΟΛΥΘΕΑ (Δ.Ε. ΑΤΟΥ)
Ώρα 9.30 μ.μ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΘΕΑΣ
16/8/2011 5Ο ΑΓΑΛΙΑΝΑΙΪΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΓΑΛΙΑΝΗ (Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ)
Ώρα 8.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλιανής σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
17/8/2011 Πανηγύρι στην Αγριλιά Αγριλιά (Δ.Ε. ΑΕΤΟΥ) Ώρα 9.00 μ.μ.
17/8/2011 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ (Ξεναγός ο Δρ. Λιακόπουλος – Ιστορικός) ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Ώρα 9.30 μ.μ. (Καφέ 11 + 11)
Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλαιάς Πόλης της Κυπαρισσίας
18/8/2011 Κωμωδία «ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ» του Γιώργου Θεοδοσιάδη ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)
19/8/2011 «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» των Ρήγα – Αποστόλου από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
Δημοτικό Σχολείο
Ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας - Σύλλογος Φιλοπροόδων Χριστιάνων
19/8/2011 ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΠΗΓΗ ΠΗΓΑΔΟΥΛΙ
Ώρα 9.00 μ.μ.
Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλαιάς Πόλης της Κυπαρισσίας
20/8/2011 ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΙΑΤΑΔΑ ΜΟΥΡΙΑΤΑΔΑ
Ώρα 9.30 μ.μ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΜΦΙΓΕΝΕΙΑ»
20/8/2011 Tελετή απονομής βραβείων σε μαθητές των νομών Μεσσηνίας & Ηλείας που διαγωνίστηκαν στην έκθεση με θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκπαίδευση» ΠΛΑΤΑΝΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ «Νότα Αρνόκουρου»
Ώρα 8.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανίων σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
20/8/2011 Θεατρική παράσταση «ΖΗΤΩ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ» ΠΛΑΤΑΝΙΑ (Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ)
ΘΕΑΤΡΟ «Νότα Αρνόκουρου»
Ώρα 8.30 μ.μ.
(Χορηγία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ)
Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανίων σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
21/8/2011 Θεατρική παράσταση ΑΓΑΛΙΑΝΗ (Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ)
Ώρα 9.30 μ.μ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλιανής σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο
22/8/2011 ΛΑΪΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΒΑΛΤΑ ώρα 9.00 μ.μ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΛΤΑΣ
22/8/2011 ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΠΗΛΙΑ
Ώρα 9.30 μ.μ.
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΗΛΙΑΣ «Ο ΕΡΜΗΣ»
22/8/2011 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗ (Δ.Ε. ΑΕΤΟΥ)
Ώρα 9.00 μ.μ.
Τοπική Κοινότητα ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗΣ
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
3/9/2011 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Ώρα 8.30 μ.μ. Δήμος Τριφυλίας – Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ)
25/9/2011 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Αφιέρωμα στον ποιητή ΠΕΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ώρα 8.00 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας
Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων
27/9/2011 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Αφιέρωμα στον ποιητή Μπάμπη Νίντα ΦΙΛΙΑΤΡΑ
ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Ώρα 8.00 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας
Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων
29/9/2011 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Αφιέρωμα στον ποιητή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΤΕΜΗ ΚΟΠΑΝΑΚΙ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ
Ώρα 8.00 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας
Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων
1/10/2011 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Αφιέρωμα στον ποιητή ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ώρα 8.00 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας
Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων
ΟΤΑΝ ασχολείσαι με τον Αθλητισμό οφείλεις να γνωρίζεις και τους κανόνες δεοντολογίας και όχι να ασχολείσαι με ανώνυμους κονδυλοφόρους που νομίζουν ότι ο διάλογος γίνεται μονομερώς και μόνο εκείνοι έχουν δικαίωμα να ομιλούν περι δεοντολογίας την στιγμή που δεν το τηρούν...Το αναφέρουμε γιατί κάποιος "συνάδελφος" προτίμησε να σχολιάσει άρθρο και σχόλιό μας χωρίς να μπει στο κόπο να βάλει ακόμα και την πηγή των 'πληροφοριών'. Προφανώς γιατι κάποιοι απλά έχουν χάσει την μπάλλα όπως παραδέχονται....
Το σχόλιό μας αφορά το υποτιθέμενο θέμα με τις απόψεις του κ. Μπίζου για τον Α.Ο.Κ. ΕΔΩ.
Εμεις εξαρχής δηλώναμε ότι είμαστε ανοικτοί σε όλες τις θέσεις με διάλογο και απόψεις με σκοπό να αποκτήσουμε μια ομάδα που το αξίζει και φυσικά τόσο καιρό που ασχολούμαστε αποδείξαμε τις θέσεις μας και δεν έχουμε ανάγκη απο αυτόκλητους νέους....σχολιαστές. Προφανώς γιατί στο άρθρο των φιλάθλων του ΑΟΚ που δημοσιεύτηκε τότε με σχόλιο δικό μας ετέθη θέμα επειδή αναδείξαμε σχόλιο του κ. Μπίζου ως άρθρο για το συμβάν αποχωρησής του.
Αμέσως μετά μας...προκύπτουν θέμα δεοντολογίας επειδή στο Τοπικό τύπο αναδημοσιεύτηκε ως είδηση η αναφορά του πρώην τερματοφύλακα. Εμείς σίγουρα δεν είμαστε αρμόδιοι τι δημοσιεύει ο Τύπος αρκεί να αναφέρει την πηγή της είδησης οπότε ουδόλως μας απασχολεί. Απλά θέσαμε τις απόψεις με σχολιασμό δεδομένου ότι πιστεύουμε στην ισχυρή ομάδα του ΑΟΚ που εμείς ζήσαμε για πολλά χρόνια απο παλιά και δεν έχει ανάγκη σίγουρα απο όψιμους...υπερασπιστές για το μέλλον της και πόσο μάλλον όταν εμπλέκουν πρόσωπα και πράγματα χωρίς να ισχύει τίποτα. Ο διάλογος αποτελει κορωνίδα Δημοκρατίας γιατί όταν βλέπουμε σε μια ιστορική ομάδα ότι ένας βασικός κορμός του αποχωρεί τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Διαπιστώσαμε όμως ότι τόσο το κείμενο του αποχωρήσαντα όσο και τα σχόλια είναι θετικά και συγκλίνουν υπέρ του ΑΟΚ για τον οποίο προέχει να παλέψουμε.
Ολα τα άλλα είναι αστεία και προκαλούν μόνο γέλια. Επειδή ορισμένοι ζουν απο απόσταση στα γεγονότα δεν ισχύει το ίδιο για όσους τα ζουν απο κοντα μαζί με τους δυναμικούς φιλάθλους. Προέχει μόνο ο ΑΟΚ και όχι οι προσωπικές παρλαπίπες.
Απο εκει και πέρα για κάποια άλλα σχόλια που ετέθηκαν εν καιρώ θα επανέλθουμε γιατί θα προκαλέσουν ενδιαφέρον το ποιοί τα αναπαραγάγουν. Για εμάς προέχει μόνο η αγάπη για το τόπο μας και όποιον αναγορεύεται ως υπερασπιστής εκ τους μακρόθεν να κριτικάρει τους συμπατριώτες μας διαμηνύουμε ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε στο κατήφορό τους..... Αν όμως θέλουν βοήθεια και διεπαφή σε κανόνες αμοιβαίας συνεργασίας για το καλό του τόπο μας που προέχει είμαστε εδώ...Αλλά μόνο σε αυτή την βάση...
ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Στις 20/07/11 ημερα Τεταρτη πραγματοποιηθηκε η ετησια τακτικη Γεν.Συνελευση του Συλλογου κ ακολουθησαν εκλογες για την αναδειξη νεου Δ.Σ.
Στην Γ.Σ αποφασιστηκε να αλλαξει ο χρονος πραγματοποίησής της και απο τον μηνα Ιουλιο οπως προβλεπεται απο το καταστατικο, να μετατεθει στο μηνα Σεπτεμβριο, ωστε να ειναι μαζικοτερη(παρα το οτι στην φετεινη,η προσελευση ηταν ικανοποιητικη και μεγαλυτερη απο καθε αλλη φορα). Με την ψηφοφορια που ακολουθησε, ανεδειχθει το νεο Δ.Σ. στο οποιο εξελεγησαν 8 μελη απο το προηγουμενο Δ.Σ. 5 νεα μελη, μεταξυ των οποιων και ενας πρωην αθλητης του Συλλογου και 3 αναπληρωματικα μελη.
Επανεξελεγησαν οι: Βαρελας Βασιλης,Γεωργιοπουλος Γεωργιος,Γουσγουλας Κων/ινος,Διονυσοπουλος Γιωργος,Καιαφας Παν/της,Καλογεροπουλος Παν/της,Λαμπροπουλος Σταυρος,Πανοπουλου Σοφια.Τα νεα μελη:Αρναουτογλου Σουζανα,Δρουλιας Αναστασιος(πρωην αθλητης),Θεοδωρακοπουλου Βασιλικη,Κατσαρελας Νικολαος και Λαμπιρης Δημητρης.
Αναπληρωματικα μελη: Γιαννοπουλος Νικολαος,Μπουσιουτα Ιωαννα και Λεφα Παν/ωτα.
Στην τρεχουσα εβδομαδα θα γινει συνεδριαση του Δ.Σ. για να γινει συγκροτηση σε σωμα, οποτε και θα δωθει στην δημοσιοτητα.
Κυκλοφόρησε το πρόγραμμα θερινών προβολών της κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών όπως πάντα στο αίθριο του Δημαρχείου της πόλης και φυσικά κάτω από τ' άστρα.Ενα πρόγραμμα που σας υπόσχεται μαγευτικά ταξίδια στον κόσμο της 7ης Τέχνης μέσα απο ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα.
Το Φιλιατρά News δημοσίευσε πρώτο ολόκληρο το πρόγραμμα των θερινών προβολών και μας το παρουσιάζει για ένα όμρφο ταξίδι κάτω απο τα αστέρια με την παρέα μας...
Τα κινηματογραφικά ταξίδια ξεκινούν αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 21:30 με την εξαιρετική ταινία "Το λουλούδι της Ερήμου"
Δείτε εδώ λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη ταινία
Από τις 29 Ιουλίου έως και τη 1η Αυγούστου θα προβάλεται η δραματική ταινία Η τελευταία ακροβάτης της Μαδρίτης [ Balada Triste de Trompeta ] Του Αλεξ ντε λα Ιγκλέσια
Με τους: Κάρλος Αρέγιες, καρολίνα Μπάνγκ, Αντονία Νε Λα Τόρε
Διάρκεια 107΄
Αμέσως μετά από τις 5 έως και τις 8 Αυγούστου θα προβάλεται το δραματικό θρίλερ Μαύρος κύκνος [ Black Swan ]Του Ντάρεν Αρονόφρσκι
Με τους: Μίλα Κούνις, Νάταλι Πόρτμαν, Γουϊόνα Ράϊντερ,
Προβολές: 5, 6, 7, 8 Αυγούστου
Διάρκεια 108΄
Αμέσως μετά από 12 έως και 15 Αυγούστου έρχεται το απόλυτο κινηματογραφικό ταξίδι με τους Πειρατές της Καραϊβικής 4: Σε άγνωστα νερά. [ Pirates of the Caribbean 4: On stranger Tides ] Του Ρόμπ Μάρσαλ
Με τους Τζόνι Nτεπ, Πενέλεοπε κρούζ, Ιαν Μακ Σέϊν, Τζέφρυ Ρας
Στις 17 και 18 του Αυγούστου Εμβόλιμα θα προβληθούν Οι Ιππείς της Πύλου του νίκου Καλογερόπουλου με τους Νίκο Καλογερόπουλο, Ηλία λογοθέτη, Τάκη Σπυριδάκη, Βάνα Μπάρμπα, Ιουλία Καλογρίδη , Δημήτρη Καμπερίδη.
Η Δραματική – Ιστορική ταινία Ο λόγος του βασιλιά [ Τhe king Speech ] Του Τόμ Χούπερ
Με τους Έλντα Μπόναμ Κάερτερ Γκαϊ Πίρς Κόλιν Φέρθ, Μαϊκλ Γκαμπόν έρχεται για να μας κρατήσει συντροφιά από τις 19 έως και τις 22 Αυγούστου.
Το Θρίλερ Απόλυτη Ευφυϊα [ Limitless ] Του Νιλ Μπέργκερ
Με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο Μπράντλεϊ Κούπερ Είμπι Κόρνις, Ανα Φριελ πάιρνει σειρά από τις 26 μέχρι και τις 29 Αυγούστου.
Τέλος η Κοινωνική ταινία Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων [ The Lincoln Lawyer ] του Μπράντ Φέρμαν
Με τους: Μάθιου ΜακΚόναχι, Ράϊαν Φιλίπε, Μαρίζα Τομέϊ, από τις 2 έως και τις 5 Σεπτεμβρίου έρχεται για να κλείσει την φετινή σαιζόν
Η χώρα καταρρέει και τα κόμματα μοιράζονται 13,5 εκ. ευρώ! Αλλού κόβουν κι αλλού μοιράζουν. Την ώρα που νέοι φόροι, περικοπές μισθών και επιδομάτων, απολύσεις και ανεργία μαστίζουν την ελληνική κοινωνία τα πολιτικά κόμματα φροντίζουν να γεμίσουν τα ταμεία τους. Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την κρατική οικονομική ενίσχυση των κομμάτων για το β’ τρίμηνο του 2011. Όπως αναφέρεται και στην απόφαση, αναμένεται παράλληλα η νομοθετική πρωτοβουλία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αναμόρφωση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων. Η οικονομική χρηματοδότηση συνολικού ύψους 13.504.656 ευρώ κατανέμεται στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα ως εξής: -ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,61 -ΝΔ: 4.249.890,51 -ΚΚΕ: 1.306.274,48 ΛΑΟΣ: 1.089.378,37 ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83 ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20
Η εξερεύνηση γίνεται για 19η χρονιά και το Σάββατο η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το εκκλησάκι της Αγιανάστασης Πέτρας, που βρίσκεται στις πηγές της Νέδας. Το εκκλησάκι βρίσκεται πάνω στο δρόμο που οδηγεί στον Επικούριο Απόλλωνα, ανάμεσα στα χωριά Κακαλέτρι και Πέτρα.
Στις 10.30 το πρωί θα γίνει στάση στην Παναγίτσα Κακαλετρίου, στη 1 μ.μ. στάση για φαγητό και μια ώρα ανάπαυση στου Βασίλη Πανάγου το μύλο, ενώ στις 6 μ.μ. άφιξη στον πλατανεώνα στο Μαυρομματαίικο πετρογέφυρο, όπου θα γίνει κατασκήνωση και διανυκτέρευση.
Την Κυριακή στις 9.30 το πρωί θα αρχίσει η πεζοπορία της 2ης μέρας και στις 11 οι εξερευνητές θα βρίσκονται στο γεφύρι Πλατανίων – Φιγαλείας.
τις 2 θα κάνουν στάση για φαγητό στο πετρογέφυρο των Πλατανίων και επίσκεψη στους καταρράκτες και στις 5 τερματισμός της πεζοπορίας και άνοδος στο χωριό Πλατάνια.
Επειδή η διαδρομή είναι δύσκολη και δεν είναι μια απλή βόλτα, όσοι λάβουν μέρος πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Απαραίτητη προΰπόθεση είναι να ξέρουν κολύμπι, διότι σε πολλά σημεία θα περάσουν αναγκαστικά μέσα από το νερό. Τα σακίδια θα μεταφέρονται με φορτηγά αυτοκίνητα. Απαραίτητα εφόδια είναι υπνόσακος, καπέλο, αθλητικά παπούτσια, κάλτσες. Οσοι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας δεν μπορούν να συμμετάσχουν.
Θα παρέχεται κάθε βοήθεια και υποστήριξη από τους διοργανωτές, αλλά ο κάθε πεζοπόρος πρέπει να ξέρει ότι πηγαίνει με δική του ευθύνη.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Καράμπελας Κων. 6944-830469, Αθανασόπουλος Διονύσιος 6977-238894 και Μαρωνίτης Λάμπρος 6973-019059.
Το μήνυμα της φετινής πεζοπορίας είναι: "Μονοπάτι στις όχθες της Νέδας" προκειμένου να είναι το ποτάμι επισκέψιμο όλο το χρόνο και προσβάσιμο από όλους. Το μονοπάτι δεν πρέπει να κάνει την παραμικρή ζημιά στο περιβάλλον, γι 'αυτό έχει προταθεί από τους διοργανωτές της εξερεύνησης να καθαριστούν τα παλιά μονοπάτια και τα μυλαύλακα και να συνδεθούν μεταξύ τους.
Αργός και επώδυνος ήταν ο θάνατος για τη 12η κατά σειρά θαλάσσια χελώνα που ξεβράστηκε νεκρή στον νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο -κοντά στο Καλό Νερό- με ένα μεγάλο αγκίστρι μήκους δώδεκα εκατοστών στον οισοφάγο της.
Ειδικότερα, όπως έδειξε η νεκροψία που διενήργησε η Σελίν Καμπάνα -εξειδικευμένη κτηνίατρος και για πολλά χρόνια εθελόντρια του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων»- η χελώνα είχε καταπιεί το αγκίστρι μαζί με το δόλωμα και πέθανε αφού ταλαιπωρήθηκε για αρκετές ώρες προσπαθώντας απεγνωσμένα να απελευθερωθεί.
Την ιστορία αυτή αποκάλυψε η μεγάλη εσωτερική ζημιά που παρατηρήθηκε στον οισοφάγο της θαλάσσιας χελώνας, της 12ης που βρέθηκε νεκρή στην παραλία. Στις περισσότερες από αυτές δεν έχουν βρεθεί εξωτερικά τραύματα, κι αυτό είναι ένδειξη πως η αιτία θανάτου είναι πνιγμός από εμπλοκή σε δίχτυα ή κατάποση πλαστικών, ή εσωτερικά τραύματα και πνιγμός από παραγάδι.
Μετά την καταγραφή του περιστατικού από το Λιμενικό Σώμα και την νεκροψία, ο Δήμος Τριφυλίας προχώρησε σε υγειονομική ταφή της άτυχης χελώνας.
Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου «Αρχέλων», η θηλυκή χελώνα βρισκόταν στην περιοχή για να αφήσει τα αβγά της στις παραλίες του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, τη δεύτερη σε αριθμό φωλιών θαλάσσιας χελώνας περιοχή στην Μεσόγειο Θάλασσα, μετά την Ζάκυνθο.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται, για μία ακόμα φορά ότι «η αλιεία με μηχανότρατες και παραγάδια, αλλά και η μεγάλη πυκνότητα πλαστικών απορριμμάτων στην θάλασσα, αποτελούν σημαντικότατη απειλή για όλα τα είδη θαλάσσιας χελώνας και ευθύνονται για την επικίνδυνη μείωση των πληθυσμών τους.
Τόσο για τις μηχανότρατες, όσο και για τα παραγάδια, έχουν αναπτυχθεί αλιευτικά εργαλεία που βοηθούν στην μείωση της ζημιάς που γίνεται στις θαλάσσιες χελώνες και άλλα θαλάσσια ζώα. Η εξάπλωση της χρήσης τους όμως και η σωστή παρακολούθηση και εφαρμογή των οδηγιών στις περιοχές όπου επιτρέπεται η αλιεία είναι σημαντικές μακροπρόθεσμες ενέργειες που απαιτούν τον συντονισμό της Πολιτείας αλλά και την στενή συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου».
O «Αρχέλων», όπως καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου, «διεξάγει από το 1984 πρόγραμμα καταγραφής της αναπαραγωγικής δραστηριότητας και προστασίας των φωλιών της θαλάσσιας χελώνας στο νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο, ενώ στοιχεία για εκθαλασσώσεις νεκρών και τραυματισμένων χελωνών συλλέγονται από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα. Και τα δύο χρησιμοποιούνται και από τη Διεθνή Ενωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) για την παρακολούθηση της κατάστασης των πληθυσμών της καρέτα-καρέτα στην Μεσόγειο». Απο την 'Φωνή' και 'Ελευθερία'
Τους Ευρωπαίους ηγέτες προ των ευθυνών τους έφερε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς. Μας έχει συνηθίσει να μιλάει πάντα με την καρδιά του και ιδίως το τελευταίο διάστημα, που δεχόταν αφόρητες πιέσεις από Ευρωπαίους ηγέτες, ομοϊδεάτες και μη, για τη στάση του απέναντι στην κρίση, παρέμεινε σταθερός στις απόψεις του τις οποίες υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας. Τώρα, ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει ότι η «ηγεσία της Ευρώπης οφείλει να δείξει αποφασιστικότητα για την οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, και όχι να παρατείνει την αστάθεια των αγορών». Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «όσο παρατείνεται η αστάθεια, τόσο διογκώνεται η αποσταθεροποίηση». Καλά τα λέει ο Σαμαράς, αλλά τον ακούει κανείς; Εντός και εκτός συνόρων;
Ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών Γεράσιμος Γιακουμάτος, έκανε την
ακόλουθη δήλωση: «Το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο είναι η Υγεία και κανείς δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, που – όταν και αν χρειαστεί- καταφεύγουν στο κοντινότερο νοσοκομείο και ειδικότερα στην επαρχία, όπου έχουν χαθεί πολλές ανθρώπινες ζωές λόγω απόστασης και χρόνου. Ένα από αυτά τα νοσοκομεία είναι και τι Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυπαρισσίας στο οποίο έχουν σωθεί αμέτρητες ζωές και το οποίο έχει
προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας. Πιστεύουμε ως ειλικρινείς τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου πως το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας θα παραμείνει ως Γ.Ν. και μόνο διοικητικά θα υπαχθεί στο Γ.Ν. Καλαμάτας. Υγειονομικά θα παραμείνει αυτοδύναμο και αυτοδιοικούμενο. Η Ν.Δ. και ο Τομέας Υγείας, μετά και από εντολή του Προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά, παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά και θα αντιδράσει αν αλλάξει αυτή η απόφαση».
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλιατρών και το Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Ο Ν. Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 20 Ιουλίου και ώρα 7:30-11:00 μ.μ στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών μια εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει μουσικές δημιουργίες νέων(στίχοι,μελοποίηση,εκτέλεση), απαγγελία ποιημάτων, γκράφιτι, έκθεση φωτογραφίας και
χορό,με τίτλο:<<Άφησε ελεύθερη τη φαντασία σου για
να αποκτήσει χρώμα η ζωή>>. Για περισσότερα επισκεφθείτε την σελίδα μας... http:// sylgongymfil.blogspot.com/2011/07/2011.html Μια πρωτοβουλία που κατά την γνώμη μας μπορεί να βρεί άξιους μιμητές.
ΜΕ 2 συνεδρίεs την Παρασκευή και ώρα 19.00* η πρώτη θα ασχοληθεί το Δ.Σ. Τριφυλίαs με τα διαδικαστικά παρα κάτω θέματα : 1. Αποκλάδωση πλατάνου για την κατασκευή φρεατίου
στην Τ.Κ. Βρυσών, Δ.Ε. Κυπαρισσίας. 2. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση
Διαδρόμων Νεκροταφείου» Δ.Κ. Φιλιατρών. 3. Χορήγηση 5ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του
έργου «Ανάπλαση πηγής Αι Λαγούδι» Δ.Κ. Κυπαρισσίας. 4. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Ανάπλαση-επισκευή τ.
Δημοτικού Σχολείου Βάλτας» Δ.Ε. Γαργαλιάνων. 5. Διόρθωση λανθασμένων ονομάτων στον
καθυστερηματικό κατάλογο ύδρευσης Δήμου Αυλώνος έτους 2010 και παλαιοτέρων ετών. 6. Έγκριση της αριθ. 37/2011 απόφασης Επιτροπής
Ποιότητας Ζωής "Αίτηση ATE BANK για παραχώρηση χώρου στάθμευσης
χρηματαποστολής". 7. Έγκριση της αριθ. 38/2011 απόφασης Επιτροπής
Ποιότητας Ζωής "Αίτηση Γκότση Θεοδώρου για χορήγηση άδειας τοποθέτησης
ομπρελών και ξαπλωστρων στην παραλία Κυπαρισσίας. 8. Έγκριση της αριθ. 40/2011 απόφασης Επιτροπής
Ποιότητας Ζωής "Υποβολή πρότασης για τοποθέτηση κάδων & καθαρισμό
οικοπέδων στην Τ.Κ. Μαραθόπολης. 9. Έγκριση της αριθ. 43/2011 απόφασης Επιτροπής
Ποιότητας Ζωής
"Λειτουργία πεζόδρομου Τ.Κ. Μαραθόπολης κατά τους μήνες
Απρίλιο -
Οκτώβριο". 10. Έγκριση της αριθ. 51/2011 απόφασης Επιτροπής
Ποιότητας Ζωής
"Καθορισμός θέσης πιάτσας TAXI στο Κοπανάκι Δ.Ε. Αετού. 11. Χορήγηση άδειας απλής χρήσης αιγιαλού και
παραλίας Δ.Κ. Κυπαρισσίας για
το έτος 2011 στην Καλλιρρόη Μαντζούνη. 12. Χορήγηση άδειας απλής χρήσης αιγιαλού και
παραλίας Τ.Κ. Καλού Νερού
για το έτος 2011 στην Μ&Μ ΤΟΑΝΟΓΛΟΥ Α.Ε. 13. Χορήγηση άδειας απλής χρήσης αιγιαλού και
παραλίας
Τ.Κ. Καλού Νερού για το έτος 2011 στον Γεωργομήτρο Ιωάννη του
Αργυρίου. 14. Χορήγηση άδειας απλής χρήσης αιγιαλού και
παραλίας Τ.Κ. Καλού Νερού
για το έτος 2011 στον Τασσιόπουλο Ευστάθιο του Ιωάννη. 15. Γνωμοδότηση επί του Απολογισμού Σχολικής
Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Μαραθόπολης έτους 2010 16. Ορισμός αναπληρωματικών μελών Επιτροπής
κρίσεως αυθαιρέτων (συμπλήρωση της αριθ. 52/2011 Α.Δ.Σ.). 17. Αίτηση Κουκούμη Ειρήνης για χορήγηση άδειας
πεζοδρομίου και πλατείας έξωθεν καταστήματός της στην Άνω Πόλη
Κυπαρισσίας. 18. Λειτουργία εμποροπανήγυρης Κυπαρισσίας έτους
2011 19. Λειτουργία παζαριού παλαιών ειδών και αντικών στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας. Η 2η Συνεδρίαση διεξάγεται στις 9 για τον Προυπολογισμό του 2011. Θυμίζουμε ότι αγγίζει τα 30 εκ. Ευρώ περίπου.
ΤΟ μέλλον της αυτοτέλειας στο Νοσοκομειο Κυπαρισσίας με όλα τα επιχειρήματα αναφέρει σε συνέντευξή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Μπόζος ο οποίος εκτίμησε ότι υπάρχει προγραμματισμός για την αυτοδυναμωσή του. Ιδού τι απάντησε με αφορμη΄την δήλωσή του για το μέλλον του Ιδρύματος...
Κε Μπόζο τι συμβαίνει τώρα με την Αναδιάταξή μονάδων υγείας και πως βρεθήκαμε σε αυτή τη δίνη ως Νοσοκομειο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όταν οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης έθεταναπό τις αρχές της δεκαετίας του ’90 το πρόβλημα της γενικής ανασυγκρότησης τηςΔημόσιας Διοίκησης, όταν με ρηξικέλευτες προτάσεις πρότειναν συνενώσεις Δήμων,μεταφορά αρμοδιοτήτων, περιφερειακή αναδιάρθρωση της Χώρας και τόσα άλλα,γνώριζαν και από εμπειρία και από τη διεθνή πραγματικότητα ότι το μέχρι τότεεφαρμοζόμενο μοντέλο διοίκησης δεν λειτουργεί πλέον και χρειάζεται ριζικήαλλαγή.
Οι προτάσεις τους στην αρχή απορρίφτηκανως ανεφάρμοστες – ανέφικτες – ουτοπικές προβλήθηκαν λόγοι ιστορικοί,κοινωνικοί, γεωγραφικοί, κ.α... Όμως με το πέρασμα του χρόνου (χρειάστηκανπερίπου 20 χρόνια !!) οι πάντες πείσθηκαν και σήμερα ο ‘’Καλλικράτης’’ είναιγεγονός.Στη Χώρα μας, Χώρα ανέκαθεν της υπερβολήςτου άκριτου και άκρατου ενθουσιασμού, πιστέψαμε ότι η εφαρμογή του‘’Καλλικράτη’’ είναι για πάσα νόσο … Έτσι κυριαρχεί το δόγμα ‘’Καλλικράτηςπαντού !! ‘’ Καλλικράτης και στην Υγεία ! Όμως εδώ υπάρχει μια ουσιώδης διαφοράη οποία σκόπιμα παραβλέπεται. Ο Καλλικράτης στην Τ.Α. έγινε για να ενισχυθείη Περιφέρεια, να λειτουργήσει η αποκέντρωση, να εφαρμοστεί η βασική αρχή της«εγγύτητας» και της «επικουρικότητας» δηλαδή να έχει τη δυνατότητα το Κράτος ναεπιλύει τα προβλήματα που απασχολούν τον Πολίτη όσο το δυνατόν πιο άμεσα καιπιο αποτελεσματικά.Με την εφαρμογή του Καλλικράτη στην Υγείατα πράγματα θα λειτουργήσουν εντελώς αντίστροφα. Εδώ το Κράτος απομακρύνεταιαπό τον πολίτη ! Η συρρίκνωση και η κατάργηση των Περιφερειακών Νοσοκομείων θαέχει πολλαπλές επιπτώσεις τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο και στη λειτουργία τωνμεγάλων Κεντρικών Νοσοκομείων. Τα Περιφερειακά Νοσοκομεία λειτουργούν ως‘’φίλτρα’’. Συγκρατούν μεγάλο αριθμό περιστατικών, εξυπηρετούν επείγουσες καιάμεσες ανάγκες, επιλύουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα τόσο των ασθενώνόσο και του συγγενικού περιβάλλοντος .
Αποφεύγεται δηλαδή η υπερσυγκέντρωση περιστατικών στα μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτραςκλπ. Στη στρατηγική του πολέμου λέγεται ότι τα αεροπλανοφόρα, τα πιο ισχυράπολεμικά όπλα, μετατρέπονται στα πλέον ανίσχυρα υποψήφια θύματα όταν την ώρατης μάχης δεν συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό βοηθητικών πλοίων τα οποίαλειτουργούν ως τείχος απέναντι στον αντίπαλο. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και μετις ‘’ναυαρχίδες της Υγείας’’. Θα ‘’βουλιάξουν’’ την επόμενη στιγμή που θααποφασιστεί η εφαρμογή του‘’Καλλικράτη’’ και στην Υγεία. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κοινωνικήκαι οικονομική κατάσταση στη Χώρα με την συγκέντρωση του 60% του πληθυσμού στηνΑθήνα και τη Θεσσαλονίκη ο ασθενής για παράδειγμα του Ρεθύμνου προτιμά νανοσηλευθεί στην Αθήνα που είναι οι συγγενείς του, παρά στο ΠανεπιστημιακόΝοσοκομείο του Ηρακλείου. Ένα βασικό επιχείρημα των ‘’Σοφών τηςΥγείας’’ είναι ότι τα Περιφερειακά Νοσοκομεία δεν μπορούν να συγκρατήσουν τουςασθενείς οι οποίοι διοχετεύονται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτό είναι αληθές.
Όμως η αιτία είναι ότι σ’ αυτά τα Νοσοκομεία υπάρχει μεγάλη έλλειψη Ιατρικούκαι Νοσηλευτικού προσωπικού. Για παράδειγμα στα Νοσοκομεία Πύργου και Καλαμάτας(από τα πλέον σύγχρονα της Χώρας) παρουσιάζεται μεγάλη ‘’διαρροή’’. Αν επομένωςήταν πλήρως στελεχωμένα με αξιόλογο προσωπικό κανένας πολίτης δεν θαπροτιμούσε την Αθήνα για να επιλύσει τα προβλήματα υγείας που τον απασχολούν.

-Τι πιστεύετε ότι έπρεπε να υλοποιηθει σε ότι αφορά το σχεδιασμό για την περιφέρειά μας;
AΠΑΝΤΗΣΗ Επιβάλλεται όμως ένας άλλος σχεδιασμός,ένα άλλο μοντέλο συνεργασίας ; Ασφαλέστατα. Για παράδειγμα : στην Πελοπόννησολειτουργούν 19 Νοσοκομεία. Σε μερικά από αυτά, που απέχουν μεταξύ τους μικρέςαποστάσεις, θα πρέπει να ενοποιηθούν οι λειτουργίες τους.
‘’Ναυαρχίδα’’ της Πελοποννήσου είναι το Π.Γ.Ν. Πατρών. Αυτό πρέπει να είναι το σημείο αναφοράς όλων των Νοσοκομείων τηςΠελοποννήσου. Με ευθύνη τουΠεριφερειακού Νοσοκομείου θα διαβιβάζονται μόνον εκεί όσα περιστατικάδεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Έτσι θα ελέγχεται η ροή των ασθενών και θααποφεύγονται η άσκοπή ταλαιπωρία τόσο των ιδίων όσο και του περιβάλλοντος.Επιβάλλεται επίσης ένας ενιαίος σχεδιασμός σε επίπεδο περιφέρειας για τιςπρομήθειες φαρμάκων και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού . Η οικονομία θα είναιτεράστια. Επιβάλλεται μεγάλα τμήματα της λειτουργίας ενός Νοσοκομείου να δοθούνστον Ιδιωτικό Τομέα. Η φύλαξη, η καθαριότητα, η συντήρηση κτηρίων και τωνμηχανημάτων, η σίτιση, το λογιστήριο κοστίζουν υπέρογκα ποσά χωρίς να αποδίδουντα ανάλογα. Επιβάλλεται η αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας που κατέχουνπολλά Νοσοκομεία που σήμερα σχολάζει ή ρημάζει.
Πολλά μπορούν να γίνουν. Εκείνο όμως πουπρέπει να αποκλειστεί εντελώς είναι η συρρίκνωση ή ακόμη το κλείσιμο τωνΠεριφερειακών Νοσοκομείων. Κενό στη φύση και στην κοινωνία δεν υπάρχει. Ταιδιωτικά συμφέροντα είναι έτοιμα να επενδύσουν τώρα και στην Περιφέρεια. Όμωςτο αγαθό της Υγείας των Πολιτών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μπει στηλογική του κέρδους. Αν οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας παραδοθούν στα χέριατου ιδιωτικού τομέα αυτό θα είναι η μεγαλύτερη κοινωνική ήττα. Έστω και κάτωαπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες μια σοσιαλιστική κυβέρνηση οφείλεινα υπερασπιστεί ένα από τα τελευταία οχυρά !!
Άλλωστε όπως λέει ο πολύς Πολ. Κρούγκμαν: ‘’Στην Υγεία η ελεύθερη αγορά δεν λειτούργησε ποτέ. Ούτε στη θεωρία ούτε στηνπράξη …’’ (ΝΕΑ 8/2/2011)

Η κατάσταση πραγμάτων για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίαςσυνοπτικά έχει ως εξής :

Α. το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ιδρύθηκε το 1948 ύστερα απόδωρεά του Γ. Αλεξόπουλου το 1932. Διαθέτει 86 κλίνες οι οποίες κατανέμονται σε Παθολογική, Χειρουργική, Παιδιατρική, Ορθοπεδική, Ουρολογική, Καρδιολογικήκλινική και Ακτινολογικό, Αιματολογικό και Μικροβιολογικό εργαστήριο. Διαθέτειεπίσης Μ.Τ.Ν. αποτελούμενη από 14 μηχανήματα. Οι δύο (2) Χειρουργικές αίθουσεςείναι πλήρως ανακαινισμένες και δόθηκαν σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2010, η δεΜ.Τ.Ν. είναι από τις λίγες της Χώρας που είναι πιστοποιημένη με ISO.
Το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείουα ποτελείται σήμερα από 23 ιατρούς ΕΣΥ, 7 ιατρούς ειδικευόμενους και 13 ιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου. Στα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν υπό την ευθύνη του Νοσοκομείου υπηρετούν 10 ιατροί ΕΣΥ και 7 ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίαςυπαίθρου. Συνολικά ενώ προβλέπονται 70 θέσεις ιατρών ΕΣΥ σήμερα υπηρετούν μόνο33 ! Η ίδια κατάσταση ισχύει και στο Νοσηλευτικό προσωπικό. Ενώ προβλέπονται 129θέσεις υπηρετούν 89. Ο Τομέας ευθύνης του Νοσοκομείου είναι κατά κύριο μέρος οΔήμος Τριφυλίας με πληθυσμό περίπου 50- 60 χιλιάδες, ο οποίος κατά τουςθερινούς μήνες σχεδόν τριπλασιάζεται. Επί πλέον το σύνολο σχεδόν του πληθυσμούτης Επαρχίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας και μέρος της επαρχίας Πυλίαςπροσέρχεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για παροχή ιατρικών υπηρεσιών παρ’ ότιυγειονομικώς καλύπτονται από τα Νοσοκομεία Κρεστένων, Πύργου και Καλαμάτας. Απότο καλοκαίρι του 2010 λειτουργεί στα όρια του Δήμου Τριφυλίας η μεγάληΤουριστική μονάδα ‘’CostaNavarino ‘’η οποία καλύπτεται από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Β. Θεωρώσ’ αυτό το σημείο αναγκαίο να τονιστεί ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας υπάρχεικαι λειτουργεί χάρις την αμέριστη συμπαράσταση των μεγάλων ευεργετών καιδωρητών. Όλα τα έργα εκσυγχρονισμού του Νοσοκομείου, οι επεκτάσεις των κλινών,η ΜΤΝ, τα Χειρουργεία, ασθενοφόρα, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός έγιναν χωρίς ναεπιβαρυνθεί σχεδόν ούτε κατά ένα ευρώ ο κρατικός προϋπολογισμός. Επιπλέον ο αείμνηστος Αλεξόπουλος έχει ‘’προικίσει’’ το Νοσοκομείο με σημαντικότατηακίνητη περιουσία η οποία ‘’ρημάζει’’. Είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί προς το συμφέρον των πολιτών.
Τονίζεται ότι οι δωρεές δεν έγιναν χωρίςσπουδαίο λόγο. Όλοι οι δωρητές αναγνώρισαν και αναγνωρίζουν την μεγάλη προσφορά του Νοσοκομείου για την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Γ. Σήμερα το Νοσοκομείο λειτουργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες
Γ.1. το βασικό πρόβλημα είναι ότι λείπουν αρκετοί ιατροίσε κρίσιμες ειδικότητες και στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται τρόπος να καλυφθούντα κενά, λόγω της απροθυμίας των νέων να διοριστούν στην Περιφέρεια. Η κατάσταση είναι απελπιστική αφού δεν υπάρχει 2ος Καρδιολόγος,Ακτινολόγος, Νεφρολόγος, Αναισθησιολόγος κλπ. Αποτέλεσμα της έλλειψης ιατρώνείναι ότι πολλά περιστατικά διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία βάζοντας σεκίνδυνο την υγεία των πολιτών, αλλά και επιβαρύνοντας το σύστημα χωρίς κανένα λόγο.

Γ.2. Οι διοικητικές υπηρεσίες λειτουργούν εντελώς εμπειρικά αφού κανένας διοικητικός υπάλληλος δεν διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Έναςπτυχιούχος οικονομολόγος και ένας μηχανικός κρίνονται απαραίτητοι.
Γ.3. ο αριθμός των επισκεπτών στο Νοσοκομείο (είτε γιανοσηλεία, είτε για εξετάσεις) διαρκώς αυξάνεται. Καθημερινά προσέρχονταιπερίπου 250 – 300 πολίτες (τους θερινούς μήνες διπλασιάζονται). Τα εξωτερικά ιατρεία αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται (είναι σε εξέλιξη η έγκριση τηςμελέτης ύψους 70.000,00 € δωρεά και αυτή, από τον όμιλο Costa Navarino).
Γ.4. Οι διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου λειτουργούνκάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Κυριολεκτικά στοιβάζονται σε διάφορούς χώρουςεκτός Νοσοκομείου. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι οι φάκελοι των αρχείων τουΝοσοκομείου βρίσκονται σε μια ‘’τροχοβίλα’’ που έχει επί χρόνια τοποθετηθεί στουπαίθριο parking του Νοσοκομείου. Είναιαπαραίτητο να συντομευτούν οι διαδικασίες της προμήθειας μιας κατασκευής‘’βαρέως τύπου’’ (αναμένουμε, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΥΚΑ, τηνανάθεση δημοπράτησης και επίβλεψης του έργου) το κόστος της οποίας δεν ξεπερνά τις 300.000 € (υπάρχει έγκριση επιχορήγησης από το 2009) για να στεγαστούν οιΔιοικητικές Υπηρεσίες.
Γ.5. Στα όρια ευθύνης του Νοσοκομείου και σε απόσταση 15km από αυτό, λειτουργεί μονάδα Κ.Α.Φ.Κ.Α. Θεωρούμεσκόπιμο να ενοποιηθούν οι λειτουργίες των δύο (2) μονάδων και για εξοικονόμησηπόρων και προσωπικού, αλλά κυρίως για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στουςτροφίμους του Κ.Α.Φ.Κ.Α. και τους τραυματίες ασθενείς που εξέρχονται του Νοσοκομείου. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο ‘’Πάρκο Υγείας και Πρόνοιας’’.Επίσης επειδή όλη η περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας είναι ακάλυπτη από υπηρεσίες ΕΚΑΒ, έχουμε προτείνει να ιδρυθεί σύγχρονος σταθμός ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά (όπουπροσφέρονται έτοιμες σχεδόν εγκαταστάσεις) για να καλύψει το κενό από την Πυλίαέως τα όρια της Ηλείας.

-Τι θα λέγατε ως συμπέρασμ με αφορμή τις 2 τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας και της Επιτροπής Συμπαράστασης;
Καταλήγοντας θα πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως ότι ηκοινωνική προσφορά του Νοσοκομείου στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίαςείναι ανυπολόγιστη. Στα δύσκολα χρόνια που έρχονται η ύπαρξη και η λειτουργίατου όχι μόνο κρίνεται απαραίτητη, αλλά επιβάλλεται η αναβάθμισή του, η ενίσχυσή του και σεάλλους τομείς ώστε οι πολίτες τουλάχιστον στο θέμα της υγείας να νοιώθουν ασφαλείς. Σημειώνεται ότι το πλησιέστερο Νοσοκομείο βρίσκεται σε απόστασητουλάχιστον 60 χλμ από την Κυπαρισσία ή 100 χλμ από την περιοχή τωνΓαργαλιάνων. Κραυγές η ‘’τεχνοκρατικές’’ προτάσεις που ομιλούν για συρρίκνωση ήακόμα και ‘’κλείσιμο’’ του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, παρά του ότι είναιανιστόρητες, ανεδαφικές και εκτός πάσης πραγματικότητας, θα πρέπει νααντιμετωπιστούν και ως ύποπτες εξυπηρετούσες άλλα οικονομικά συμφέροντα . Απο την εφημερδία 'ΦΩΝΗ'
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΩΤΗΡΙΑ αποδείχθηκε η παρουσία πολίτη για τον απεγκλωβισμό μιας θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή του Λιμανιού με την αρωγή του Λιμενικού σταθμού της πόλης δείχνοντας ότι κάποιοι συμπολίτες μας έχουν ευαισθησίες.
Ο εν λόγω 60χρονος πολίτης χρόνια επαγγελματίας της Κυπαρισσίας κ. Κώστας Παν. ειδοποίησε τον Λιμενικό σταθμό όταν αντιλήφθηκε στη περιοχή του λιμανιού 20 μέτρα απο την προβλήτα ενώ βρισκόταν με γνωστούς τους ότι μια θαλάσσια χελώνα Καρέττα Καρέττα είχε εγκλωβιστεί στα δίχτυα πιθανόν απο καίκι που έπλεε νωρίτερα στην περιοχή και δυσκολευόταν να βγει στην επιφάνεια. Αμέσως ένας άνδρας του Λιμενικού μετά απο ενημέρωση του προισταμένου του Σταθμού και έναν ακόμα πολίτη πήγαν στο σημείο και εκοψαν τα δίχτυα με αποτέλεσμα η νεαρή χελώνα να απεγκλωβιστεί και να αφεθεί ελεύθερη ενώ ήταν ευτύχημα οτι δεν έφερε τραύματα στο κέλυφός της. Οπότε όταν αντιληφθείτε κάτι ειδοποιήστε το Λιμενικό στο τηλέφωνο 2761022128 και ενημερώστε το προσωπικό για οτιδήποτε πέσει στην αντιληψή σας.
Για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε συνεργασία με την ‘’COSTANAVARINO’’ και τους εργαζόμενους στο ‘’Navarino Dunes’’ διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 .
Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στην CostaNavarino εμπλούτισαν, την ήδη υπάρχουσα από το 2010 Τράπεζα Αίματος προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες τόσο της τοπικής κοινωνίας αλλά και του προσωπικού και των οικογενειών τους.
Κλιμάκιο του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας επισκέφθηκε από τις 10.00 έως 19.00 τις εγκαταστάσεις του NavarinoDunes. Για άλλη μια φορά η ανταπόκριση των εργαζομένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας αιφνιδίασε ευχάριστα.
Με δική τους πρωτοβουλία ορίσαμε νέα εθελοντική αιμοδοσία στο τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.
Ευχόμαστε η πρωτοβουλία τόσο των εργαζομένων όσο και της Διοίκησης της Costa Navarino, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες κοινωνικές ομάδες και άτομα, ειδικά τώρα την καλοκαιρινή περίοδο, που η ανάγκη για αίμα, αυξάνεται. Το πρόβλημα της έλλειψης αίματος, έχει δραματικές διαστάσεις τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και πανελλήνια και μόνο η εθελοντική αιμοδοσία, μπορεί να βοηθήσει στην επίλυσή του.
Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της CostaNavarino, μας δείχνουν το δρόμο !
Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε.
ΜΕ μια καλοκαιρινή ζεστή συνεδρίαση που πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τριφυλίας, στις 18 - 07-2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 θα διεξαχθεί η ανάλυση σοβαρών θεμάτων στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποια αναμένεται να αποφασίσει για αρκετά θέματα όπως ειναι τα ακόλουθα :
1. Καθορισμός όρων διακήρυξης για μίσθωση θέσεων για την άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2011 στο χώρο που διενεργείται η εμποροπανήγυρη Δ.Ε Κυπαρισσίας .
2. Καθορισμός όρων διακήρυξης για μίσθωση θέσεων για την άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2011 στο χώρο που διενεργείται το παζάρι αντικών στο μεγάλο καλντερίμι που βρίσκεται στη θέση «Σταυροπάζαρο» στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.
3. Ορισμός δικηγόρου για την άσκηση αίτησης ανακλήσεως της αριθ.326/2011 πράξεως Ε΄ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παράσταση κατά τη σχετική συζήτηση της αιτήσεως και εκπροσώπηση του Δήμου Τριφυλίας σε κάθε νόμιμη σχετικώς ενέργεια.
Μετά από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η έκθεση παραδοσιακών και χειροποίητων προϊόντων και δημιουργιών που οργάνωσε η «Νέδα» στην Κυπαρισσία την Πρωτομαγιά, και κατόπιν της μεγάλης ανταπόκρισης εκθέτων και κοινού, αποφασίσαμε να επαναλάβουμε την εκδήλωση στο Κοπανάκι στις 16 & 17 Ιουλίου 2011.
Η νέα μας έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία στο Κοπανάκι όπου και θα εκτεθούν παραδοσιακά προϊόντα και δημιουργίες.Οι εκθέτες θα έχουν την δυνατότητα να εκθέσουν, να πουλήσουν και να προωθηθούν στην τοπική, και όχι μόνο, αγορά.
Το Κοπανάκι που είναι γνωστό στην ευρύτερη περιοχή για το επιτυχημένο Κυριακάτικο Παζάρι του, συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες στην εδώ και 100 χρόνια και είναι γνωστό σε όλη την Μεσσηνία.
Η διοργάνωση εκτός από την έκθεση των προϊόντων και δημιουργιών θα περιλαμβάνει και δημοτική μουσική βραδιά το Σάββατο το βράδυ με την συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής (Καλλιπάτειρα Kοπανάκι, Μ.Ε.Σ.Κ Κυπαρισσία, Σύλλογος Φιλοπρόοδων Φιλιάτρων) καθώς και ορχήστρα δημοτικής μουσικής.
Οι γυναίκες του συνεταιρισμού «Νέδα» και του συλλόγου «Καλλιπάτειρα» θα ετοιμάσουν ελεύθερο μπουφέ με τοπικά εδέσματα για τους επισκέπτες.
Ο Σπύρος Μαργαρώνης απο τον Αστέρα Αμαλιάδας είναι η πρώτη ηχηρή μεταγραφή για τον Α.Ο .Κυπαρισσίας ο οποίος έχει πλούσια δραστηριότητα στο ενεργητικό του ενώ παράληλλα έχει εκτίσει δεκάδες συμμετοχές σε πρωταθλήματα της Δ Εθνικής κατηγορίας, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια έπαιζε στον Αστέρα απο όπου κατάγεται. Παράλληλα ο ΑΟΚ έχει αλλάξει το ρόστερ του καθώς παρελθόν αποτελούν πλέον οι Δασκαλάκης και Δαραμάρας ενώ θεωρείται σίγουρη η αλαλγή εκ των έσω στο υπόλοιπο σχήμα όπως και για τον Καταβάτη διατηρώντας τον αρχικό σχεδιασμό του κεντρικού κορμου της ομάδας.

Ο 24χρονος άσσος έχει περγαμηνές στο ενεργητικό του καθώς έχει αγωνιστεί στον Πατραικό, την Δάφνη Ανδραβίδας αλλά και στην Αθήνα, καθώς έχει καταγράψει καλές εντυπώσεις απο την θέση του χάφ αλλά και στο επιθετικό σχήμα της ομάδας του ενώ θα αξιοποιηθεί κετάλληλα απο τον νέο Προπονητή Τάκη Παναγόπουλο ώστε να ενισχύσει την παρουσία της τοπικής Ομάδας...
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ 15/7/2011 ΕΩΣ 24/72011
15/7/2011 ΚΑΝΤΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Ώρα 9.30 μ.μ.
ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΜΚΕ «ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΛΑ»
16/7/2011 ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΑΛΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΜΟΥΡΙ ΠΛΑΤΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Ώρα 7.00 μ.μ.
Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών – ΑΜΚΕ «Φιλιατρινούλα» -Ιππικός Όμιλος Τριφυλίας
16/7/2011 ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και του Συλλόγου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ») ΚΟΠΑΝΑΚΙ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΈΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ώρα 5.00 ως 10.00 μ.μ.
ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – Ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ «ΝΕΔΑ» - Σύλλογος Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»
17/7/2011 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΟΠΑΝΑΚΙ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Ώρα 8.00 π.μ. ως 6.00 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ «ΝΕΔΑ» - Σύλλογος Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»
18/7/2011 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ώρα 9.30 μ.μ
Δήμος Τριφυλίας – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων
20/7/2011 Θεατρική παράσταση «ΓΚΟΛΦΩ FOR EVER»
από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ (Αη Λιας)
ώρα 9.30 μ.μ
Δήμος Τριφυλίας
20/7/2011 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΦΗΒΩΝ (γκράφιτυ – φωτογραφία – μουσική) ΦΙΛΙΑΤΡΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Ώρες 11.00 -13.00 & 9.00μ.μ.
Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Φιλιατρών - ΚΕΠΕΨΟ
23/7 ως 9/8/2011 Έκθεση «ΤΟ ΑΛΑΤΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ» ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Λαογραφικό Μουσείο Κωστής Παλαμάς
Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλαιάς Πόλης της Κυπαρισσίας
23/7/2011 ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Πλατεία Δημοτικού Μεγάρου Πύργου
ώρα 8.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας – Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου Τριφυλίας
24/7/2011 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας –Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων
1)Η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών στις 15 Ιουλίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30 μ.μ. διοργανώνει καντάδες στους δρόμους της πόλης των Φιλιατρών από μια ομάδα κανταδόρων με επικεφαλή των τραγουδιστή Γιώργο Παράμερο και τραγούδια ερωτικά που θα θυμίσουν στους παλιούς και θα γνωρίσουν στους νέοι την αγνότητα, τον έρωτα και τον ρομαντισμό της εποχής εκείνης που η αγάπη και ο έρωτας ήταν απαγορευτικός. Το φλερτ, η ερωτική εξομολόγηση γινόταν με στοίχους πάθους και ρομαντισμού. Ο όρος καντάδα σημαίνει την τρίφωνη μελωδία με απλή αρμονία και έχει πολλές Ιταλικές επιδράσεις. Θεωρείται το λαϊκό τραγούδι των Επτανήσων και διαφέρει από τα δημοτικά τραγούδια λόγω πολυφωνίας, εναρμόνισης και μελωδικού δρόμου.
2)Η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών στις 16 Ιουλίου 2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 7:00 μ.μ. διοργανώνει στην περιοχή του Αϊ Γιώργη Πλάτης στο παραδοσιακό αλώνι του Σταματόπουλου το « Αλώνισμα » και προσκαλεί όλους όσους επιθυμούν να θυμηθούν και να γνωρίσουν την διαδικασία του αλωνίσματος.
Διοργανωτές είναι η Φιλιατρινούλα, Α.Μ.Κ.Ε., η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και ο Ιππικός Όμιλος Τριφυλίας
ΝΕΑ διευρυμένη συνεδρίαση για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας του Δ.Σ. Τριφυλίας παρουσία της Επιτροπής Διαβούλευσης διεξήχθη στο αμφιθέατρο Πολλαπλών χρήσεων όπου αποφασίστηκε η Επιτροπή Συμπαράστασης και στήριξης να συμπεριλάβει κοινωνικούς φορείς όπως οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Τριφυλίας, η Ενωση Ξενοδόχων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι με σκοπό να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα ως τη ψήφιση του Νομοσχεδίου.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας τάχθηκε υπέρ του αυτοδιοιήκητου του Ιδρύματος ενώ διεμήνυσε ότι θα επιχειρηθεί συνάντηση με τον Υπουργό και τον Αρχηγό της Ν.Δ. κ. Σαμαρά για το θέμα αλλά και με τα κόμματα, ενώ χαρακτήρισε ως προχήματα εν αμαρττίαις τα όσα συζήτησε με τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Πολύζο με τον οποίο είχε φραστική αντιπαράθεση στο περιθώριο σύσκεψης για το θέμα πρόσφατα. Μίλησε για αφύπνιση και ότι δεν έχουμε πεισθεί "ενώ είμαστε σε επιφυλακή ως την ψήφιση του Ν.Σ κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε" ενώ το Ψήφισμα που εκδόθηκε ήταν ομόφωνο για τη σωτηρία του Ιδρύματος.
Ο εκπρόσωπος των ιατρών κ. Γ. Κωνσταντόπουλος μίλησε για ατράνταχτα επιχειρήματα διατήρησης χωρίς τοπικιστικές κορώνες ενώ ο Διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής κ. Καλοφωλιάς έθεσε στοιχεία για πληρότητα κλινικών που κυμαίνεται στο 38% θεωρώτνας ότι 'όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για το μέλλον του ιδρύματος καθώς η αφαίμαξη που θα επιειχηρηθεί θα είναι σταδιακή όταν νύχτα περνούν τα νομοσχέδια και για αυτό είμαστε σε εγρήγορση".
Τοποθετήσεις έκαναν οι ιατροί κ. Σαμαρτζής διερωτώμενος αν το ΕΚΑΒ παρακάμπετει τα Κέντρα Υγείας λέγοντας ότι η κόκκινη γραμμή τίθεται απο τους πολίτες ενώ ο αγροτικός γιατρός κ. Νουνυόπουλος απο το Δώριο διάβασε θέσεις του ΠΑΜΕ Υγείας για αποδυνάμωση με περικοπές στις δομε΄ς υγηείας πάνω απο 350 εκ. ευρώ ετησίως και πολλά εκ. ευρώ στο κρατικό προυπολογισμό..
ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ...
Ο επικεκεφαλής της μειοψηφίας στο Περιφερειακό συμβούλιο κ. Δράκος ένωσε τη φωνή του για τη διατήρηση του νοσοκομείου που συμβάλλει στην ανάπτυξη της Δυτικής Πελοπόννήσου θέτονας κόκκινη γραμμή στην μη παραχώρηση της Διοίκησης που θα σημάνει αυτόματα παράρτημα άλλων δομών υγείας, μιλώντας και για την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου στη Τρίπολη αφήνοντας αιχμές για το περίφημο μνημόνιο...
Ο πρώην Δήμαρχος Παν. Τσάκος θεωρεί ότι η αγανάκτηση έφτασε στο απροχώρητο για ένα ιδρυμα που εξυπηρετεί 2 πρώην επαρχίες εκτιμώντας ότι χρόνια τώρα η Τριφυλία βάλλεται ενώ η συνδιοίκηση είπε ότι αυτόματα σημαίνει κατάργηση. Ο πρωην Δήμαρχος Ηλ. Τσίγγανος αποκάλυψε ότι και στο παρελθόν το νοσοκομείο διεσώθη με πολιτικά μέσα κινδυνεύοντας αρκετές φορές και πρόσθεσε ότι η λύση που θα δοθεί είναι καθαρά πολιτική.
Τοποθετήσεις έκαναν απο το Σύλλογο Αλιέων ο κ. Σμέρδης συμπληρώνοντας ότι οι παροχές υγείας δεν υπόκεινται σε κομματικό συμφέρον ούτε πρέπει να αναλυθεί πόσοι πρώην άρχονες διόρσαν κόσμο στο Νοσοκομείο, ο κ. Καναβός από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών πρότεινε η Επιτροπή να απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα που έχουν τομείς υγείας και καυτηρίασε την απουσία παραγόντων απο τα Φιλιατρά, ενώ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι η Επιτροπή πρέπει να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις με τη κοινωνία να θέτει κόκκινες γραμμές και η αγορά να αναστενάζει. Ο εκπρόσωπος του Παντριφυλιακού Καλονερού εξήγησε ότι το Ιδρυμα έχει προσφέρει στον αθλητισμό σε κρίσιμες περιπτώσεις εντός αγωνιστικών χώρων θεωρώντας ότι ο ανθρώπινος πόνος των ανθρώπων απο τα χωριά αποτυπώνεται καθημερινά όταν φτάνουν στο ιδρυμα για να ανακουφιστούν.
Ο κ. Πετρόπουλος απο την αντιπολίτευση του Δήμου εκτίμησε ότι "σαν χώρα έχουμε χρεωκοπήσει και οφείλουμε να μιλάμε με επίγνωση πραγματικότητα όταν το ιδρυμα έχει περισσότερα έξοδα απο έσοδα αφού όμως η συγκέντρωσή μας είναι ακκομάτιστη οφείλουμε να ΄δωσουμε βροντερό ΟΧΙ στα κέντρα λήψης αποφάσεων με το ψήφισμα να στοχεύει στο αυοδιοιήκητο του Νοσοκομείου και στη παροχή κοινωνικής πολιτικής". Ο κ. Κουκούμης μίλησε για μεγάλες περικοπές δαπανώ υγείας ως το 2015 με την υγεία να καταλήγει σε ιδιωτικά χέρια και την κόκκινη γραμμή να έρχεται απο τους πολίτες μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμα.
Ο κ. Σαμπαζιώτης υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο ιδρύθηκε σε περιόδους που η φτώχεια ήταν στο πεζοδρόμιο με κόκκινη γραμμή για την συνδιοίκηση και σκληρό αγώνα για την διατήρησή του, ενώ ο κ. Ανδρινόπουλος πρότεινε ως μέθοδο το ότι η καλύτερη άμυνα είναι...η επιθεση!
Φιλοι μου απο την Κυπαρισσία,
διαβάζοντας έστω και εργά τα άρθρα σας, θα σας πως με λίγα λόγια πως έχουν τα πράγματα. 1ov Την έκανα απο την Ομάδα- ΑΟΚ- όπως αναφέρει ο αγαπητός φίλος γιατί εξνέρωσα πολύ όπως και ο άλλος φίλος του ΑΟΚ.
2ov Δεν τσακώθηκα με φίλαθλο του ΑΟΚ, τσακώθηκα με μέλος της Διοίκησης πρώτης γραμμής , γιατί έκανα το λάθος να υπερασπιστώ τους συμπαίκτες μου και συγκεκριμένα τον Σύλβιο όταν αυτός τον έβριζε χυδαία και συγκεκριμένα από την χώρα όπου κατάγεται, αλλά κανένας άλλος δεν τον έβαλε στην θέση του απο την Διοίκηση που ήταν εκει (στο Λάππα),
3ov Εδώ βάζω τα γέλια για το κύριο που λέει ότι έφυγα απο τον ΑΟΚ με πολλές χιλιάδες Ευρώ, είμαι 4 χρόνια στον ΑΟΚ ενώ τα χρήματα που πήρα ήταν μόνο τα 2 πρώτα χρόνια απο τον κύριο Κακούτη που ήταν μόνο 7.000 Ευρώ! Τα τελευταία 2 χρόνια δεν πήρα ούτε ένα Ευρώ με αποτέλεσμα η καψούρα της μπάλλας με χρεώσε πάνω απο 3.000 ευρώ απο την τσέπη μου για την Ομάδα, το μόνο που έβαλε η Διοίκηση είναι οι βενζίνες για μετακίνηση και φυσικά όχι σε χρήματα αλλά σε συγκεκριμένο βενζινάδικο.
4ον Οταν εγώ έλεγα ότι θα πέσουμε όλοι το έβλεπαν ότι η Ομάδα είχε πρόβλημα στο γκόλ για τέρματα. Αυτά για να γνωρίζουν οι φίλαθλοι του ΑΟΚ ΤΙ έκανα αυτά τα 4 χρόνια και άλλα που δεν χρειάζεται να αναλύοσυμε και να συζητήσουμε στην σελίδα αυτή.
Με εκτίμηση Παντελής Μπίζος

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ: Το κείμενο επιστολή του Μπίζου το είχαμε δει στα σχόλια άρθρου μας και το δημοσιεύουμε διορθωμένο καθώς ήταν με greeklish. Ομολογούμε οτι οι εξηγήσεις που δίνει είναι πειστικές και θεωρούμε ότι επειδή κάποιος ανεύθυνος έσφαλε δεν σημαίνει ότι η πόρτα δεν είναι ανοικτή για τον Παντελή που θέλουμε να τον δούμε κοντά μας. Αυτή είναι δική μας εκτίμηση και οχι της Διοίκησης. Εξάλλου Παντελή ο άνθρωπος που έγινε το επεισόδιο δεν βρίσκεται στην Διοίκηση της Ομάδας και είναι άστοχη η ανάμιξή του σε πολλά θέματα. Απομονώθηκε απο τους φιλάθλους....Αυτά και θα επανέλθουμε, ευχαριστούμε που μπήκες στον κόπο να καταθέσεις την άποψή σου...
Πριν προλάβουν καλά, καλά να πάρουν στα χέρια τους το 40% οι Γερμανοί ενημέρωσαν ότι θα κλείσουν περίπου 80 OTEshop και 60 σημεία εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την Ελλάδα. Θύμα ξανά και ο ΟΤΕ Κυπαρισσιας και Γαργαλιάνων αλλά και σε άλλα σημεία της Μεσσηνίας που θα βάλουν οριστικό λουκέτο για πληρωμές λογαριασμών και αιτήσεων.
Τα σημεία πώλησης δεν είναι καταστήματα, αλλά τα σημεία όπου απλά οι πολίτες μπορούν μέχρι σήμερα να πληρώνουν τους λογαριασμούς και απασχολούν ως ένα άτομο.
Τα ΟΤΕshop θα κλείσουν κυρίως σε νησιά και τουριστικές περιοχές, όπου ήδη έχουν κλείσει άλλα 130.
Άμεσα σύμφωνα με τα όσα λέει η διοίκηση θα επηρεαστούν400 άτομα, αλλά δεν θα απολυθούν. Μέχρι στιγμής γίνεται λόγος για μετατάξεις. Με βάση το σχέδιο, στο τέλος του 2010, το δίκτυο καταστημάτων του ΟΤΕ στην Ελλάδα αποτελείτο από 224 OTEshop , 22 καταστήματα Cosmote και 435 Γερμανός.