google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μίαμιση ώρα το θέμα στο Δ.Σ. για την πλατεία της Ανω Πόλης

Μίαμιση ώρα το θέμα στο Δ.Σ. για την πλατεία της Ανω Πόλης

ΞΕΧΕΙΛΩΣΕ το Δ.Σ. Τριφυλίας ακολουθώντας τα χνάρια του πρώην Δ.Σ. Κυπαρισσίας το ζήτημα καθορισμού τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Ανω Πόλης με την αντιδικία 2 καταστημάτων επιλέγοντας σολωμόντεια λύση η οποία όμως δεν προχώρησε.
Περισσότερο απο μίαμιση ώρα ασχολήθηκε το Δ.Σ. με ένα θέμα που λογικά δεν θα άγγιζε πάνω απο 10 λεπτά αλλά το μετατρέπουν σε πολιτικό ζήτημα καθώς η πρώτη οριοθέτηση για τα καταστήματα της Ανω Πόλης εκρεμμούσε απο το 2008 με απόφαση που κρίθηκε νόμιμη απο το τότε Δ.Σ. σχετικά με το χώρο πεζοδρομίου αλλά τώρα η αιτούσα κα Κουκούμη- ο πατέρας της είναι επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας- ζητούσε ο βοηθητικός χώρος που νοίκιασε δίπλα στο κατάστημα να έχει πρόσοψη στην πλατεία ώστε να προσμετρηθεί στο κύριο κτίριο. Διατυπώθηκαν προτάσεις να μείνει κενός ο χώρος και να δημοπρατηθεί καθώς διαβάστηκαν νομικές εισηγήσεις δικηγόρων των καταστημάτων περιπλέκοντας την κατάσταση. Ο Δήμαρχος προέβη σε μια μεσοβέζικη λύση η οποία όμως δεν ψηφίστηκε απο την πλειοψηφία με αποτέλεσμα να παραμείνει το θέμα ανοικτό χωρίς τελική απόφαση!
ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Αλλο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο οικείο Δ.Σ. αποτέλεσε η άδεια μουσικών οργάνων και παράταση ωραρίου μετά τη 1 τα μεσάνυχτα για εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων της παραλίας, όπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πρότεινε παράταση ωραρίου ως τις 3 τα μεσάνυχτα.
Η αρχική πρόταση προέβλεπε παράταση για 2 ώρες μουσικής ως το τέλος Σεπτεμβρίου αλλά τέθηκαν προτάσεις να ισχύσει ως τέλος Αυγούστου. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Δημ .Σωτηρόπουλος τονισε ότι η παράταση ωραρίου δεν φέρνει τουρισμό όταν προσδοκούμε τουρίστες με ποιοτικούς όρους. Ο κ. Κουκούμης είπε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και να μπει τάξη με οριοθέτηση κανόνων ενώ ο κ. Πετρόπουλος ισχυρίστηκε ότι η περιοχή μας είναι μηδέν χωρίς τουριστικό προορισμό για αυτό δεν χρειάζονται συντηρητικά μυαλά.
Ο Ζαχ. Κανελλόπουλος έθεσε θέμα ασφάλειας των νέων παιδιών και των πολιτών για να μην γίνει η περιοχή μας Κοιμητήριο με άδικους θανάτους λέγοντας ότι απώλεσε 65 μαθητές λόγω τη απουσίας ελέγχων με θανάτους απο μέθη και αλκοόλ, αναφέροντας παραδείγματα λειτουργίας καφέ μπάρ σε Ευρωπαικές χώρες που υπάρχει τάξη. Ο κ. Κατσαργύρης απο τη μειοψηφία μίλησε για τουρισμό με μέτρο ώστε να μην ανοίξουν Ασκοί του Αιόλου, ενώ ο κ. Σαμπζιώτης πρόσθεσε ότι τα καταστήματα παίζουν μουσική εντός του χώρου τηρώντας αυστηρή νομοθεσία.
Ο Δήμαρχος εστίασε στην ενόχληση των παροικούντων με άδειες αυστηρών όρων ώστε η παράταση να είναι σύννομη, ενώ οι ιδιοκτήτες μίλησαν για την παροχή υπηρεσιών ώστε όλοι να συνυπάρχουν με όρους, ενώ ιδιοκτήτες καταστημάτων της παραλίας όπως ο κ. Τσάγκος που είναι και πρόεδρος του ΑΟΚ μίλησε για τήρηση όλων των κανόνων ώστε η περιοχή να ελκύσει τουριστικά κόσμο. Τελικά ομόφωνα έγιεν δεκτή η πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Τσίγγανου για παράταση ωραρίου με ισχύ σε όλο το Δήμο ως τις 3 τα μεσάνυχτα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη