google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επανεκκίνησης της οικονομίας από τον πρωτογενή τομέα

Επανεκκίνησης της οικονομίας από τον πρωτογενή τομέα

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ τομέας είναι το μέλλον, τονίστηκε σε ημερίδα για τους Νέους αγρότες στο ΚΕΓΕ Κυπαρισσίας.
Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του Κέντρου «Δήμητρα» Κυπαρισσίας, Γιώργος Τσουμάνης, τόνισε ότι: «διοργανώνθηκε μια ξεχωριστή ημερίδα, μιας και οι νέοι αγρότες της περιοχής έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο τους από τον τεχνικό συνεργάτη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Δημήτρη Μιχαηλίδη, και είναι τιμή για εμάς που τον έχουμε κοντά μας.
Με την ημερίδα, οι αγρότες μας ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις που τους αφορούν, είτε έχουν να κάνουν με την αναμόρφωση της ΚΑΠ, είτε για το τι θα γίνει μετά το 2013, είτε με αυτό που τους απασχολεί πάρα πολύ, ποια θα είναι η πορεία των σχεδίων βελτίωσης».
Επίσης, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, αφού συνεχάρη τον υπεύθυνο του Κέντρου «Δήμητρα» Κυπαρισσίας Γιώργο Τσουμάνη για την πρωτοβουλία, ευχόμενος «η δομή και ο συνάδελφος να παραμείνουν εδώ, γιατί με το έργο που παράγεται οι αγρότες μας έχουν να κερδίσουν πάρα πολλά», σημείωσε: «Τέτοιες ημερίδες τις έχουμε όλοι μας ανάγκη, γιατί σήμερα η χώρα μας μπορεί να επενδύσει σε τρεις τομείς: τη γεωργία, τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Με κινητήρια δύναμη τη γεωργία θα πρέπει να επενδύσουμε στους νέους ανθρώπους!
Ο αγροτικός τομέας είναι εκείνος που θα δώσει την ώθηση για την ανάπτυξη.».
Με την σειρά του, ο κ. Μιχαηλίδης συμπλήρωσε ότι: «Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει μετά από 10, 20, 30 και 40 χρόνια. Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Κοιτάμε τι θα γίνει μετά το 2014, τι θα γίνει το 2020 και αργότερα. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι υπάρχει μέλλον! Το πρόβλημα είναι πώς θα το διαχειριστούμε. Δεν είναι μόνο το τι κάνουμε, αλλά και πώς θα το υποστηρίξουμε. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι η πρώτη φορά που την απόφαση θα την πάρουμε μαζί με τους ευρωβουλευτές. Ενώ μέχρι τώρα την απόφαση την έπαιρνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Συμβούλιο των Υπουργών, τώρα θα είναι πιο κοντά. Εκτιμούμε ότι οι αποφάσεις αυτές θα παρθούν κάπου στο φθινόπωρο του 2012, με την προεδρία της Κύπρου.».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη