google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κατά πλειοψηφία ο εξορθολογισμός δημοτικών τελών με αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Κατά πλειοψηφία ο εξορθολογισμός δημοτικών τελών με αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε για λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με φυσικό επόμενο τα τέλη να αποκαλύπτουν σοβαρά λάθη. Υπέρ του αντικειμενικού προσδιορισμού ακινήτων τάχθηκε ο κ. Κατσαργύρης μιλώντας για ανισόρροπες αυξήσεις καθώς άλλοι πληρώνουν περισσότεροι και άλλοι λιγότερα σε όλο το Δήμο λέγοντας ότι καταψηφίζει τη εισήγηση. Ο κ. Ανδρινόπουλος μίλησε για κοινή φιλοσοφία στο Δήμο στα ανταποδοτικά τέλη με βάση τις πραγματικές υπηρεσίες που παρέχονται βάση μελέτης που θα καθορίζει τις καθολικές υπηρεσίες στο Δήμο. Ο κ. Μερκούρης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει αρτιότερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου με έλεγχο των τετραγωνικών μέτρων ώστε να προκύψουν οφέλη ώστε το 2013 να μην απαιτηθούν άλλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Για εξορθολογισμό των δαπανών μίλησαν δημοτικοί σύμβουλοι αναφερόμενοι στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής ζητώντας να συμμαζευτούν αρχικά οι οφειλές του Δήμου που εκρρεμούν από το 2001 κινδυνέυοντας με παραγραφή ζητώντας κατά 50% μείωση της πρότασης που υπεβλήθη στην εισήγηση. Ο κ. Κυριακουλόπουλος ζήτησε απόσυρση του θέματος ώστε να υπάρξει πιο ολοκληρωμένη εισήγηση στο Δ.Σ..
ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΙΔΕ Ο ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι ο οικονομικός έλεγχος του Δήμου έχει εκτραπεί αντικρούοντας τα επιχειρήματα που τέθηκαν καθώς επικρατεί αλαλούμ με το οργανόγραμμα του Δήμου, η διαχείριση λειτουργίας του ακολουθεί λογική παραλόγου με κατασχέσεις εργολάβων, η εύκολη λύση επιβολής τελών όπως πράττει η Κυβέρνηση αφαιμάζοντας τους δημότες. Μίλησε για έωλη αναφορά αριθμών που έθεσε ο Πρόεδρος της επιτροπής κ. Σαμπαζιώτης συμφωνώντας με τον κ. Κουκούμη ότι δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη ζητώντας μείωση τελών. Έθεσε επίσης θέμα αναξιοπιστίας πολιτικών λόγων που τέθηκαν καταλήγοντας ότι η αύξηση τελών υποδεικνύει την αποτυχία της Δημοτικής αρχής κάνοντας πρόταση για αναβολή της εισήγησης σε επόμενο Δ.Σ. Ο κ. Π. Τσίγγανος υπενθύμισε ότι η επιτροπή ζήτησε τα αυτονόητα για να συνεχίσει η λειτουργία του Δήμου αποσαφηνίζοντας ότι η καθαριότητα και ο φωτισμός μας αφορά όλους οταν γνωρίζουμε ότι σε αυτή τη περίπτωση ο Δήμος είναι μόνος του...Ο κ. Κανελλόπουλος συμπλήρωσε ότι οι αριθμοί είναι αμείληκτοι με αυξήσεις μικρών μεγεθών σε αρκετά χωριά καλύπτοντας τις ανάγκες του ενιαίου Δήμου, μιλώντας για συμβολή όλων ανάλογα με τις δυνατότητές τους καθώς η εξομοίωση είναι ουσιαστική, καταγγέλοντας την Κυβέρνηση για μηδαμινή απορρόφηση πόρων από την κεντρική εξουσία, μιλώντας για παραπληροφόρηση σχετικά με το ύψος των τελών. Τελικά η εισήγηση πέρασε κατά πλειοψηφία ενώ η εναλλακτική πρόταση Πετρόπουλου δεν εγκρίθηκε.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη