google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΙΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΟΙΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Από τους πολίτες ο κ. Κοπελούζος είπε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μόνο από τουςγιγαντες του κεφαλαίου που προσπαθούν να οδηγήσουν σε ένδεια τους πολίτες ενώείπε ότι χωρίς πολιτική βούληση δεν λύνεται το θέμα ούτε από το ΣΤΕ που αρκετέςφορές δεν συμμερίζεται τέτοιες απόψεις ενώ θεώρησε ότι πολίτες είναι είδωλα τωναρχόντων και επομένως ο λαός έχει το δίκιο του που οφείλει να εκφραστεί πέρααπο το σάπιο πολιτικό σύστημα, όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχιε υπερπαραγωγή πλούτουκαι αγαθών. Ζήτησε να υπάρχει δυναμική κινητοποίηση απέναντι στο παράνομοχαράτσι που επιβάλλεται.
Η κα Μαραβελή εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε νομική και ουσιαστική στήριξη του Δήμου με ομάδες περιφρούρησης θεωρώντας ότι όσο μαζικέςείναι οι αντιδράσεις τόσο μεγαλύτερη πίεση θα ασκηθεί στη κεντρική εξουσίαεκτιμώντας ότι ο Δήμος πρέπει να βγει μπροστά απέναντι στο παράνομο χαράτσι ζητώντας επανασύνδεση σε περίπτωση διακοπής. Ο κ. Βλαχούλης από το Εργατικό κέντρο Τριφυλίας κατέθεσε το ψήφισμα της συνέλευσης που έγινε πρόσφατα ζητώντας την ενεργή υποστήριξη του Δήμου μιλώντας για συλλογή 300 υπογραφών. Η κα Ασημακοπούλου έθεσε τον προβληματισμό της για το μέγεθος του προβλήματος.
ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΛΙΑ
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας υπογράμμισε ότι οι Δήμοι δεν έχουν απόλυτη εξουσία σε όλα αλλά αποτελούν το καταφύγιο των δημοτών προσθέτοντας ότι υπαγόρευση με νομική παρέμβαση για παροχή πολιτικής κάλυψης σεοποιονδήποτε δεν ισχύει ξεκαθαρίζοντας ότι ο Δήμος δεν θα προβεί σε περιπτώσεις αυτοδικίας οδηγώντας σε ατελέσφορες πρακτικές ενώ η συνεργασία των Δήμωνεπιτυγχάνεται στα θεσμικά όργανα όπως είναι η ΠΕΔ και επομένως η απόφασή μας πρέπει να είναι υπεύθυνη.
Πρότεινε τελικά να σταλεί εξώδικο στην ΔΕΗ ότι σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης σύσσωμο το Δ.Σ. με κίνημα πολιτών να αποτρέψουν τέτοιο ενδεχόμενο, στηρίζει τις ομόφωνες αποφάσεις της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου , υπόμνημα στη Κυβέρνηση, συγκρότηση τριμελούς ομάδας με 2 νομικούς και το Δήμαρχο η οποία θα επικοινωνεί με τους πολίτες με νομική κάλυψη η οποία θεωρεί ότι είναι πολύπλοκη. Μάλιστα είπε ότι ο Δήμος είναι διαθέσιμος για διόρθωση των τετραγωνικών σε συνεργασία με υπηρεσίες του Δήμου για όσα λάθη έχουν παγιωθεί αρκετά χρόνια. Η πρόταση του κ. Πετρόπουλου που επέμεινε να μην πληρώσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι το τέλος επανελήφθη στο τέλος ενώ ο Δήμαρχοςείπε ότι οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τι θα πράξουν θεωρώντας ότι δεν μπορεί να πει σε πολίτες να μην πληρώσουν αφού αποτελεί προσωπική τους βούληση. Η πρόταση του Δημάρχου πέρασε κατά πλειοψηφία με τον κ. Κατσαργύρη.
Φωτό μας έστειλε το www.kyparissianews.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη