google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πικρός ο καφές στη κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας- Λιγότερο στοιχίζει ένα κιλό λάδι!

Πικρός ο καφές στη κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας- Λιγότερο στοιχίζει ένα κιλό λάδι!

ΤΟ Κυριακάτικο καφεδάκι δεν το αλλάζουμε με τίποτα. Όμως με την αύξηση του ΦΠΑ το κόστος συντήρησης στα καφέ της πόλης παραμένει δυσανάλογο όταν οι μισθοί παραμένουν στα ίδια επίπεδα ενώ τα προσφερόμενα είδη ακριβαίνουν. Από μια..πορτοκαλάδα όσο ένας καφές. Είναι αλήθεια όπως μας λένε οι θαμώνες των καφέ ότι πλέον στοιχίζει περισσότερο από ένα κιλό λάδι. Ναι είναι γεγονός. Το λάδι έχει τρέχουσα τιμή 2.20 ευρώ το κιλό.
Ο καφές όμως στις 3 καφετέριες της πλατείας αγγίζει τα 2.50 ευρώ, τιμή η οποία υπήρχε πριν την επιβολή του νέου ΦΠΑ, αλλά μόνο μία καφετέρια αύξηση τον πικρό καφεδάκι στα 2.80 που ορισμένες φορές ανεβαίνει στα 3 ευρώπουλα. Αίσχος θα μου πείτε. Η πορτοκαλάδα και τα αναψυκτικά παραμένουν στα ίδια επίπεδα με εξαίρεση κι εδώ μια γνωστή καφετέρια που πλέον επιμένει στην ακρίβεια λόγω προσωπικού και υψηλών ενοικίων.
Αξίζει να τονίσουμε ότι πρόσφατα είχαμε μια ευτυχώς θετική κατάληξη. Οι ιδιοκτήτες 2 καφέ στην πλατεία διαπραγματεύτηκαν με τους ιδιοκτήτες των χώρων που ενοικίασαν και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατάφεραν να μειώσουν το ποσό ενοικίου προκειμένου λόγω οικονομικής κρίσης να μην βάλουν λουκέτο. Υπάρχει και τρίτη περίπτωση που 2 νέοι ιδιοκτήτες το παλεύουν για μείωση ενοικίου και παρότι γκρινιάζουν συνέχεια ότι δεν τα βγάζουν πέρα δεν αληθεύει. Τώρα θέλετε να μάθετε πόσο κάνει ο καφές στην γειτονική Ιταλία; Η απόδειξη που δημοσιεύουμε προέρχεται από τις Άλπεις που είναι πανάκριβο τουριστικό μέρος. Κοστίζει μαζί με συνοδευτικά μπισκότα και γάλα από 2 εως 2.30 την φορά. Είπατε τίποτα;

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη