Εντός των ημερών η ανάρτηση των δασικών χαρτών Μεσσηνίας

Μέσα στο Νοέμβριο, πιθανότατα στις 21 με 22 του μήνα, ξεκινάει η ανάρτηση δασικών χαρτών στη Μεσσηνία. Αυτό επιβεβαίωσε στην "Ελευθερία" ο δασολόγος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας. Οι πρώτοι χάρτες αφορούν τη Μεσσήνη, τη Θουρία, τον Αντικάλαμο, τη Σπερχογεία και το Ασπρόχωμα, ενώ την άνοιξη αναμένεται να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες για Καλαμάτα και Λέικα.
Πρόκειται, όπως παρατήρησε ο κ. Αγγελόπουλος, για τις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο κτηματολόγιο. Εξήγησε πως «ήταν προαπαιτούμενο του κτηματολογίου οι δασικοί χάρτες, για να δηλωθεί η ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου». Διευκρίνισε ότι μετά την εξέταση των αντιρρήσεων και των ενστάσεων, ο κυρωμένος δασικός χάρτης θα αποτελέσει το δασολόγιο γι’ αυτές τις περιοχές.
Πληροφόρησε ότι μέχρι τώρα έχουν αναρτηθεί οι χάρτες στα Λεχαινά της Ηλείας (τον Ιούνιο) και πως η Μεσσηνία είναι η δεύτερη περιοχή που αναρτάται στην ενιαία Πελοπόννησο (είναι υπεύθυνη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση). Επεσήμανε ότι μόνο στην Αθήνα έχουν αναρτηθεί για 5 ΟΤΑ (όπως θα γίνει στη Μεσσηνία), ενώ σε Δράμα, Εβρο και Καβάλα αναρτήθηκαν χάρτες για μία μόνο περιοχή.
Ο δασολόγος ενημέρωσε ότι η ανάρτηση θα γίνει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της "Κτηματολόγιο Α.Ε." (www.ktimatologio.gr),
στο Δημαρχείο της Μεσσήνης (για τη Μεσσήνη), σε χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος Καλαμάτας (για Αντικάλαμο, Σπερχογεία, Ασπρόχωμα) και πιθανότατα στη Θουρία (για τη Θουρία), καθώς και στο Δασαρχείο, όπου θα δίνονται πληροφοριακά έντυπα, για κωδικούς ανάρτησης, αντιρρήσεις κ.λπ. Οι αντιρρήσεις θα διατυπώνονται είτε ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gr, είτε εγγράφως στη Διεύθυνση Δασών.
Η προθεσμία για την υποβολή τους ήταν 45 ημέρες για μόνιμους κατοίκους στην Ελλάδα και 65 γι’ αυτούς που κατοικούν στο εξωτερικό, αλλά σε τροπολογία που πέρασε τις προηγούμενες ημέρες από τη Βουλή, οι 45 έγιναν 60 ημέρες.
Share on Google Plus

About kyparissiotis