google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εξέγερση στα Φιλιατρά για μπαλοποιητή στη Μώραινα

Εξέγερση στα Φιλιατρά για μπαλοποιητή στη Μώραινα

Αναστάτωση έχει προκληθεί, ξανά, στα Φιλιατρά μετά την έντονη φημολογία για εγκατάσταση του μπαλοποιητή σκουπιδιών στη Μώραινα. Τις προηγούμενες μέρες, όπως πληροφορηθήκαμε, σημειώθηκε «κινητικότητα» γύρω από αυτό το θέμα, που φέρεται να «ανακινείται» από παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, καθώς και της τοπικής Αρχής των Φιλιατρών.
Οι κάτοικοι της Μώραινας, καθώς και ιδιοκτήτες γης της περιοχής, είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο, για να το αποτρέψουν, με μια σειρά από σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα: θα είναι δίπλα στο Φράγμα, γειτνίαση με τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στους Χριστιάνους (ιστορικό μνημείο, όχι μόνο θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αλλά και τουριστικού), έλλειψη μελέτης καταλληλότητας ή μη της περιοχής, έλλειψη μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την μπαλοποίηση και την προσωρινή αποθήκευση των σύμμεικτων απορριμμάτων - αστικών λυμάτων, έλλειψη ολοκληρωμένης μελέτης επεξεργασίας και διάθεσης των προκυπτόντων υγρών αποβλήτων (στραγγίδια).
Μάλιστα, «μπροστάρης» στον αγώνα για να μην υποβαθμιστεί η Μώραινα είναι ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μώραινας Φιλιατρών, ο οποίος και πέρυσι την άνοιξη, όταν και τότε είχαν «διακινηθεί» τέτοιες πληροφορίες (για εγκατάσταση του μπαλοποιητή), είχε αντιδράσει.
Μιλώντας χθες με μέλη του Συλλόγου έστειλαν ξανά, μέσα από το «Θάρρος», ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κάθε αποδέκτη, επαναλαμβάνοντας με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση και ένταση: «Να ξεχάσουν τον μπαλοποιητή στη Μώραινα». Προτίθενται, δε, να αντιδράσουν μαζικά, δυναμικά και ένδικα, με προσφυγές ακόμη και στο ΣτΕ, αν χρειαστεί, «για το έγκλημα που επιχειρείται να συντελεστεί σε βάρος της υγείας, της ζωής μας, των παιδιών μας, της γης μας, του περιβάλλοντος και της Ιστορίας μας»!
Όπως και πέρυσι, επανέλαβαν πως «είναι αποφασισμένοι για όλα, για να μην εγκατασταθεί ο μπαλοποιητής των σκουπιδιών στην περιοχή τους», ενώ αναφέρθηκαν σε «παιχνίδια και ευθύνες των δύο προηγούμενων Δημοτικών Αρχών Φιλιατρών και Γαργαλιάνων».
Τέλος, κάλεσαν τους αρμόδιους και υπεύθυνους, το δήμαρχο, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους καθώς και τους επιστημονικούς φορείς, συλλόγους και παράγοντες, ακόμη και πολιτικούς, να πάρουν θέση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη