google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Εισήγηση του Προέδρου για την απογραφή στο Δ.Σ. Τριφυλίας την Τρίτη

Η Εισήγηση του Προέδρου για την απογραφή στο Δ.Σ. Τριφυλίας την Τρίτη

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας με την 8/2011 απόφασή του, ενέκρινε τον ορισμό των μελών της παρακάτω επιτροπής : ( επιτροπή απογραφής της Δημοτικής περιουσίας) σύμφωνα με τις διατάξεις Π.Δ.315/99 ( ΦΕΚ 302/30-12-1999 Τευχ.Α΄ ) και της με αριθμ.Πρωτ.74445/29-12-2010 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περί καθορισμού της διαδικασίας και της αποτύπωσης της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων, καθώς και διαθεσίμων χρηματικών μέσων των Δήμων που συνιστώνται κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν.3852/2010 ( ΦΕΚ 87Α).
Η επιτροπή απογραφής έναρξης αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
1. Κατσούλα Ιωάννη Δημοτικό Σύμβουλο πλειοψηφίας, πρόεδρο επιτροπής.
2. Ρούσση Ιωάννη Δημοτικό Σύμβουλο πλειοψηφίας .
3. Μπακούρο Σωτήριο Δημοτικό Σύμβουλο μειοψηφίας.
4. Μακρή Αναστασία. Προϊσταμένη Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαργαλιάνων.

Ντυμένου Δήμητρα Προϊσταμένη Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Κυπαρισσίας.
Λαμπροπούλου Δήμητρα υπάλληλο Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Φιλιατρών.
Καπερώνη Αναστασία υπάλληλο Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αυλώνος.
Γεωργοπούλου Βασιλική υπάλληλο Οικονομικής Υπηρεσίας της Κοινότητας Τριπύλης. Κωνσταντοπούλου Παναγιώτα υπάλληλο Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αετού.
5. Γκοτσοπούλου Σταματία υπάλληλο Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Φιλιατρών.
Σταματοπούλου Σταυρούλα υπάλληλο Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Φιλιατρών. Παπαχριστοφίλου Θεόδωρο υπάλληλο Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαργαλιάνων.
6. Ανδρινοπούλου Γεωργία Δημοτική Ταμία του Δήμου Γαργαλιάνων. Κότσο Ευθύμιο Δημοτικό Ταμεία του Δήμου Φιλιατρών. Κωστοπούλου Δήμητρα Δημοτική Ταμεία του Δήμου Κυπαρισσίας. Παντελή Ελένη Ελεγκτή Εσόδων Εξόδων του Δήμου Αυλώνος.
7. Γκόνη Γεώργιο Προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαργαλιάνων.
Η επιτροπή απογραφής έναρξης και οι επιμέρους ομάδες εργασίας οι οποίες δημιουργήθηκαν συμπληρώθηκαν με προσωπικό από τα αρμόδια τμήματα.
Οι ομάδες εργασίες συνέλλεξαν στοιχεία από :
 Τα αρχεία του Δήμου
 Καταγραφές των περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου.
 Τα λογιστικά βιβλία και τα μητρώα παγίων των συνενωμένων Δήμων .
 Τους Οικονομικούς Απολογισμούς των συνενωμένων Δήμων και Κοινότητας.
 Τα πρωτογενή παραστατικά ( Εντάλματα Πληρωμής και Τιμολόγια ΔΑ ).
 Τη φυσική απογραφή που πραγματοποιήθηκε από τα αρμόδια τμήματα των συνενωμένων Δήμων και Κοινότητας για τα αναλώσιμα υλικά και ανταλλακτικά.
 Τους Βεβαιωτικούς Καταλόγους που υπάρχουν.
Μέθοδοι αποτίμησης που χρησιμοποιήθηκαν
Για τους Δήμους που τηρούσαν τα βιβλία τους σύμφωνα με το Διπλοφραφικό Σύστημα δεν έγινε καμία περεταίρω επεξεργασία και η αποτύπωσή τους βασίστηκε στην αποτίμηση που είχε γίνει κατά την έναρξη τήρησης των Βιβλίων των Δήμων σύμφωνα με το Π.Δ.315/99 ( Διπλογραφικό ).
Για τους Δήμους και την Κοινότητα που δεν τηρούσαν τα βιβλία τους σύμφωνα με το Διπλογραφικό Σύστημα η αποτίμηση των παγίων περιουσιακών στοιχείων τους έγινε:
 Η αποτίμηση των ακινήτων έγινε με το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών που εφαρμόζεται από τις Δ.Ο.Υ.
 Τα οικόπεδα και οι εκτάσεις που βρίσκονται εντός σχεδίου (οικισμού) αποτιμήθηκαν με αξία μνείας 0,01 για το σύνολο της έκτασής τους.
 Τα στοιχεία προσδιορισμού της ύπαρξης των ακινήτων και του εμβαδού τους μας δόθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία.
 Για την αποτίμηση των κοινοχρήστων συγκεντρώθηκαν στοιχεία κόστους από τους απολογισμούς των τελευταίων δώδεκα χρόνων και αφαιρέθηκαν οι αναλογούσες αποσβέσεις ,όπως αυτές ορίζονται στο Π.Δ.315/99 και στον οδηγό απογραφής έναρξης του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
 Τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται υπό κατασκευή αποτιμήθηκαν με βάση το κόστος κατασκευής όπως αυτό εμφανίζεται στα καθολικά εξόδων και τα πρωτογενή παραστατικά τους . Επειδή αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη , δεν έχουν γίνει αποσβέσεις.
 Τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν έχουν αποσβεστεί πλήρως εμφανίζονται στον Ισολογισμό έναρξης με την αξία κτήσης τους μειωμένη με τις αποσβέσεις που αναλογούν. Οι αξίες κτήσης βρέθηκαν από τα καθολικά βιβλία εξόδων των πρώην Δήμων και της Κοινότητας και τα πρωτογενή παραστατικά (Τιμολόγια των προμηθευτών και Εντάλματα Πληρωμής).
 Τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποσβεστεί μέχρι 31/12/2010 εμφανίζονται με αναπόσβεστη αξία μνείας 0,01ευρώ .
 Τα πάγια που αγοράστηκαν εντός του έτους 2010 απογράφηκαν με την αξία κτήσης τους από τα αντίστοιχα τιμολόγια αγοράς.
 Οι αποσβέσεις έγιναν με βάσει τις διατάξεις του Π.Δ. 100/98.
Για τον προσδιορισμό των απαιτήσεων του Δήμου:
Προσδιορίστηκαν για μεν τους Δήμους που τηρούσαν τα βιβλία τους σύμφωνα με το Διπλογραφικό Σύστημα από το υπόλοιπο του Κ.Α. 30 της γενικής λογιστικής αφού διαπιστώθηκε η συμφωνία με την αναλυτική τους αποτύπωση στη Δημόσια Λογιστική . Για δε τους Δήμους και την Κοινότητα που δεν τηρούσαν βιβλία σύμφωνα με το Διπλογραφικό Σύστημα βρέθηκαν στοιχεία από τους Βεβαιωτικούς Καταλόγους της τελευταίας κλειόμενης χρήσης την 31/12/2010.
Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων του Δήμου:
Προσδιορίστηκαν για μεν τους Δήμους που τηρούσαν τα βιβλία τους σύμφωνα με το Διπλογραφικό Σύστημα από το υπόλοιπο των Κ.Α. 45,50,52,53,54,55 της γενικής λογιστικής αφού διαπιστώθηκε η συμφωνία με την αναλυτική τους αποτύπωση στη Δημόσια Λογιστική . Για δε τους Δήμους και την Κοινότητα που δεν τηρούσαν βιβλία σύμφωνα με το Διπλογραφικό Σύστημα συντάχθηκαν καταστάσεις με τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις σύμφωνα με τα νόμιμα πρωτογενή παραστατικά (Τιμολόγια κ.α.) στις 31/12/2010.
ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ
ΟΜΑΔΑ 1: ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ
Καταγράφονται και αποτιμώνται όλα τα πάγια υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, καθώς και κάθε μορφής πάγιες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις.
Αναλύεται στους παρακάτω πρωτοβάθμιους λογαριασμούς:
 Πρωτοβάθμιος 10: Περιέχει όλους τους υπολογαριασμούς που αναφέρονται στις εδαφικές εκτάσεις , που είναι οικόπεδα, γήπεδα , αγροτεμάχια ,δάση ,ορυχεία, μεταλλεία ,λατομεία, οι φυτείες και γενικά οποιαδήποτε έκταση γης της οποίας η κυριότητα ανήκει στο Δήμο.
 Πρωτοβάθμιος 11: Περιέχει όλους τους υπολογαριασμούς που αναφέρονται στα κτίρια –εγκαταστάσεις κτιρίων-τεχνικά έργα του Δήμου.
 Πρωτοβάθμιος 12: Περιέχει όλους τους υπολογαριασμούς που αναφέρονται στα μηχανήματα-τεχνικές εγκαταστάσεις-λοιπό μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου.
 Πρωτοβάθμιος 13: Περιέχει όλους τους υπολογαριασμούς που αναφέρονται στα μεταφορικά μέσα (λεωφορεία- αυτοκίνητα Ι.Χ., δίκυκλα -απορριμματοφόρα –φορτηγά –ρυμούλκες -εκσκαφείς –φορτωτές κ.λ.π.)
 Πρωτοβάθμιος 14: Περιέχει όλους τους υπολογαριασμούς που αναφέρονται στα έπιπλα και το λοιπό εξοπλισμό των διαφόρων κτιριακών χώρων του Δήμου.
 Πρωτοβάθμιος 15: Περιέχει κονδύλια για έργα που είτε δεν έχουν ολοκληρωθεί είτε δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι 31/12/2010 η οριστική παραλαβή τους.
 Πρωτοβάθμιος 16: : Περιέχει όλους τους υπολογαριασμούς που αφορούν τις ασώματες ακινητοποιήσεις και έξοδα πολυετούς αποσβέσεως και ειδικότερα για το Δήμο μας τα λογισμικά προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
 Πρωτοβάθμιος 17: Περιέχει όλους τους υπολογαριασμούς που αναφέρονται σε κάθε μορφή παγίων (μόνιμων) εγκαταστάσεων κοινής χρήσης και αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις ή λοιπές πλην κτιρίων εγκαταστάσεις. Ειδικότερα για το Δήμο μας αναφέρεται σε πλατείες, πάρκα, παιδότοπους, οδούς, οδοστρώματα, πεζοδρόμια και λοιπές εγκαταστάσεις κοινής χρήσης.
Οι κοινόχρηστοι χώροι για τους πρώην Δήμους δεν αποτιμώνται με αξία γης.
Αποτιμώνται τα υπερκείμενα έργα και στοιχεία που έχουν καταγραφεί από το μητρώο παγίων και τα λογιστικά βιβλία των πρώην Δήμων. Τα ποσά των παραπάνω υπολογαριασμών αφορούν εργασίες για έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι 31/12/2010 και τα ποσά των αποσβέσεων, που έγιναν , υπολογίστηκαν σύμφωνα με τον οδηγό απογραφής του ΥΠΕΣΔΔΑ και το Π.Δ. 100/98.
Οι κοινόχρηστοι χώροι για τους πρώην Δήμους και την πρώην Κοινότητα που δεν είχαν καταγραφεί σε μητρώα παγίων, έχουν αποτιμηθεί με το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δόθηκαν από την τεχνική υπηρεσία και τα υπερκείμενα έργα της τελευταίας δωδεκαετίας, από τα πρωτογενή παραστατικά (Τιμολόγια-Εντάλματα Πληρωμής). Τα ποσά των παραπάνω υπολογαριασμών αφορούν εργασίες για έργα που έχουν ολοκληρωθεί από 01/01/1999 μέχρι 31/12/2010 και τα ποσά των αποσβέσεων, που έγιναν, υπολογίστηκαν σύμφωνα με τον οδηγό απογραφής του ΥΠΕΣΔΔΑ και το Π.Δ. 100/98.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη