google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σαρωτική νίκη 2-0 επι του Ολυμπιακού Καλαμάτας για τον ηρωικό ΑΟΚ

Σαρωτική νίκη 2-0 επι του Ολυμπιακού Καλαμάτας για τον ηρωικό ΑΟΚ

Συνέχεια στο νικηφόρο σερί που προσπαθεί να κτίσει έτσι ώστε να καλύψει το ταχύτερο δυνατό την απόσταση με την κορυφή της βαθμολογίας, έδωσε χθες το απόγευμα η ομάδα της Κυπαρισσίας, που επικράτησε μέσα στην Καλαμάτα του Ολυμπιακού, με σκορ 2-0, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας. Η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου διαχειρίστηκε έξυπνα το ματς και κατάφερε να φθάσει στην κατάκτηση του τριπόντου, ξεπερνώντας την αντίσταση των γηπεδούχων, αλλά και τα μικροπροβλήματα που είχαν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Μπορεί να μην έπαιξε ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο, όμως τα γκολ που πέτυχαν οι Σιγέρη και Κιούτακ, στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων, ήταν αρκετά για να της δώσουν ένα μεγάλο διπλό, επί ενός αντιπάλου που έχει και ποιότητα και δυνατότητες. Βεβαίως οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από προβλήματα και σοβαρές απώλειες (Γιανούσι, Πανταζής, Πιχιγιόνι) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν ρυθμό αλλά και να στερούνται μεγάλου μέρους των δημιουργικών τους δυνατοτήτων, που θα προσέθετε σίγουρα η παρουσία του Μάριου Γιανούσι και του Βασίλη Πανταζή.
Η ολοκλήρωση της αναμέτρησης βρήκε τους γηπεδούχους να προβληματίζονται έντονα, για το νέο άσχημο αποτέλεσμα που τους διατηρεί στους 7 βαθμούς και στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, και την Κυπαρισσία να πανηγυρίζει έξαλλα στα αποδυτήρια του γηπέδου, μια πραγματικά σημαντική νίκη.
Το φιλμ του αγώνα
Σέντρα του Τζίφα από αριστερά στο 5΄, έστειλε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής της Κυπαρισσίας, όπου ο αμαρκάριστος Κωσταράκης δεν σημάδεψε σωστά, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπέλι να διώξει και τον Κόκκαλη στη συνέχεια να χρονοτριβεί παρά το κενό που βρήκε στην άμυνα των φιλοξενουμένων. Η φάση που χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς και σχολιασμού, έγινε στο 12΄, όταν ο Μπαλαλάς έπιασε φοβερό σουτ πέντε περίπου μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Κυπαρισσίας, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και να παίρνει κάθετη τροχιά. Ενδεχομένως και να πέρασε τη γραμμή με βάση τουλάχιστον την πορεία που είχε, όμως η αλήθεια είναι πως πρόκειται για δύσκολη φάση την οποία πήρε πάνω του ο διαιτητής Αλεξέας και ο βοηθός Γεωργαντάς.
Μοναδική ευκαιρία των φιλοξενουμένων στο διάστημα αυτό, αυτή του 40΄, όταν ο Σιγέρη σούταρε αδύναμα και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Νιάρχου. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα έμενε μέχρι το ημίχρονο, ήρθε το τραγικό λάθος της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού, στις καθυστερήσεις, που έδωσε την ευκαιρία στον Σιγέρη να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού με σχετικά αδύναμο σουτ από το ύψος της περιοχής.
Και ενώ όλοι θα περίμεναν την αύξηση της πίεσης των ερυθρολεύκων στο 2ο ημίχρονο, κάτι τέτοιο ουσιαστικά δεν ήρθε. Έτσι παρά την φλύαρη κατοχή τους, το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ, καθώς στο 91΄ ο Γαργαρώνης είδε τον Κιούτακ να φεύγει πίσω από το κέντρο, και τον βρήκε την κατάλληλη στιγμή, με τον επιθετικό της Κυπαρισσίας να νικά με ψύχραιμο πλασέ τον Νιάρχο, γράφοντας το τελικό 0-2.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη