google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συναντήσεις παραγόντων του Δήμου με διευθυντές σχολείων στους Γαργαλιάνους

Συναντήσεις παραγόντων του Δήμου με διευθυντές σχολείων στους Γαργαλιάνους

Συνάντηση με τους Διευθυντές του Λυκείου Γαργαλιάνων, κ. Σταμάτη Γιαννακόπουλο και του Γυμνασίου κ. Γεωργία Πανουσάκη, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας , που μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ιωάννη Μερκούρη, τον Αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων κ. Στάθη Ανδρινόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Καλκαβούρα και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Ρούση, επισκέφτηκαν το σχολικό συγκρότημα Λυκείου – Γυμνασίου Γαργαλιάνων. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα άμεσα προβλήματα του συγκροτήματος, κυρίως σε ζητήματα καθαριότητας και ευπρεπισμού του χώρου, ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να γίνει –ως προς αυτόν τουλάχιστον τον τομέα- με τους καλύτερους όρους.
Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Με τη σημερινή επίσκεψη στο συγκρότημα Γυμνασίου- Λυκείου Γαργαλιάνων , έκλεισε ο πρώτος κύκλος επαφών με τους επικεφαλής των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τριφυλίας. Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η από κοινού με τα στελέχη της εκπαίδευσης, αντιμετώπιση της τρέχουσας φύσεως προβλημάτων, κυρίως ευπρεπισμού και καθαριότητας των σχολικών χώρων. Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι, με τα πενιχρά οικονομικά και τεχνικά μέσα που διαθέτει, να συμβάλει ώστε το περιβάλλον των σχολείων του Δήμου, να μην δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στη νέα σχολική χρονιά, που όπως προέκυψε και από τις συναντήσεις, ξεκινάει με αρκετές δυσκολίες. Η έλλειψη βιβλίων ( με Cds και φωτοτυπίες, δεν μπορεί να εξελιχθεί ομαλά η μαθησιακή διαδικασία ) και οι αλλαγές στις διαδικασίες μεταφοράς των μαθητών, είναι μερικές από τις δυσκολίες αυτές. Η Δημοτική Αρχή δηλώνει αλληλέγγυα στην αγωνία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών και θα σταθεί δίπλα τους για το ξεπέρασμα των δυσκολιών»
Οι συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής θα συνεχισθούν με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους συλλόγους των γονέων και των εκπαιδευτικών και των συμβουλίων των μαθητών, όταν αυτά συγκροτηθούν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη