google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για τον ΟΤΕ Κυπαρισσίας

Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για τον ΟΤΕ Κυπαρισσίας

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στην οποία εκθέτει τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν για τους συνδρομητές ΟΤΕ και τους συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ από το επικείμενο κλείσιμο του Γραφείου ΟΤΕ Κυπαρισσίας και ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας του.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Το τελευταίο διάστημα γίνομαι αποδέκτης της έντονης ανησυχίας και των διαμαρτυριών κατοίκων της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής, λόγω του επικείμενου κλεισίματος, την 1-10-2011, του Γραφείου του ΟΤΕ στην Κυπαρισσία, μετά από σχετική απόφαση της Διοίκησης του ΟΤΕ.
‘Οντως, σε περίπτωση που κλείσει το συγκεκριμένο Γραφείο, θα προκύψουν πολλά και σημαντικά προβλήματα στις συναλλαγές των συμπολιτών μας.
Ουσιαστικά, ο Δήμος Τριφυλίας, ο δεύτερος σε μέγεθος πληθυσμού Δήμος της Μεσσηνίας, με 32.500 κατοίκους, θα μείνει χωρίς εξυπηρέτηση, καθόσον το κοντινότερο Γραφείο του ΟΤΕ θα είναι πλέον της Καλαμάτας, σε απόσταση περίπου 60 χλμ. Η εξυπηρέτηση των πολιτών δεν μπορεί να καλυφθεί από το κατάστημα της «Γερμανός», που υπάρχει στην Κυπαρισσία, το οποίο υπολειτουργεί, ενώ στην ευρύτερη περιοχή (Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι, Κοπανάκι), δεν υπάρχει τέτοιο κατάστημα.
Παράλληλα, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ο Δήμος Τριφυλίας, η Δ/νση Γεωργίας, το Νοσοκομείο κ.λ.π. που συνήθως πληρώνουν εκπρόθεσμα με αντίγραφα λογαριασμών, θα αναγκάζονται να συναλλάσσονται με τον ΟΤΕ Καλαμάτας, ενώ οι απλοί συνδρομητές θα αναγκάζονται να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στα ΕΛΤΑ, όπου για κάθε εξόφληση λογαριασμού θα εισπράττεται επιπλέον τέλος.
Επιπροσθέτως, σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται για τους περίπου 400 ασφαλισμένους στο ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, είναι υπερήλικες και εξυπηρετούνται από το Γραφείο ΟΤΕ Κυπαρισσίας για την έγκριση και την εξόφληση των ιατρικών τους εξετάσεων. Εάν κλείσει το Γραφείο, όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας θα χρειαστεί να πηγαίνουν στο ΤΑΠ-ΟΤΕ Καλαμάτας, υποβαλλόμενοι και σε πρόσθετη ταλαιπωρία και σε σημαντικά έξοδα μετακίνησης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Επειδή είναι αναγκαίο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, πελατών του ΟΤΕ και συνταξιούχων του ΤΑΠ-ΟΤΕ, της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής, να συνεχίσει να λειτουργεί το Γραφείο του ΟΤΕ στην Κυπαρισσία,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Προτίθεται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να θέσει το θέμα στη Διοίκηση του ΟΤΕ, προκειμένου αυτή να επανεξετάσει την απόφασή της και να συνεχιστεί η απαραίτητη λειτουργία του Γραφείου Κυπαρισσίας;»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη