google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε...πανικό ο Δήμος Τριφυλίας λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων

Σε...πανικό ο Δήμος Τριφυλίας λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ πλέον επίσημα ότι ο Δήμος Τριφυλίας...βρίσκεται σε πανικό λόγω των οικονομικών δυσκολιών που επικρατούν από τις κατασχέσεις αλλά και τις ανείσπρακτες οφειλές που σε περίοδο οικονομικής κρίσης προβληματίζουν τους αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο.
Το κλίμα αυτό καταγράφηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας με τον Πρόεδρό της να μην μασά τα λόγια του για την επόμενη ημέρα. Αφορμή στάθηκε η κατάσχεση του ποσού πρόσφατα των 400.000 ευρώ από την εταιρεία ΕΔΟΣ που εκτέλεσε υποτίθεται έργα στην περιοχή με αποτέλεσμα να υπήρξε πρόβλημα ακόμα και στην μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου, παρά το γεγονός ότι σταδιακά ήρθαν ορισμένοι πόροι στο Δήμου που δεν επαρκούν όμως για να καλύψουν όλες τις ανάγκες του που παρουσιάζονται. Τώρα η βαρύτητα πέφτει σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής στην είσπραξη ανεξόφλητων οφειλών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και για τον λόγο αυτό έχουν συγκροτηθεί δύο συνεργεία προκειμένου να προχωρήσουν στην βεβαίωση και είσπραξη των οφειλών.
Από την αντιπολίτευση πάντως οι κ. Μπακούρος και Γαλάνης προέβησαν σε σκληρή κριτική στη Δημοτική αρχή αναφέροντας ότι στους κωδικούς πληρωμών μέσα από το πρόγραμμα 'Διαύγεια' πληρώθηκαν οφειλές των πρώην Δήμων από το 2009 και 2010 αλλά μόνο σε συγκεκριμένα έργα, καταγγέλοντας ότι μοιράζονται ποσά σε φιλικούς εργολάβους για διάφορα έργα ωστόσο πήραν την απάντηση ότι οι πληρωμές αφορούν πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες. Τέλος η Επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει ποσά μέχρι 40.000 ευρώ για υλικά αποχέτευσης, καθαριστικά αλλά και ασφαλτικό υλικό με το ποσό των 30.000 ευρώ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη