google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών στην Τριφυλία

Προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών στην Τριφυλία

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή της Τριφυλίας σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, καθώς από τα 143 συνολικά δρομολόγια, τα 120 που προβλέπεται να γίνονται με ταξί δεν πραγματοποιούνται.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί μαθητές από όλο το δήμο, και ειδικά από τα απομακρυσμένα χωριά, είτε ακόμη να μην έχουν πάει σχολείο για τη νέα χρονιά είτε να μετακινούνται με μέσα των γονιών τους.
Μπορεί, όπως μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης, να αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στη μεταφορά των μαθητών με βάση την περυσινή συμφωνία, αλλά πλέον έχουμε νέα δεδομένα και πολλές τροποποιήσεις δρομολογίων. Τροποποιήσεις υπάρχουν είτε γιατί άλλαξε ο αριθμός των μαθητών από κάποια χωριά, είτε γιατί κάποια σχολεία έκλεισαν -όπως για παράδειγμα αυτό του Καλού Νερού- και πλέον τα παιδιά πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο.
Ολα αυτά, επισήμανε ο κ. Μερκούρης, έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα και η μεταφορά των μαθητών προς το παρόν στην περιοχή της Τριφυλίας γίνεται μόνο με τα λεωφορεία, όμως ο μεγάλος αριθμός των δρομολογίων στην περιοχή είναι με ταξί και αυτά ακόμη δεν πραγματοποιούνται. Σημείωσε πάντως ότι γίνονται συνεχείς επαφές και με τους αρμόδιους φορείς και με το ΚΤΕΛ, ώστε να βρεθεί σύντομα μια λύση. Από την 'Ελευθερία'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη