google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γιορτή Ρίγανης στο γραφικό Στασιό με...ρηγανάδα!

Γιορτή Ρίγανης στο γραφικό Στασιό με...ρηγανάδα!

ΜΕ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος στο γραφικό κοινοτικό διαμέρισμα Στασιό Κυπαρισσιας η καθειρωμένη Γιορτή Ρίγανης η οποία διεξήχθη στο προαύλιο χώρο του κέντρου 'Γεράνιο' που δεσπόζει κάτω απο το όρος Γερανειο που αποτελει σήμα κατατεθέν της περιοχής με αρκετό κέφι και μουσική απο μια εξαιρετική ορχήστρα.
Κυρίαρχο προτέρημα της βραδιάς εκτός απο το γλέντι ηταν το σερβίρισμα της παραδοσιακής ρηγανάδας με παξιμάδι, ντομάτα, λαδάκι φρέσκο, τυρί σε ένα καταπληκτικό γευστικό έδεσμα το οποίο τίμησαν όλοι δεόντως παρέα με την ...παραδοσιακή γουρνοπούλα. Το έδεσμα ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού ενώ ο κόσμςο ευχαριστήθηκε απο την αρτιότητα της εκδήλωσης η οποία εντασσόταν στο Πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Τριφυλίας. Οικοδεσπότης της βραδιάς ο καλόκαρδος Πρόεδρος του Διαμερίσματος Κανάρης Καρούμπαλης που φρόντισε για τους προσκεκλημένους ενώ αργότερα έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας, η δημοτική σύμβουλος κα Πανουσιοπούλου αλλά και φορείς της περιοχής τους οποίους καλωσόρισε στο χωριό. Μίλησε για την καθειρωμένη γιορτή αλλά και την σύσφιξη των σχέσεων κατοίκων και επισκετπών που επιστρέφουν στη γενέτειρα.
Μας εντυπωσίασε ωστόσο το γεγονός της ενεργούς συμμετοχής της νεολαίας που όχι μόνο χόρεψε στο υπαίθριο γλέντι αλλά κυρώις στο ότι αποχαιρετώντας τους φίλους απο το Στασιό στην εκκλησία του χωριού ειχαν συγκεντρωθέι νέα παιδιά που τραγουδούσαν με κιθάρα και μιλούσαν κάνοντας πράξη τις αξίες άλλων εποχών...


Ευχαριστούμε το http://www.kyparissianews.com/ για τις πληροφορίες...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη