google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Φλόγα της Ελπίδας ζέστανε την Τριφυλία για τους Special Olympics

Η Φλόγα της Ελπίδας ζέστανε την Τριφυλία για τους Special Olympics

ΤΗΝ φλόγα της ειρήνης που ζέστανε όλους μετέφεραν οι λαμπαδηδρόμοι απο όλο τον κόσμο με μια ιστορική τελετή γεμάτη αγάπη κατάά την άφιξη της φλογας της Ελπίδας στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας σε μια ιερή, ιστορική στιγμή για τον τόπο μας που έζησε τα μεγαλεία των Αγώνων του 2004!
Τους λαμπαδηδρόμους αλλά και εκπροσώπους της επιτροπής Παρολυμπιακών Αγώνων υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας που αναφέρθηκε στο σεβασμό μας στην διαφορετικότητα, στο σεβασμό προς το συνάνθρωπο δίνοντας το μήνυμα της ελπίδας με τους λαμπαδηδρόμους της ελπίδας ανάβοντας μια φλόγα αγάπης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ΚΑΦΚΑ και στο Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών, εκτιμώντας ότι η ΤΡΙΦΥΛΙΑ αγκαλιάζει αυτούς τους ανθρώπους με δομές κοινωνικής πρόνοιας. Καλωσόρισε τους Παγκόσμιους Αγώνες στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων προσθέτοντας ότι στα στοιχεία της φλόγας συμπΛέκονται 2 κλασσικά στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού όπως είναι ο κίονας Ιωνικού ρυθμού και ο Μέναδρος ως σύμβολο αιώνιας ειρήνης και αγώνα για το αύριο, επιβεβαιώνοντας ότι 'Είμαστε μέσα' με τον υπέροχο κόσμο των νικητών. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής μιλησε για την πορεία της Φλόγας καλώντας το κοινό να δει απο κοντά τους Αγώνες στην Αθήνα, ζητώντας η φλόγα να καίει άσβεστη καθώς οι άνθρωποι με διανοητική αναπηρία είναι αυτοί που μας θυμίζουν πολλά, εξηγώντας την διαδορμή της φλόγας στο Νομό μας συναντώντας ανθρώπους που στέκονται δίπλα μας, ζητώντας να δώσουν μια ζεστή αγκαλιά στους λαμπαδηδρόμους παρουσιάζοντας 4 αθλητές των Αγώνων που έπονται.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή του Κυπαρίσσιου Γιώργου Μητρόπουλου, αστυνομικού λαμπαδηδρόμου σε σχολή της Αστυνομίας που μίλησε με φλογερά λόγια για την αποστολή και την θερμή υποδοχή των αθλητών, εξηγώντας ότι ο κόσμος μας δείχνει τι σημαινει Special Olympics ενώ αργότερα οι 4 αθλητές απεύθυναν χαιρετισμό στο συγκεντρωμένο πλήθος, όπως τον Παναγιώτη απο την Ελλάδα, αθλητές απο την Κίνα, Ευρώπη και αλλού. Ο Παναγιώτης απο την Ελλάδα προσκάλεσε όλο το κόσμο στους αγώνες με βροντερή φωνή χαιροκροτούμενος απο το κοινό για την δύναμη και το σθένος του για τους νικητές ζωής που δείχνουν τον δρόμο σε όλους. Στην τελετή υποδοχής της Φλόγας της Ελπίδας έδωσαν το παρών επίσης ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου κ .Γιώργος Μπακούρος και φορείς, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί απο το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου της πόλης.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη