google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Καλές στρεμματικές αποδόσεις και τιμές για το καρπούζι Τριφυλίας

Καλές στρεμματικές αποδόσεις και τιμές για το καρπούζι Τριφυλίας

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ εξελίσσεται η εξαγωγή καρπουζιού απο τις υπαίθριες καλλιέργειες της Τριφυλίας με την γενική εκτίμηση που επικρατεί είναι ότι οι αποδόσεις και οι τιμές να είναι θετικές για την εξαγωγική περίοδο με την ελπίδα λόγω αυξημένες ζήτησης του προιόντος να διατηρηθούν σε άριστα επίπεδα. Επίσκψη στην περιοχή του Αγρίλι Φιλιατρών όπου διεξάγεται ο κύριος όγκος εξαγωγών πραγμαοτποίησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας κ. Αντώνης Παρασεκυόπουλος ο οποίος μας τόνισε ότι 'η περίοδος είναι θετική για τους παραγωγούς καθώς τα καρπούζια είναι αρίστης ποιότητας, απαλλαγμένα απο παθογόνα αίτια με σήμανση και ετικέτα αλλά κυρίως με έμφαση το τελικό προιόν που αποτελεί αποδέκτες για εκατομμύρια καταναλωτές στην ευρώπη και τις Ανατολικές χώρες" για να προσθεσει ότι 'η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι άριστη και υπολογίζεται ότι έχουν εξαχθεί περίπου το 35 με 40% της παραγόμενης ποσότητας προς τις αγορές του εξωτερικού καθώς η διαδικασία προχώρησε γρήγορα'.
Επίσης να επισημάνουμε ότι αυτές τις ημέρες γίνεται η συγκομιδή ποικιλίας Γκάλαξι ενώ οι τιμές όπως μας δήλωσαν οι παραγωγοί κυμαίνονται κοντά στα 42-45 λεπτά το κιλό, γεγονός που σημαινει αυτόματα ότι θα υπάρξει καλο εισόδημα για τους ίδιους καθώς μειώθηκε την τελευταία στιγμή και η ασφαλιστική κάλυψη απο τον ΕΛΓΑ στα 41 ευρώ περίπου ανά στρέμμα. Ωστόσο όλοι ελπίζουν ότι οι τιμές θα κινηθούν ανοδικά το επόμενο διάστημα καθώς καρπουζι εξάγεται σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Οι παραγωγοί πάντως προσπαθούν να συγκομίσουν μέχρι τις 15 Ιουνίου ώστε να κλείσει ομαλά η καλλιεργητική περιόδος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη