google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αρωμα παραδοσιακών εθίμων με την γιορτή στην Ανω Πόλη

Αρωμα παραδοσιακών εθίμων με την γιορτή στην Ανω Πόλη

ΤΑ παραδοδσιακά έθιμα αναβιώνουν με μεγάλη συμμετοχή του κοινού στην ιστορικη 'Ανω Πόλη Κυπαρισσίας κάνοντας πράξη την προσέγγιση πολιτισμού ιδίως μέσα απο τα μάτια της νεολαίας που συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις που διεξάγονται φέτος το καλοκαίρι.

Ετσι με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της 'Αρκαδιάς' η αναβίωση του Εθιμου του Κλείδωνα και οι φουγγαρίες του Αη Γιάννη Ρηγανά απο τον Συλλόγο για την ανάδεικη και προστασία της Ανω Πόλης όπου ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος ή Αμπατζής εκ μέρους του Συλλόγου καλωσόρισε το κοινό κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην γιορτή με το ριζικό και τον κλείδωνα μαζί με τις κοπέλλες που συμβολίζουν κάθε συνοικία της Ανω Πόλης αλλά και την ζεστασιά των ανθρώπων που διατηρούν άσβεστα τα έθιμα του τόπου.

Ο Σύλλογος μας ταξίδεψε στο χρόνο όταν άναψαν οι φουγγαρίες αλλά και όταν σερβιρίστηκε απο τις γυναίκες του σωματείου η παραδοσιακή ρηγανάδα που μας επιστρέφει στα παλιά χρόνια, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως του Δημάρχου Τριφυλίας, του Αντιδημάρχου Κυπαρισσίας και τον εργαζόμενο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας.
Η βραδιά κάτω απο το βλέμμα της Αγίας Τριάδας έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς απο το Μορφωτικό Σύλλογο Κυπαρισσίας που έδωσε ξανά δυναμικό παρών χορευοντας τους τοπικούς χορούς της πατρίδας μας αποσπώντας το χειροκρότημα της πλατείας που κατακλύστηκε απο κόσμο και με άρωμα γουρνοπούλας παρακαλώ...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη