google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αποφάσεις στην 10η συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας

Αποφάσεις στην 10η συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας

THN 10η συνεδρίασή του πραγματοποίησε το Δ.Σ. Τριφυλίας με διαδικαστικά θέματα όπου αρχικά ο Δήμαρχος κ .Κόλλιας προέβη σε ενημέρωση σχετικά με τις επαφές που είχε με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών για τις κρατικές γεωτρήσεις καθώς διαπιστώθηκε πρόβλημα στην επιτροπή που υπήρχε στην ενότητα Φιλιατρών αλλά παραιτήθηκε σύσσωμη. Μάλιστα είπε ότι το θέμα ανατέθη σε Οικονομική επιτροπή Επιθεωρητών οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι η παράνομα είχε εγκατασταθεί προσωπικό απο το 1994 και ζήτησε απο το Δήμο να ορίσει νόμιμα νέα επιτροπή βάση του άρθρο 20 σύμφωνα με το οποίο όσοι θα δουλέψει με κριτήρια αυτοδιαχείρισης καθώς εκκρεμούν χρέη σε ΔΕΗ και ΙΚΑ. Η νεά επιτροπή θα είναι 7μελής με εποποτεύουσα αρχή την Γεωργική υπηρεσία του Δήμου στα Φιλιατρά.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το 1ο θέμα για την παράταση έργων στα Δημοτικά σχολεία Γαργαλιάνων με μείωση του στατικού αντικιμένου και την παράταση στο εργολάβο να παρέχεται ως τέλος Αυγούστου, ενώ στο 2ο θέμα για τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα των παραπάνω έργων πέρασε κατά πλειοψηφία. Για την ανάπλαση του Δημοτικού Σχολείου Βάλτας με ανάθεση έργου 44.000 ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί ως τοπικό Μουσείο υπεβλήθη ο πίνακας εργασιών στη Τεχνική υπηρεσία και το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Επίσης κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η παραλαβή μελέτης του αλιευτικού καταφυγίου Μαράθου και τώρα διεξάγεται τυπικά η οριστική παραλαβή της μελέτης.
Εξάλλου κατά πλειοψηφία ολοκληρώθηκε με λευκό απο τη πλευρά του κ .Κουκούμη η παραχώρηση χωρου πρώην σφαγείου Γαργαλιάνων στον Ιππικό όμιλο για 2 χρόνια με βάση τους όρους σύμβασης που ενέκρινε την σχετική συμφωνία καθώς ο όμιλος διδάσκει μαθήματα Ιππασίας. Επίσης αναβλήθηκε ομόφωνα η έγκριση προυπολογισμού για την Κοινοφελή επιχείρηση Γαργαλιάνων όπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης μίλησε για ανασύνταξη του στο σκέλος των εσόδων καθώς θα ενταχθεί στη νέα Κοινοφελή επιχείρηση του Δήμου, ενώ θα επιστραφεί το διετές πρόγραμμα της επιχείρισης το οποιο απορρίφθηκε. Σχετικά με τον ορισμό μελών του Συνδέσμου Υδρευσης Τέλλος Αγρας αποφασίστηκε το νέο 7μελές Δ.Σ. να απαρτίζεται απο τους συμβούλους κ. Κατσούλα, Δεληγιάννη και απο την αντιπολίτευση ο κ. Σερέτης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, ενώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφια η ορθοφωτοχάρτες για το σύνολο έκτασης διοικητικών ορίων Φιλιατρών. Τέλος αποφασίστηκε να διατεθεί ποσό για τον Θερινό κινηματογράφο Φιλιατρών και εγκρίθηκε η οργάνωση άρδευσης για τις περιοχές της Κυπαρισσίας, Αρμενιών, Βρυσών και Σπηλιάς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη