google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δράσεις του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στη μαθητιώσσα νεολαία

Δράσεις του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στη μαθητιώσσα νεολαία

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συνεχίζει και ενισχύει την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών, του Δήμου Τριφυλίας. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας την Τετάρτη 3-5-2011 πραγματοποιήσαμε εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας με θέμα :
1. ‘’Ενημέρωση για την Ηπατίτιδα Β’, τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας και τους κινδύνους του Καπνίσματος’’
Στην κατάμεστη από μαθητές και καθηγητές αίθουσα ‘’Αλέκος Παπαδόπουλος’’ του ΕΠΑΛ οι ιατροί κ.κ. Κωνσταντόπουλος Ιωάννης (Παιδίατρος), Χυδεριώτης Σταύρος (Αιματολόγος), η Κοινωνική Λειτουργός κα Μαγουλά Δήμητρα και η Προϊσταμένη του Παθολογικού Τομέα κα Πολυζωγοπούλου Θεοδώρα, με διαφάνειες, προβολές, παραδείγματα και απαντήσεις στις ερωτήσεις των μαθητών, τόνισαν τη μέγιστη σημασία της προφύλαξης από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη συμπεριφορά και επιπολαιότητα.
Τονίστηκε για μια ακόμα φορά η σημασία της πρόληψης.
Το ενδιαφέρον των μαθητών και των καθηγητών παρέμεινε αμέριστο μέχρι το τέλος. Οι ερωτήσεις που υπέβαλλαν προς τους ιατρούς απέδειξαν, για μια ακόμα φορά, ότι η πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας να βγει έξω από τα Ιατρεία και τους θαλάμους και να προσεγγίσει τους πολίτες είναι η καλύτερη μέθοδος για να γίνει πίστη σε όλους ότι : ‘’ Ο σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης ’’
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους Διευθυντές του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας κο Κωνσταντόπουλο Χαράλαμπο, του ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας κα Αντωνοπούλου Μάγδα και του 2ου ΣΕΚ Κυπαρισσίας κο Πολύδωρα Γεώργιο για την οργάνωση και την άψογη συνεργασία που είχαμε ώστε η εκδήλωση να έχει άριστη επιτυχία.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη