google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ηχηρή πολιτική Απάντηση στη Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Ηχηρή πολιτική Απάντηση στη Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Μαθήματα μισαλλοδοξίας, θράσους και αναίδειας απευθείας από τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Πεταλωτή, και την Ιπποκράτους φαίνεται να έχει πάρει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η ιταμή ανακοίνωσή της σε βάρος της ΝΟ.Δ.Ε Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, διότι αυτή, έπραξε το θεσμικό και πολιτικό χρέος της να καυτηριάσει όλα εκείνα για τα οποία έχει επαναστατήσει σύσσωμη η κοινή γνώμη στην πατρίδα μας.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, φαίνεται ότι δεν έχουν πάρει είδηση ότι η κυβέρνησή τους διαλύεται μέσα στην λαίλαπα της ίδιας της πολιτικής της, η οποία ρημάζει στην κυριολεξία τον τόπο, την Οικονομία, την κοινωνία, ενώ την ίδια ώρα, στο κυβερνόν κόμμα επικρατεί μία κατάσταση «ο σώζων εαυτόν σωθήτο», υπουργοί να ανταλλάσσουν μαχαιριές με υπουργούς και οι πραιτοριανοί με τους δελφίνους.
Ούτε άκουσαν, ούτε είδαν, ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, μαρτύρησε τον κ. Παπανδρέου ότι ενώ ο τελευταίος καθησύχαζε Έλληνες και Ευρωπαίους ότι υπάρχουν λύσεις για την Οικονομία, την ίδια ώρα, μέσα από υπόγειες συνεννοήσεις, άνοιγε την κερκόπορτα, για να εισέλθει η ξένη οικονομική και πολιτική επικυριαρχία στην πατρίδα και οι ανεπιθύμητοι μουσαφίρηδες (που όλοι φανταζόμαστε) στις υποθέσεις της ευρωζώνης.
Δεν κατάλαβαν, ούτε και αντιλήφθηκαν ότι τους τελευταίους δέκα-εφτά μήνες η ανεργία έχει εγκατασταθεί για τα καλά μέσα σε κάθε οικογένεια και νοικοκυριό, προκαλώντας φτώχεια και απόγνωση, ενώ συνδυαζόμενη με την παράνομη μετανάστευση και την εγκληματικότητα, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει με ανοχή κι ευχολόγια, επιφέρει μία πρωτοφανή στα χρονικά κοινωνική έκρηξη.
Δεν γνωρίζουν, ούτε και έχουν ιδέα για κανέναν Άκη που η βουλή τον καθίζει στο σκαμνί, για κανέναν Μαντέλη που η ίδια η Δικαιοσύνη τον καταδίκασε, γλιτώνοντας στις … καθυστερήσεις του ματς τον εγκλεισμό του στον Κορυδαλλό, για κανέναν Τσουκάτο που ομολογεί πως τα πήρε κανονικά από την Ζήμενς, αλλά τα μετέφερε στη Χαριλάου Τρικούπη, για κανέναν Πάγκαλο που περιγράφει ολόκληρο τον ελληνικό λαό περίπου ως λαμόγια, βρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους ως κοπρίτες και βυσσοδομεί έως και εναντίον των εθνοαπελευθερωτών ηρώων του ’21.
Ας υποθέσουμε όμως έστω ότι το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας πάσχει από πολιτική μυωπία και δεν βλέπει τι συμβαίνει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Για τις εδώ υποθέσεις δεν έχει τίποτα να πει; Για τίποτα να απολογηθεί;
Δεν έχει κουβέντα να πει για τα διόδια και τους εκμεταλλευτές τους, μέρος της υπερκερδοφορίας των οποίων θέλει η κυβέρνηση να μετακυλίσει στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή, με ύπουλο τρόπο και πάλι στον ελληνικό λαό;
Δεν έχει καμιά κουβέντα να πει για την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο ΚΕΔ Καλαμάτας, παρά ξέρει μονάχα να προσκαλεί σε εκδηλώσεις τον κ. Μπεγλίτη και να κάνει πλάτες στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ με δηλώσεις περί «ορθολογιστικής» (sic) διαχείρισης των στρατοπέδων;
Καμιά κουβέντα ακόμη και για το πιο πρόσφατο απ’ όλα τα ανομήματα της κυβέρνησης σε Μεσσηνία και Πελοπόννησο, την απόφαση να κλείσουν δύο τμήματα από το ΤΕΙ Καλαμάτας;
Με βάση όλα τα παραπάνω, είναι παντελώς ανεξήγητη η στάση του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. Είτε ζουν τα στελέχη του σε έναν παράλληλο κόσμο, άσχετο με τις πραγματικές εξελίξεις που βιώνουν οι συμπατριώτες μας στα μέρη μας και σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, είτε περιστρέφονται στην δίνη μίας εφιαλτικής παραζάλης, διότι η ήττα που θα υποστεί το κόμμα τους στις προσεχείς εκλογές, θα προέλθει από τον Αντώνη Σαμαρά, έναν πολιτικό ηγέτη που εξέλεξε και ανέδειξε η Μεσσηνία.
Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται να ηρεμήσουν, να αναδιπλωθούν και να μην επιμένουν να τρίβουν τη ράχη στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ο λαός της Μεσσηνίας μπορεί να είναι ανεκτικός στο πλαίσιο ενός πολιτικού πολιτισμού, αλλά θα σταθεί σκληρός απέναντι στην αμετροέπεια, την προκλητικότητα και την υποκρισία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη