google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ηχηρό ΟΧΙ παραλαβής για έργο στο Κοπανάκι γεμάτο ατασθαλίες...

Ηχηρό ΟΧΙ παραλαβής για έργο στο Κοπανάκι γεμάτο ατασθαλίες...

ΤΑ εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα και το καυτό θέμα της νομικής διένεξης για το έργο της υδατοδεξαμενής στο Κοπανάκι που χαρακτηρίστηκε ως έργο με σοβαρές ατασθαλίες και ερωτηματικά μονοπώλησαν την συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας. Σε ότι αφορά τα εκτός ημερησίας διάταξης έγινε λόγος για την στέγαση του γραφείου Αντιπολίτευσης που ζήτησε η παράταξη του κ. Σωτηρόπουλου, με τον Δήμαρχο να ενημερώνει ότι το αίτημα θα εκπληρωθεί καθώς εξετάζεται η μεταφορά του Κ.Ε.Π. σε άλλο χώρο ώστε να αποσυμφορηθούν υπηρεσίες του Δήμου και να υπάρξει καλύτερη λειτουργία.
Ενημέρωση έγινε επίσης για το θέμα της αντιπυρικής προστασίας με επαφές στις Δημοτικές ενότητες και ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων ενώ όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τριφυλίας υπάρχει συνεργασία με τον Δασάρχη δηλώνοντας ότι συγκινήθηκε απο τις προθέσεις υποστήριξης των Προέδρων Κοινοτήτων που αποτελούν κύτταρα για την επιβίωση των διαμερισμάτων του τόπου μας αλλά και την περιοχής. Παράληλλα εμμέσως τέθηκε το θέμα της αστυνόμευσης στη περιοχή όπου το Α.Τ. Γαργαλιάνων ζήτησε με έγγραφό του στο Δήμο να μεριμνήσει για μεταφορά του σε μεγαλύτερο λειτουργικό χώρο καθώς μέχρι σήερα στεγάζεται σε οίκημα του Δήμου, αίτημα το οποίο υποστηρίζεται ώστε να βρεθεί λύση και με έμφαση τον προβληματισμό για το μέλλον των αστυνομικών υπηρεσιών.
ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΑΤΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ
Μεγάλη συζήτηση έγινε για το πρωτόκολλο παραλαβής της Κατασκευής δεξαμενής ύδατος στο Κοπανάκι μετά την ένσταση του εργολάβου και την δικαστική διένεξη της υπόθεσης που είχε δημοπρατηθεί απο τον πρώην Δήμο. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πάνος Τσίγγανος μίλησε για ασάφειες και ερωτηματικά στο έργο που είναι σε εξέλιξη, θέτοντας τα στοιχεία για την δικαστική διένεξη του θέματος καθώς διενεργείται προανάκριση αλλά και τα στοιχεία που αναμένονται απο την ΤΥΔΚ ως επιβλέπουσα αρχή διατυπώνοντας επιχειρήματα που καταρρίπτουν τις ενστάσεις του εργολάβου. Ζήτησε μάλιστα η υπόθεση να ανατεθεί σε δικηγόρο και σε συννενόηση με την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου ξεκαθαρίζοντας ότι το έργο υπο αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να παραληφθεί.
Ξεκάθαρος ήταν εκ νέου στην τοποθέτησή του για το θέμα ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας ζητώντας διερεύνηση το φακέλου απο την επιβλέπουσα Αρχή επικαλούμενος την δικαστική διερεύνηση του ζητήματος, εκτιμώντας όπως είπε ότι "είμαστε κληρονόμοι των πρώην Δήμων αλλα είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε τα έργα και να προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον φτάνοντας την υπόθεση ως το τέλος και οι ευθυνες που αναλογούν στο βαθμό που υπάρχουν να αποδοθούν απο τις αρμόδιες αρχές χωρίς να συγκαλύπτουμε ευθύνες όπου και όταν υπάρχουν...." Ζήτησε απο το Σώμα 1ον να μην αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, 2ον το έργο ΔΕΝ παραλαμβάνεται απο τον Δήμο, 3ον να γίνει νομική διερεύνηση μέχρι τέλους και 4ον να ΜΗΝ γίνει δεκτή η ένσταση του εργολάβου καθώς ξεκαθάρισε ότι δεν θα σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ άδικα.
Ο πρώην Δήμαρχος Αετού και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημ. Δριμής παρέθεσε τεχνικά στοιχεία για την πορεία του ημιτελούς έργου, προσδιορίζοντας ότι μπορει να ζητηθεί η έγκριση του προωτοκόλλου εκτός απο το σκέλος ότι δεν παραλαμβάνονται οι εργασίες. Οι προτάσεις του κ. Δριμή ωστόσο δεν διαφώτισαν το Σώμα καθώς έπαιξε με τις λέξεις και όχι με την ουσία του θέματος, ενώ ο επικεφαλής της ελασσονος μειοψηφίας κ .Κουκούμης ψήφισε λευκό ζητώντας να αλλάξει ο τρόπος εκτέλεσης των δημοσίων έργων ώστε να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον και να υπάρξει διαφάνεια και νομιμότητα χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες. Μετά απο αρκετές προτάσεις και τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου κ .Μπασδάνη που ανέλυσε την ουσία του έργου με τις ατασθαλίες που εκτελέστηκαν με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία καθώς είναι πολιτικός μηχανικός με απλούς όρους , το Σώμα έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Τσίγγανου για το έργο αυτό που σημειωτέον έχει απασχολήσει και άλλες φορές το Δ.Σ. αλλά και την αρμόδια επιτροπή του Δήμου μας...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη