google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ηχηρο ΟΧΙ του Δ.Σ. Τριφυλίας στις ανθρωποθυσίες στην άσφαλτο- Θέμα στο Δ.Σ. για το Περδικονέρι

Ηχηρο ΟΧΙ του Δ.Σ. Τριφυλίας στις ανθρωποθυσίες στην άσφαλτο- Θέμα στο Δ.Σ. για το Περδικονέρι

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ήταν το Δ.Σ. Τριφυλίας προς την Περιφέρεια για τις σοβαρές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια των εθνικών δρόμων στα όρια του Δήμου Τριφυλίας λαμβάνοντας απόφαση για την παραπέρα εκταμίευση πόρων για άμεση ενίσχυση του από τους αρμόδιους φορείς.. :
O Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας τόνισε ότι τον τελευταίο καιρό θρηνήσαμε δεκάδες θύματα στο εθνικό δίκτυο του Δήμου, το πρόσφατο θύμα στο δρόμο Κυπαρισσίας- Φιλιατρών έχουμε θύματα όπως στο δρόμο Φιλιατρά- Αγία Κυριακή- Μάραθος και ομολογώ ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και σε όσους φέρουν την ευθύνη δεν σιωπούμε, αναγνωρίζοντας ότι ο Καλλικράτης έφερε αλλαγές στη συντήρηση δρόμων και για αυτό ανατέθηκε στη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου να μας δώσει το νομικό πλαίσιο όσων φέρουν ευθύνη για τους άξονες Ελαία- Καλονερό- Κοπανάκι όπως και στο τμήμα Φιλιατρά- Μάραθος- Γαργαλιάνοι για να προσθέσει ότι «την ευθύνη έχει η Περιφέρεια όπως για το άθλιο κομμάτι Κυπαρισσία- Φιλιατρά όπου απουσιάζουν τα τεχνικά έργα και τα ρείθρα στο δρόμο εκτιμώντας ότι αυτή η χαβούζα πρέπει κάποτε να κλείσει και πρότασή μας είναι να απαιτήσουμε από την Περιφέρεια στην ανάδειξη κρίσιμων τμημάτων του δρόμου για άμεσες παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία».
Ο κ. Σωτηρόπουλος υπενθύμισε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιός έχει την ευθύνη ενώ ο κ .Γαλάνης έφερε το θέμα ευθύνης στα όρια των οικισμών, ενώ ο κ. Σαμπαζιώτης έθεσε το θέμα των επικίνδυνων στροφών στον δρόμο. Ο κ. Κουκούμης εξήγησε ότι το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών είναι καυτό θέμα με το πανάθλιο οδικό δίκτυο καθώς κάποιοι υπολογίζουν μόνο το κέρδος και όχι τον ανθρώπινο παράγοντα για να σημειώσει ότι «αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό θα θρηνήσουμε περισσότερα θύματα και θα περίμενα όλα τα δημόσια έργα να υλοποιούνται από κρατικό φορέα με σχεδιαζόμενη κατανομή χρηματοδότησης ώστε να μην κατασπαταληθεί το δημόσιο χρήμα».
Ο κ. Μπακούρος εστίασε στον δρόμο Κυπαρισσίας- Φιλιατρών λέγοντας ότι στα προηγούμενα Δ.Σ. Μείναμε μόνο στα λόγια και δεν μάθαμε ποιός ήταν υπαίτιος όπως συνέβη και με άλλα έργα όπως το αίσχος με το λιμάνι Κυπαρισσίας. Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος υπογράμμισε ότι «για το συγκεκριμένο δρόμο ήταν η ίδια εταιρεία ΝΤΙ ΕΣ Α.Ε. που υποσκέλησε την εταιρεία Δαλακούρας που είχαμε την ατυχία να πάρει εργολαβία για το λιμάνι με αποτέλεσμα να βγει ένα έργο έκτρωμα» αναφέροντας ότι «αυτή η απίστευτη διαπλοκή την πληρώνουμε όλοι μας με τα εκατομμύρια που σπαταλήθηκαν για το λιμάνι το 2004 και το δρόμο Κυπαρισσίας- Φιλιατρών χωρίς να παραδοθούν ποτέ και τώρα πρέπει να απαιτήσουμε από το ΥΠΕΧΩΔΕ να ολοκληρωθούν όλα τα οδικά έργα όπως η Ιόνια Οδός» συμπεραίνοντας ότι τουρισμός και οδικό δίκτυο πάνε μαζί καθώς αυτή ήταν η αρχική προοπτική αλλά δυστυχώς το υπέσκαψαν. Ο Π. Τσίγγανος συμφώνησε στην διεκδίκηση όλων των έργων και στην ενοποίηση των οδικών αξόνων του Νομού μας καθώς μόνο οι δρόμοι φέρνουν ανάπτυξη.
Ο Ποριστάμενος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου αναφέρθηκε στη πρόταση που συντάχθηκε ΄για να διαμορφωθεί η εικόνα των οδικών αξόνων εκτιμώντας ότι πίσω από κάθε έργο κρύβεται μια βαριά ιστορία κα η τοπική αυτοδιοίκηση με το Κράτος να εμπλεκονται σε ένα θέμα που τους αφορά λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές φορές αναθεωρήσεις έργων. Τελικά ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας εξέφρασε την άποψη ότι η Περιφέρεια φέρει την ευθύνη των έργων και θα σταθούμε μόνο σε 2 πράγματα όπως 1ον η ανάδειξη των προβλημάτων στους οδικούς άξονες στα όρια του Δήμου και 2ον στην διεκδίκηση παρεμβάσεων. Τελικά η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με λευκό από τον κ. Κουκούμη.
ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ Η ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ.Επίσης εξετάστηκε το θέμα εμπλοκής ύδρευσης στο διαμέρισμα Περδικονερίου όπου έμεινε ημιτελές με δρόμους που σκάφτηκαν χωρίς να καλυφθούν και παράλληλα να υπάρξει εμπλοκή με την πληρωμή του εργολάβου καθώς για το έργο εμπλέκεται η ΔΕΥΑΚΥ όπου ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κ. Τζόρβας ζήτησε ενημέρωση για την πορεία του έργου.... Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΥ κ. Γυφτάκης τόνισε ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από τους κατοίκους παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αρχικά έργο της υπηρεσίας παρά μόνο έγινε διαχείριση απόδοσης των υδροδοτήσεων σε κατοικίες, ζητώντας κοινωνική συναίνεση καθώς ο εργολάβος δεν ολοκλήρωσε το έργο. Παρενέβη τέλος ο πρώην Πρόεδρος της κοινότητας κ. Καναβός ξεκινώντας το έργο πριν 3 χρόνια εξηγώντας ότι το έργο δεν εκτελέστηκε σωστά. Τέθηκαν ερωτήματα για την ύπαρξη μελέτης, τον επιβλέποντα εργολάβο και την οριστική διευθέτηση του έργου, καθώς δημοτικοί σύμβουλοι θεώρησαν ανεπαρκείς τις εξηγήσεις της ΔΕΥΑΚΥ για το έργο που ολοκληρώθηκε πριν ένα χρόνο...
Ο κ. Σωτηρόπουλος έθεσε ερωτήματα κακοτεχνιών του έργου αλλά και καλής εκτέλεσης του έργου θεωρώντας ότι η ΔΕΥΑΚΥ είναι σύμφωνη για το έργο με το δίκτυο ύδρευσης αλλά οι κάτοικοι έχουν εκτίμηση της κατάστασης που έχουν δίκιο για την διευθέτηση των κακοτεχνιών και της εργολαβίας. Ζήτησε έλεγχο του έργου από τη Τεχνική υπηρεσία με έκθεση που θα συνταχθεί και θα προβεί σε έλεγχο του έργο όπως και όσους επιβλέπουν το έργο. Για καραμπινάτη εμπλοκή του θέματος μίλησε ο κ. Κουκούμης εκτιμώντας ότι σαφές υπάρχουν ενδείξεις διαπλοκής και ανικανότητας υπηρεσιών να το ελέγξουν όπως και τα έργα που παραλήφθηκαν από τους πρώην Δήμους καθώς ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΥ αποποιείται των ευθυνών του, ζητώντας διερεύνηση του έργου από την τεχνική υπηρεσία, λέγοντας ότι είναι αμαρτωλό έργο.
Ο κ. Σαμπαζιώτης πέταξε το μπαλάκι για το κόστος του έργου στην ΔΕΥΑΚΥ αναφέροντας ότι εκτελέστηκε χωρίς δημοπρασία αλλά με συνεργασία ΔΕΥΑΚΥ και εξωτερικών συνεργατών υδραυλικών αλλά υποστήριξε ότι μελέτες υπάρχουν για την τεχνική υποστήριξη του έργου.
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου υπόκεινται στον έλεγχο του Δ. Σ. Από τις διορισμένες διοικήσεις Λειτουργώντας στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής και προτείνω να γίνει αυτοψία από την Τεχνική υπηρεσία ώστε να αρθούν οι κακοτεχνίες και να ωφελήσει τους κατοίκους, ενώ για το θέμα παροχής σε πολίτη ζήτησε να υπάρχει συνετή διαχείριση στο νερό, με κύρια μέριμνα όλοι οι συμπολίτες να έχουν νερό να πίνουν και όχι για άλλους λόγους με ασφαλιστικές δικλείδες για σωστή κατανάλωση. Ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση του Δημάρχου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη