google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μήνυμα ελπιδας απο την διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στην Κυπαρισσία

Μήνυμα ελπιδας απο την διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στην Κυπαρισσία

ΜΕ σύνθημα την ανάπτυξη αλλά και εξωστρέφεια στην κοινωνία ολοκληρώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Κυπαρισσίας η διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας με την παρουσία πολιτικών στελεχών του Νομού που εκτός απο τους χαιρετισμούς στάθηκαν και στο οργανωτικό μέρος της επιτροπής.
Την αρχική εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλης Μαντάς ο οποίος αναφέρθηκε στους τομείς καθημερινής δράσης ασκώντας παράλληλα κριτική στην Κυβέρνηση για την ανακολουθία λόγων και πράξεων στέλνοντας ηχηρό μήνυμα απο την κοινωνία που επιθυμεί να εκφραστεί μέσα απο τον ενωτικό χώρο του γαλάζιου κόμματος. Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι "ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα δεν υπήρχε τόσο έλλειμα ευαισθησίας και κλίμα ανασφάλειας για τους πολίτες προβληματίζοντας ακόμα και τον τελευταίο Ελληνα υπομένοντας την μείωση του εισοδήματός του και το μέλλον του να καταγράφεται αβέβαιο" για να προσθέσει ότι "προσπαθούν να μας πείσουν με οικονομίστικα κριτήρια για το λουκέτο που βιώνουμε στην εκπαίδευση και την απόφαση να κλείσουν εκατοντάδες σχολεια σε όλη την χώρα αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα προκύψουν στις τοπικές κοινωνίες που δεν άκουσαν έτσι κι αλλιώς". Αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό πρόβλημα που διογκώνεται περισσότερο με την εφαρμογή ημιμέτρων, ενώ εστίασε στην εφαρμογή του Καλλικράτη σε όλες τις δομές κοινωνίας απο την υγεία, Παιδεία, Εφορίες και σε όλο το δημόσιο τομέα διαρρέοντας σκοπιμα πληροφορίες προκειμένου να μετρηθούν αντιδράσεις.
Ασκησε κριτική στη Κυβέρνηση για την παταγώδη αποτυχία της στην επίλυση του αισθήματος ασφάλειας προς τους πολίτες ενώ για την Οικονομία εξήγησε ότι ο 'Πρωθυπουργός είχε αποφασίσει απο νωρίς την προσφυγή στο ΔΝΤ γνωρίζοντας την πραγμαιτκή κατάσταση αλλά κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό με το λεφτά υπάρχουν και το χειρότερο είναι ότι όταν ανέλαβε την εξουσία δεν πήρε αμέσως μέτρα τόνωσης της οικονομίας' ενώ συνέχισε αναφερόμενος στα μέτρα που πρότεινε η Ν.Δ. τα οποία ήταν 'ουσιαστικά βαισμένα σε αναπτυξιακή προοπτική αλλά προτιμήθηκε να κάνουν το αντίθετο και να εφαρμόσουν διαφορετικά μια δέμση μέτρων που προτείναμε' για να εκφράσει την άποψη ότι 'υπάρχουν οι πολιτικοί καιροσκόποι με σύμμαχό τους τα μέσα ενημέρωσης που δημιούργησαν αρνητική ψυχολογία στην αγορά εκμηδενίζοντας τις ελπίδες για τόνωση της ζωής του τόπου' για να καταλήξει ότι "προτείναμε μέτρα για έξοδο απο την κριση και το Μνημόνιο αλλά ουδέποτε τα υιοθέτησαν με την μορφή που θα έβγαζε την χώρα απο την υπανάπτυξη και την κοινωνία που βράζει απέναντι στις προκλητικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν'.
Ζήτησε ωστοσο απο τα μέλη της ΝΟΔΕ συσπείρωση και εξωστρέφεια ώστε το μήνυμα να φτάσει ακέραιο στους πολίτες για το μέλλον των επόμενων γενιών.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κολλιας αναφέρθηκε στην΄Καλλικρατική μανία που έχει κυριεύσει την Κυβέρνηση σαρώνοντας την έννοια του κοινωνικού κράτους' λέγοντας ότι "στη Βουλή με την κόντρα Σαμαρά και Παπανδρέου κρατήσαμε την φράση του Μεσσήνιου πολιτικού που ανταπάντησε στον Πρωθυπουργό για τις λέξη χρέος, απαντώντας ότι ας κάτσει το ΠΑΣΟΚ εκει να μοιρολατρεί και αφήστε εμάς να αφουγκραστούμε την κοινωνια και να ελπίζουμε για το μέλλον' για να προσθέσει ότι "ζητούν οι πολίτες να ζουν με αξιοπρέπεια και οχι πιστοί των κελευσμάτων του Μνημονίου, ζητήματα τα οποία θίξαμε προεκλογικά και όχι μετεκλογικά για να λάβουμε την στήριξη της κοινωνίας καθώς τα είπαμε πριν τις εκλογές γιατι η Κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει, να καταργήσει, να συγχωνεύσει τα πάντα και να ερημοποιήσει την ύπαιθρο" προτείνοντας να εξοικονομηθούν πόροι απο αλλού χωρίς να καταργήσουν την Παιδεία.
Για τα σχολεία επισήμανε ότι το 'σχολείο της Μαράθου έχει δεκάδες παιδιά μαζί με αυτά των εργαζομένων στην ΠΟΤΑ και τώρα αποφασίζουν και διατάσσουν χωρίς να λαβουν υπόψη τις τοπικές κοινωνίες να το αφαιμάξουν και αυτό είναι ντροπή για όσους το επιχειρούν, είμαστε εξοργισμένοι για όσα υποσχέθηκαν αλλά ποτέ δεν τήρησαν και αφού επιχειρούν τσαμπουκα να γνωρίζουν ότι με τσαμπουκά θα απαντήσει η τοπική κοινωνία όπως το καινούργιο σχολείο στο Κοπανάκι'. Έκανε λόγο επίσης για τις 3 εφορίες της Τριφυλίας που θα βάλουν λουκέτο παρά τους τοπικούς οικονομικούς δείκτες κάνοντας λόγο για αποψίλωση της τοπικής κοινωνίας στο όνομα της εξοικονόμησης λίγων ευρώ. Κριτική άσκησε και για το θέμα των παραρτημάτων ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων ταλαιπωρώντας τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους για να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Δημ. Δράκος ήταν καταπέλτης για την κατάσταση διάλυσης που βρίσκεται η Κυβέρνηση υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές αναφορές του για την Καλλικρατική μανία που ζούμε σε κάθε μορφή της δημόσιας ζωής και με την ανοχή του Μνημονίου που θέτει ταφόπλακα στο μέλλον μιλώντας για επιλογή συνειδητά 'διαμορφωμένη απο τη Κυβέρνηση η οποια οδηγεί την κοινωνία και τη Περιφέρεια στην βαθιά ύδφεση με ότι αυτό σημαινει για την πρόοδο του τόπου' για να συμπληρώσει ότι "η πολιτική που εξήγγειλε η Ν.Δ. είναι εξαιρετικά σημαντική και προσδιορίζεται απο τον παράγοντα της ανάπτυξης με προσέγγιση διαφάνειας και εξοικονόμησης πόρων με ισορροπη ανάπτυξη στη χώρα και γνωρίζουμε ότι η Κυβερνητική πολιτική είναι πλεον αποτυχημένη αγγίζοντας όλα τα κοινωνικά στρώματα δημιουργώντας ατμόσφαιρα ηττοπαθειας και κατήφειας στις κοινωνικές ομάδες".
Εξήγησε οτι 'η Καλλικρατική μανία δεν οδηγεί πουθενά και ορισμένοι τότε δεν μας πίστεψαν όταν ζητούσαμε την αλήθεια αλλά αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο για την πολιτική που εφαρμόζει παντού η Κυβέρνηση σε κάθε δομή της δημόσιας ζωής δημιουργώντας μεγαλύτερη υστέρηση ανάπτυξης στις περιοχές μας...'
Επίσης ο Αντιπρόεδρος τη ΝΟΔΕ κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι "αυτό που βιώνει η χώρα είναι η χειρότερη εποχή ακόμα και απο το ΠΑΣΟΚ το 1981 για να αποδώσω το πνεύμα εκείνης της εποχής που έδωσαν συλλογικό αγώνα οι μεγάλες αγωνιστές της παράταξης απο κοινού με τον Αντώνη Σαμαρά" για να υπογραμμίσει ότι 'μαζί με το συμμαθητή μου Ζαχαρία Κανελλόπουλο δώσαμε μεγάλο αγώνα για να ανδρωθεί η παράταξη και να βρει την πυξίδα έκφρασης της κοινωνίας'. Ασκησε δριμεία κριτική στη Κυβέρνηση για το σύνθημα 'Λεφτά υπάρχουν' και το φοβερό χρέος που υποτίθεται ότι δημιούργησε η Ν.Δ. υποθηκεύοντας το μέλλον χωρίς να αναφέρει 'το χρέος που άφησε τότε τον Μάρτιο ο κ. Σημίτης για τους τόκους που οφείλαμε και ερωτώμαι τι θα έπρεπε να πράξει τότε η ΝΔ'" Επίσης επέκρινε την προσφυγή στο ΔΝΤ θεωρώντας ότι 'το μεγαλύτερο ψέμα για χρεωκοπία στις 19 Μαρτιού ήταν το μεγαλύτερο φιάσκο αφού αν χρεωκοπούσε η χώρα αυτόματα θα χρεωκοπούσαν οι τράπεζες της Γερμανίας που έχουν Ελληνικά ομόλογα' ενώ μίλησε για τις αποκρατικοποιήσεις, την εξωτερική πολιτική με την Τουρκικές κορβέτες να αλωνίζουν στο Αιγαίο αλλά και την νέα γεωγραφία που επιχειρεί να μας μάθει ο κ. Νταβούτογλου. Εξάλλου χαρακτήρισε άναδρη το θέμα των λουκέτων στα σχολεία εκθιάζοντας το πρόβλημα με το σχολείο στο Διαβολίτσι.
Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν μέλη οργανώσεων ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη του πολιτικού φορέα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη