google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σύσκεψη στο Δημαρχείο για την πολιτική προστασία

Σύσκεψη στο Δημαρχείο για την πολιτική προστασία

ΣΕ θετικό κλίμα κινήθηκε η συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας με τον Προσιτάμενο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Βασίλη Καπελιό και τον Προιστάμενο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Γαργαλιάνων Κώστα Γεωργακόπουλο με θέμα τον πολιτικό σχεδιασμό για την θερινή περίοδο.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ Τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων Πυροσβεστικών υπηρεσιών με σκοπό να υπάρξει προστασία του δασικού πλούτου την θερινή περίοδο αλλά και την αρτιότερη οργάνωση των υπηρεσιών προκειμένου να παρασχεθει ουσιαστικό έργο για τους πολίτες δεδομένου ότι στη περιοχή εδρεύει Πυροσβεστικό κλιμάκιο που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή και επιλαμβάνεται σε πολλές πεπριπτώσεις αστικών και δασικών συμβάντων.
Ο Προιστάμενος της Π.Υ. Καλαμάτας κ. Καπέλιος αμέσως μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι "Είχαμε μια συνάντηση με τον κύριο δήμαρχο, εδώ, ο οποίος μας υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούμε να έχουμε μια καλή συνεργασία, και έχουμε και θα την έχουμε, όσον αφορά τα θέματα δασοπυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας. Υπάρχει διάθεση από τον κύριο δήμαρχο να κάνουμε πράγματα, να προστατεύσουμε την περιοχή από τις πυρκαγιές και ό,τι άλλο φυσικό φαινόμενο που μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα και θα υπάρχει συνέχεια στη συνεργασία μας. Έχουμε προγραμματίσει πολλά άλλα πράγματα και θα τα δείτε στην πορεία."
Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας επιβεβαίωσε ότι "είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Μεσσηνία και με τους διοικητές του Σταθμού των Γαργαλιάνων και του Κλιμακίου στην Κυπαρισσία με σκοπό την προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών εν όψει της νέας αντιπυρικής χρονιάς. Η συζήτηση ήταν και ουσιαστική και ενδιαφέρουσα. Εμείς, βεβαίως, ως δήμος έχουμε προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος αλλά και οι ανάγκες του δήμου Τριφυλίας απαιτούν, σε συζήτηση με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και είμαστε σχεδόν έτοιμοι να ξέρουμε τί μπορούμε να διαθέσουμε και τί ανάγκες έχουμε… Εμείς, εδώ, θα κάνουμε μία κοινή σύσκεψη με τον διοικητή των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας και το Δασάρχη να δούμε τα δικά μας και μετά να μαζευτούμε όλοι οι όμοροι δήμοι προκειμένου να κάνουμε έναν κοινό σχεδιασμό.
Θέλω να δώσω ένα μήνυμα στους πολίτες, τώρα που είναι νωρίς. Εμείς θα λάβουμε όσα μέτρα μπορούμε. Ήδη έχω δώσει εντολή στον Αντιδήμαρχο, από και καιρούς εις καιρόν να εποπτεύει τις δεξαμενές και τους μαστούς που έχουμε, μη μιας πιάσει το καλοκαίρι και βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση μια δεξαμενή μας να μην έχει νερό. Όμως η πυροπροστασία δεν αφορά μόνο την καταστολή, έχει σημασία και για την πρόληψη. Καλό θα είναι οι πολίτες, αυτή την φυσική ομορφιά που έχουμε να την προστατεύσουνε με οποιονδήποτε τρόπο. Θα κάνουμε και μία καμπάνια προς τους πολίτες για την αποψίλωση των οικοπέδων, ο καθένας στο χτήμα του και να χρειαστεί και τη δική μας βοήθεια θα συνδράμουμε
.".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη