google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συγκίνησε η επετειακή εκδήλωση για το 1821 στο Αμφιθέατρο

Συγκίνησε η επετειακή εκδήλωση για το 1821 στο Αμφιθέατρο

ΑΡΤΙΕΣ εντυπώσεις άφησε η πλούσια εκδήλωση των 3 Κατηχητικών σχολείων της Κυπαρισσίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ της πόλης σε μια κατάμεστη αίθουσα που πλημμύρισε απο εορταστικό τόνο. Με θεματικές ενότητες προσεγγίστηκε το θέμα της επετείου της Εθνικής Παλιγγγενεσίας στην οποία ουσιαστική ήταν η συμβολή των Μεσσήνιων και Αρκάδων καθώς την Πέμπτη εορτάζεται η επέτειος ορκομωσίας των Ντρέδων στο ιστορικό Σουλιμά όπου έδωσε το έναυσμα για την άμεση απελευθέρωση της 'Αρκαδιάς'.
Η εκδήλωση περιλάμβανε αρχικά οπτικά ντοκουμέντα με μορφή ντοκυμοντέρν για την σπίθα που άναψε στο Συλλογικό αγώνα αλλά και ηχητικό υλικό, ακολούθησαν ποιήματα και αναφορές στο ιστορικό γεγονός και τραγούδια απο την Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής και καλών τεχνών.
Την εκδήλωση σηματοδότησε η έξοχη παράσταση με τίτλο 'Αγία Φιλοθέη' που ετοίμασαν οι μαθητές των Κατηχητικών σχολείων με την συμβολή του 2ου Δημοτικού σχολείου της πόλης που καταχειροκροτήθηκε απο τους επισκέπτες.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς ενώ συγκινημένος έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος τόνισε ότι θα παρακολουθεί την εκδήλωση κάθε χρόνο ακόμα και αν χρειαστεί να αναβάλει άλλη υποχρέωσή του εξαίροντας τους διοργανωτές για την άρτια οικοδόμηση της γρορτής διανθισμένη με ποιήση, τραγούδια και θέατρο. Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ.Γιώργος Σαμπαζιώτης και δημοτικοί σύμβουλοι. Στο τέλος της εκδήλωσης λειτούργησε μικρός μπουφές για τους επισκέπτες....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη