google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επίκεντρο θρησκευτικού τουρισμού με τον Αγιο Χαράλαμπο τα Φιλιατρά

Επίκεντρο θρησκευτικού τουρισμού με τον Αγιο Χαράλαμπο τα Φιλιατρά

Με ευλάβεια, κατάνυξη, λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, τα Φιλιατρά γιόρτασαν τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τον πολιούχο τους θαυματουργό Άγιο Χαράλαμπο. Οι θρησκευτικές τελετές ξεκίνησαν χθες στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η εικόνα του Αγίου, με Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος.
Ανηέμρα απο άμβωνος ο Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος με 4 Αρχιερείς λάμπρυνα την εορτή όπου μάλιστα ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλας αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας κάνοντας λόγο για πνευματική αναγέννηση, ενώ στη λιτανεία την εικόνα συνόδευσαν οι Φιλαρμονικές του Συλλόγου Φιλοπροόδων, της Κυπαρισσίας και της Μεσσήνης, Άγημα απόδοσης τιμών της Αεροπορίας, πρόσκοποι και μαθητές σχολείων, προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και εψάλη δέηση παρουσία των Μητροπολιτών Ξάνθης, Μεσογαίας- Λαυρεωτικής, .
Δηλώσεις για την πανΤριφυλιακή εορτή και την ιερή ακολουθία έκαναν οι πολιτικοί φορείς του τόπου και της Πελοποννήσου, εκφράζοντας την ενότητα του λαού και των πολιτών σε στιγμές θρησκευτικής ομόνοιας, ενώ αρκετοί εξ αυτών εκτός απο την δεξίωση που παρατέθηκε στο Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών έκαναν και μια βόλτα στο πανηγύρι.
Γενική εκτίμηση ήταν ότι τα Φιλιατρά αποτέλεσαν κέντρο όχι μόνο του θρησκευτικού γεγονότος του τοπικού Πολιούχου συγκεντρώνοντας πλήθη επισκεπτών απο όλη την Πελοπόννησο- αφού τα λεωφορεία έιχαν κατακλύσει όλη την πόλη- αλλά κυρίως το επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων καθώς εκτός απο τον Περιφερειάρχη, τους πολιτικούς φορείς του Νομού με τους βουλευτές και τους Δημάρχους, έδωσαν το παρών ακόμα και σελέχη της Ν.Δ. σε κεντρικό επιπεδο όπως η βουλευτής Επικρατείας κ. Αυγερινοπούλου.
Παράλληλα το γεγονός ότι φέτος το Πανηγύρι ειναι μεγαλύτερο σε έκταση αλλά και σε επισκεψιμότητα προσδίδει ένα διαφορετικό τόνο στην γιορτή και την πόλη που μπορεί να ελπίζει καλύτερες αξιώσεις στο μέλλον. Φέτος τα μηνύματα όλων των πολιτικών φορέων στράφηκαν τόσο στην οικονομική δυσπραγία των πολιτών όσο και στην πνευματική διέξοδο απο την κρίση....

2 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη