google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σοβαρές ζημιές στην αγροτική παραγωγή στη Τριφυλία από την κακοκαιρία» !

Σοβαρές ζημιές στην αγροτική παραγωγή στη Τριφυλία από την κακοκαιρία» !

ΕΡΩΤΗΣΗ - Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
«Σοβαρές ζημιές στην αγροτική παραγωγή στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία»
Με εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή στη Μεσσηνία κύλησε το Σαββατοκύριακο, 19 – 20/02/11. Σοβαρές ζημιές στην πατατοκαλλιέργεια προκάλεσαν ο ισχυρός αέρας και το χαλάζι τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου, ενώ οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στην παράκτια περιοχή, ιδίως από το Μπουρνιά μέχρι τη Βελίκα, αλλά και αλλού. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι η ένταση και η διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν πρωτόγνωρη ενώ το ύψος του σωρευμένου χαλαζιού έφτανε τα πολλά εκατοστά. Οι ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες δεν έχουν ακόμα εκτιμηθεί, ενώ οι παραγωγοί μιλούν για μεγάλη καταστροφή και στα ελαιόδεντρα.
Επιπλέον, σύμφωνα με το Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, προβλήματα εστιάζονται και σε περιπτώσεις θερμοκήπιων καλλιεργειών οπού ο δυνατός αέρας προξένησε καταστροφές, ιδίως στις περιοχές Τερψιθέα και Αγρίλι. Επίσης, μικρότερες είναι οι ζημιές σε κηπευτικά χαμηλής κάλυψης σε αγγούρι, ντομάτα και πατάτες με μεμονωμένες περιπτώσεις καθώς η ένταση των άνεμων δεν ήταν παντού η ίδια ενώ οι συνολικές εκτιμήσεις αναμένεται να γίνουν από σήμερα, Δευτέρα 21/02/11.
Επιπροσθέτως, πρωτόγνωρη χαλαζόπτωση κτύπησε και το τοπικό Διαμέρισμα Παπαφλέσσα του δήμου Πύλου – Νέστορος το βράδυ της Παρασκευής, 18/02/11. Ακόμη και σήμερα, Δευτέρα 21/02/11, σε πολλά σημεία της περιοχής παραμένει σωρευμένο χαλάζι. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
1. Τι πρόκειται να πράξει η Κυβέρνηση για την αποκατάσταση και την εξατομίκευση των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών των άνω περιοχών που επλήγησαν;

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη