google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αναψε φωτιές στην Οικονομική επιτροπή η κεραία κινητής τηλεφωνίας

Αναψε φωτιές στην Οικονομική επιτροπή η κεραία κινητής τηλεφωνίας

Αντίδραση στους Αρμενιούς, το Στασιό, αλλά και τη Σπηλιά Τριφυλίας έχει προκαλέσει, από τις αρχές του καλοκαιριού, η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας «Vodafone» στη θέση «Αφανόραχη» του Στασιού. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής έχουν καταθέσει, αρμοδίως, καταγγελίες και ενστάσεις.
Σημειώνουμε πως η κεραία βρίσκεται πολύ κοντά σε οικίες των Αρμενιών, ενώ λίγα μέτρα από αυτή ανεγείρεται οικοδομή για κατοικία. Επίσης, είχαν ακουστεί πολλά και διάφορα για το χώρο εγκατάστασης, τον ιδιοκτήτη και τις σχέσεις που είχε (και έχει) με το Δήμο!
Χθες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρμενιών, Παναγιώτης Καλογερόπουλος, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα, ζητώντας τη συμπαράσταση και την ενεργό στήριξη του Δήμου Τριφυλίας, για να μην επιτραπεί η λειτουργία της κεραίας (παρά το γεγονός ότι δεν έχει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, τέθηκε, κατά διαστήματα, σε λειτουργία).
Σύμφωνα με τον κ. Καλογερόπουλο, η κεραία είναι αυθαίρετη, ενώ έχουν κατατεθεί ενστάσεις και κατά της περιβαλλοντικής μελέτης, οι οποίες δεν έχουν κριθεί. Σημειώνεται δε, πως η Πολεοδομία στις 22 Ιουλίου έκανε αυτοψία και στη σχετική έκθεση έκρινε παράνομη την κεραία.
«Θέλω τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Δήμου. Είναι δίπλα στα σπίτια…», τόνισε ο πρόεδρος των Αρμενιών, προσθέτοντας πως υπάρχουν άλλοι χώροι στην περιοχή που μπορεί να εγκατασταθεί. Τοποθετηθείς ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος σημείωσε πως η κεραία είναι σε ιδιωτικό χώρο και ούτε η Επιτροπή ούτε το Δ.Σ. έχουν αρμοδιότητα να παρέμβουν. «Έχετε την υποστήριξή μας, αλλά δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στην Πολεοδομία να μη δώσει άδεια…» εξήγησε.
Σε τοποθετήσεις τους δημοτικοί σύμβουλοι σημείωσαν πως πρέπει να σταθούν αρωγοί στην Τοπική Κοινότητα Αρμενιών και τους κατοίκους. Τελικά, μετά από πρόταση του κ. Τσίγγανου, θα εισαχθεί ως θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
kyparissianews blog

2 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη