google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κομπόστ λίπασμα απο τα φύκια με φυσικό τρόπο...

Κομπόστ λίπασμα απο τα φύκια με φυσικό τρόπο...

ΑΞΙΟΠΟΗΣΙΜΑ είναι πλέον τα φύκια της θάλασσας απο το Κυπαρισσιακό Κόλπο όπυ παράγεται για τρίτη χρονιά φέτος κομπόστ λίπασμα κατάλληλο για τους αγρότες. Τα φύκια, που συλλέγονται με μηχανήματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από την περιοχή Αη Λαγουδη, Αποβάθρας και αλλού αλλά και τις κοντινές παραλίες , μετά από μια κατάλληλη επεξεργασία που υποβάλλονται με απλά φυσικά μέσα, μετατρέπονται σε κομπόστ λίπασμα το οποίο διατίθεται στην αγορά από εταιρεία η οποία εδώ και χρόνια παράγει το κομπόστ λίπασμα μετά απο συμφωνία με το Δήμο που εγκρίθηκε απο το οικείο Δ.Σ..
Αξίζει να αναφερθεί ότι η συλλογή των φυκιών πραγματοποιειται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει αξιοποιηθεί παραπλήσια στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού σε οικόπεδο που αγόρασε ο Δήμος για τις ανάγκες του έργου. Ουσιαστικά με αερόβια επεξεργασία τα φύκια κομποστοποιούνται προτού συλλεχθούν σε ειδική συσκευασία.
Οπως προαναφέραμε η φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία δεν επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστο. Τέλος να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Σαμπαζιώτης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο δήμος ευελπιστεί αυτή η συνεργασία με την εταιρεία να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη