google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΑΤΑ και τροποποιήσεις στο Δ.Σ. Σεπτεμβρίου

ΣΑΤΑ και τροποποιήσεις στο Δ.Σ. Σεπτεμβρίου

ΕΚΤΟΣ ημερήσιας διάταξης μετά από πρόταση του Σωτ. Τσίγγανου έγινε συζήτηση για το θέμα των εσκαφών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης εξαιτίας των έργων ομβρίων υδάτων όπου τοποθετήθηκαν πολίτες για την διευθέτηση του προβλήματος. Ο Δήμαρχος μίλησε για κάλυψη της υψομετρικής διαφοράς στα σημεία εσκαφής μετά την κατασκευή ρειθροκρασπέδων ώστε να γίνει αποκατάσταση όλων των δρόμων που μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους για την κυκλοφορία.
Εκτός ημερησίας επίσης ο κ. Σωτήρης Τσίγγανος εστίασε στο θέμα του συντριβανιού που δεν λειτουργεί εδώ και μήνες. Ο κ. Φωτεινόπουλος αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του τεχνικού κομματιού όπου ο Δήμος σχεδιάζει να προβεί σε σχεδιασμό για την αποκατάσταση των φθορών που υπέστη. Επίσης ο κ. Αγγελινάς αναφέρθηκε σε θέματα καθαριότητας όπου ο Δήμαρχος απάντησε ότι η σκούπα θα βγαίνει περισσότερα παρά τα ηλεκτρολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ενώ για τη Διονυσιάδα Πηγή θα εκκινήσουν οι παρεμβάσεις με πλακόστρωση του χώρου.
ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΙ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΣΑΤΑ
ΣΤΑ θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε η Τροποποίηση Προυπολογισμού για το 2010. Αφορούσε ενσωμάτωση 3 κωδικών ασφαλτοστρώσεων σε ένα με γενική μελέτη 120.000 ευρώ συνολικά, επιχορήγηση σχολικής επιτροπής στο 2ο Νηπιαγωγείο που λειτουργεί ως Ολοήμερο με 1.500 ευρώ και η αγορά λαμπτήρων για το συντριβάνι 8.500 ευρώ που εγκρίθηκε ομόφωνα.
Ακολούθως τέθηκε ηΗτροποποίηση για μεταφορά υπολοίπων ποσών ΣΑΤΑ προηγουμένων ετών όπου αφορά συνολικά 35.000 ευρώ με έμφαση στα χωριά Μύρου, Περδικονέρι, Βρύσες και αλλού με ισόποσες δόσεις για συντήρηση ζωνών πυρασφάλειας με απευθείας αναθέσεις κατά πλειοψηφία.
Συζήτηση έγινε και για την κατανομή 3ης δόσης ΣΑΤΑ ποσού 84.828 ευρώ αφορά τους λογαριασμούς για το τεχνικό σύμβουλο, Σπηλιά, παρεμβάσεις στην Ανω Πόλη και έργα τσιμεντοστρώσεων στα διαμερίσματα όπου πέρασε κατά πλειοψηφία με διαφωνία Γιαννόπουλου και Σωτήρη Τσίγγανου οι οποίοι τάσσονται κατά του τρόπου απευθείας αναθέσεων αλλά με έμφαση τα έργα που απαιτούν τα διαμερίσματα.
Σχετικά με τη Γνωμοδότηση Δ.Σ. του Νομικού προσώπου για το Δημοτικό Ξενώνα και Λαογραφικό Μουσείο Αρμενιών Κυπαρισσίας εκφράστηκε η τροποποίηση προυπολογισμού με ομόφωνη απόφαση. Το θέμα αφορά τα κουφώματα στο ξενώνα που παραγγέλθηκαν σε διαφορετικές εταιρείες με παραγγελία που έγινε. Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι έγινε διπλή παραγγελία και μετά από συνεννόηση προμηθευτή τα επιπλέον κουφώματα θα πάνε στο πνευματικό κέντρο Σπηλιάς.
Τέλος το Σώμα προέβη σε Έγκριση συγκριτικού πίνακα του έργου Μελέτη σύνταξης ΓΠΣ/ΣΧΟΑΠ στα όρια του Νέου Δήμου Κυπαρισσίας αφορά την δαπάνη αύξησης του ΦΠΑ απο 21 σε 23% με 23.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η ΠΕ2 είναι στο Στ Ε και αναμένεται να εγκριθεί, ωστόσο υπάρχει καθυστέρηση στη Πολεοδομία Καλαμάτας την οποία θα αναλάβει το γραφείο Κυπαρισσίας για την Β 2 φάση του έργου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη