google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Θερινό σχολείο της Ενωσης Φυσικών στην Κυπαρισσία

Θερινό σχολείο της Ενωσης Φυσικών στην Κυπαρισσία

ΜΕ επιτυχία ολοκληρώνεται τα επόμενα 24ωρα το Θερινό Σχολειο της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών στην Κυπαρισσία με την συμβολή του Δήμου Κυπαρισσίας. Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία τα Θερινά Σχολεία στη Ζάκυνθο ,στην Ερέτρια και σε Κυπαρισσία η Ένωση έχει καταχωρήσει ως θεσμό την προσπάθεια μας που υλοποιείται σε διάφορες επιλεγμένες περιοχές της χώρας μας.
Οπως τόνισε ο συμπατριώτης μας 'καταγόμενος απο την Βανάδα Τριφυλίας Πρόεδρος της Ενωςης κ. Παναγιώτης Φιλντίσης 'Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν ,χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση ,αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν ,να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες ."
Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Αης και Βης τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων. Τα θέματα της Φυσικής που αναπτύσοσνται και παρακολουθούν τα παιδιά είναι τα ακόλουθα:
α) Μηχανική & Εφαρμογές β) Ηλεκτρομαγνητισμός
γ) Σχετικότητα δ) Κβαντική Φυσική
ε) Κοσμολογία ζ)Τοπολογία& Περιβάλλον

Τα παραπάνω θέματα πλαισιώνονται από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης με καταξιωμένους επιστήμονες που γνωρίσαμε απο κοντά με μεθοδολογια στην πράξη. Την έναρξη των εκδηλώσεων χαιρέτισε μεταξύ άλλων και ο Αντιδήμαρχος της πόλης κ. Γρηγόρης Γκότσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη